Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Iridium Banner AMIStore App Store A1200/A600 4xIDE Interface

AuthorTopic: dosbox for amiga 68k?  (Read 13666 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bbond007

Re: dosbox for amiga 68k?
« Reply #15 on: December 05, 2012, 02:56:14 AM »
Quote from: haywirepc;717442
Would it need a 68060? Can it run wing commander? fast tracker II? Screamtracker?
NEOPAINT? What about star wars xwing?

I doubt it based on the performance of DosBox for the RaspberryPI which I did not find usable. That is 800mhz... I think for Amiga PCTask is probably the best...
 

Offline slaapliedje

  • Lifetime Member
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Oct 2010
  • Posts: 836
  • Country: 00
  • Total likes: 3
Re: dosbox for amiga 68k?
« Reply #16 on: December 05, 2012, 03:20:50 AM »
My Nokia N900 will load up an almost usable version of Daggerfall with DosBox and it's an 600Mhz ARM.

And that was a game that came out in the era where they were still managing to make DOS games, that also had a 'Windows' version as well.

I haven't tried much else on it.  But the real thing I think that would slow it down would be converting VGA to AGA or something, though I'm assuming anyone attempting DosBox has some sort of graphics card?

I would love to play around with this, alas I only have a stock 040 in my A4000D.  Anyone offering an 060 for a price that won't make me poor?  I have a barely used soul for trade.  :D

slaapliedje
A4000D: Mediator 4000Di; Voodoo 3, ZorRAM 128MB, 10/100mb Ethernet, Spider 2. Cyberstorm PPC 060/50 604e/420.
 

Offline NovaCoder

Re: dosbox for amiga 68k?
« Reply #17 on: December 05, 2012, 03:32:04 AM »
Quote from: haywirepc;717540
And THANK you novacoder for even attempting this! Yes, prove them wrong!


Thanks, I'll do my best :)

I'm also working on another couple of AGA ports (including NetSurf 68k) so it will take me a long time to get this DosBox v0.74 port to BETA stage.

This Amiga coding thing obviously only a hobby for me but I do what I can to give people a reason to dust off their old Amiga's and have some fun again ;)
Life begins at 100 MIPS!


Nice Ports on AmiNet!
 

Offline XDelusion

Re: dosbox for amiga 68k?
« Reply #18 on: December 05, 2012, 04:31:08 AM »
Speaking of DOS, how hard would it be to get a Sierra AGI interpreter running on 68k

I'd love to be able to fire up some fan made works I.E. Space Quest 0 and The lost Chapter.
« Last Edit: December 05, 2012, 04:34:26 AM by XDelusion »
Earth has a lot of things other folks might want... like the whole planet. And maybe these folks would like a few changes made, like more carbon dioxide in the atmosphere and room for their way of life. - William S. Burroughs
 

Offline NovaCoder

Re: dosbox for amiga 68k?
« Reply #19 on: December 05, 2012, 04:49:50 AM »
Quote from: XDelusion;717559
Speaking of DOS, how hard would it be to get a Sierra AGI interpreter running on 68k

I'd love to be able to fire up some fan made works I.E