Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Iridium Banner AMIStore App Store A1200/A600 4xIDE Interface

AuthorTopic: The Os 3.1.4 Thread  (Read 100912 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline F1Lupo

Re: The Os 3.1.4 Thread
« Reply #345 on: March 21, 2019, 10:50:55 PM »
where is the new Disk Doctor located??? I can't even find it on the OS3.14 disks ?
____________________________________________________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga 1000 & AmigaOne X1000 !
--- www.mancave-ramblings.blogspot.ca ---
  -AspireOS.com & Amikit- Amiga for your netbook-
***X1000- I BELIEVE *** :angel:
 

Offline Gulliver

Re: The Os 3.1.4 Thread
« Reply #346 on: March 21, 2019, 11:26:32 PM »
where is the new Disk Doctor located??? I can't even find it on the OS3.14 disks ?

It is in C:

And in your floppies it should be on the "Extras" floppy, also in C:
 

Offline paul1981

Re: The Os 3.1.4 Thread
« Reply #347 on: March 22, 2019, 11:05:36 AM »
where is the new Disk Doctor located??? I can't even find it on the OS3.14 disks ?

He was struck off in the 80's.  ;D

Offline F1Lupo

Re: The Os 3.1.4 Thread
« Reply #348 on: March 23, 2019, 09:17:13 PM »
@ Gulliver
and there I was looking for a nice new icon for it ;D ok found in C: but getting following screen: 'DiskDoctor: required arguement missing'  ??? ?

@ paul1981
 ;)
____________________________________________________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga 1000 & AmigaOne X1000 !
--- www.mancave-ramblings.blogspot.ca ---
  -AspireOS.com & Amikit- Amiga for your netbook-
***X1000- I BELIEVE *** :angel:
 

Offline nbache

Re: The Os 3.1.4 Thread
« Reply #349 on: March 23, 2019, 10:25:35 PM »
Wild guess: Maybe the doctor needs to know who the patient is (i.e. device name)?

Best regards,

Niels
 

Offline Gulliver

Re: The Os 3.1.4 Thread
« Reply #350 on: March 23, 2019, 11:38:00 PM »
@klx300r

Niels is right, you need to specify action and device name.

An example to diagnose DH0:

DiskDoctor examine DH0:

Remember that as most commands, using ? as arguments will give you all option/switches.

Offline F1Lupo

Re: The Os 3.1.4 Thread
« Reply #351 on: March 24, 2019, 03:58:35 AM »
ah yes now I remember DiskDoctor is only for disks..I was thinking of DiskSalv that saved my arse a few times that works on HD's and has a nice little GUI
____________________________________________________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga 1000 & AmigaOne X1000 !
--- www.mancave-ramblings.blogspot.ca ---
  -AspireOS.com & Amikit- Amiga for your netbook-
***X1000- I BELIEVE *** :angel:
 

guest11527

  • Guest
Re: The Os 3.1.4 Thread
« Reply #352 on: March 24, 2019, 09:54:23 AM »
ah yes now I remember DiskDoctor is only for disks..I was thinking of DiskSalv that saved my arse a few times that works on HD's and has a nice little GUI
Huh? DiskDoctor is for disks and harddisk partitions all alike, just provided that they are formatted with the FFS.

Offline F1Lupo

Re: The Os 3.1.4 Thread
« Reply #353 on: March 24, 2019, 04:08:44 PM »
ah yes now I remember DiskDoctor is only for disks..I was thinking of DiskSalv that saved my arse a few times that works on HD's and has a nice little GUI
Huh? DiskDoctor is for disks and harddisk partitions all alike, just provided that they are formatted with the FFS.
hmm I was thinking of the original not the new one with OS3.14....anyhow trying the 'new' DiskDoctor on an FFS SD card 2GB partition that popped up a few checksum errors now..fingers crossed  ;)
____________________________________________________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga 1000 & AmigaOne X1000 !
--- www.mancave-ramblings.blogspot.ca ---
  -AspireOS.com & Amikit- Amiga for your netbook-
***X1000- I BELIEVE *** :angel:
 

Offline F1Lupo

Re: The Os 3.1.4 Thread
« Reply #354 on: March 24, 2019, 04:15:40 PM »
I just noticed I lost a few icons on my AmiDock that were there before I installed 3.14 over my OS3.9 using Gulliver's script ? no big deal as I have another partition with only a clean OS3.14 just wonder why the icons disappeared?
____________________________________________________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga 1000 & AmigaOne X1000 !
--- www.mancave-ramblings.blogspot.ca ---
  -AspireOS.com & Amikit- Amiga for your netbook-
***X1000- I BELIEVE *** :angel:
 

Offline Gulliver

Re: The Os 3.1.4 Thread
« Reply #355 on: March 24, 2019, 06:03:02 PM »
I just noticed I lost a few icons on my AmiDock that were there before I installed 3.14 over my OS3.9 using Gulliver's script ? no big deal as I have another partition with only a clean OS3.14 just wonder why the icons disappeared?

This is just a guess due to insufficient information, but the Workbench preferences program has the "No NewIcons" option ticked by default in 3.1.4, and if you happen to have a NewIcon, it will not be displayed. So untick that option, save and reboot your machine and see if they now appear.

If this does not work, please confirm to what program the missing icons were for, so that I can try to help you in narrowing the problem you are having.
« Last Edit: March 24, 2019, 06:04:35 PM by Gulliver »
 
The following users thanked this post: F1Lupo

Offline F1Lupo

Re: The Os 3.1.4 Thread
« Reply #356 on: March 27, 2019, 09:25:22 PM »
I just noticed I lost a few icons on my AmiDock that were there before I installed 3.14 over my OS3.9 using Gulliver's script ? no big deal as I have another partition with only a clean OS3.14 just wonder why the icons disappeared?

This is just a guess due to insufficient information, but the Workbench preferences program has the "No NewIcons" option ticked by default in 3.1.4, and if you happen to have a NewIcon, it will not be displayed. So untick that option, save and reboot your machine and see if they now appear.

If this does not work, please confirm to what program the missing icons were for, so that I can try to help you in narrowing the problem you are having.
thanks for the tips...bit of troubleshooting found the culprit to be a checksum error on the partition where the program was on. Luckily DiskSalv solved the problem for me and after I booted up the icon appeared in my AmiDock again so all good :D
____________________________________________________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga 1000 & AmigaOne X1000 !
--- www.mancave-ramblings.blogspot.ca ---
  -AspireOS.com & Amikit- Amiga for your netbook-
***X1000- I BELIEVE *** :angel:
 

Offline Gulliver

Re: The Os 3.1.4 Thread
« Reply #357 on: March 28, 2019, 01:29:26 AM »
I am glad you got it solved.  :)
 
The following users thanked this post: F1Lupo

Offline F1Lupo

Re: The Os 3.1.4 Thread
« Reply #358 on: March 28, 2019, 04:11:42 AM »
I am glad you got it solved.  :)
thanks for your program and help  :)
____________________________________________________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga 1000 & AmigaOne X1000 !
--- www.mancave-ramblings.blogspot.ca ---
  -AspireOS.com & Amikit- Amiga for your netbook-
***X1000- I BELIEVE *** :angel:
 

Offline Dynamic_Computing

Re: The Os 3.1.4 Thread
« Reply #359 on: March 28, 2019, 06:21:59 AM »
I have AmigaOS 3.1.4 on my A500 with an ACA500+ - fresh install. Any time I try to use the intuition patch so I can move Windows off screen, I get a software error (a guru screen on boot) I have Amiga OS 3.1.4 on my A4000 and it works OK. Has anyone had a problem with the ACA500+ like this? (Amiga 500, rev 6 board, MegaAChip with 2MB - also tried on my Rev 5 A500 with 1 MB CHIP and same results.)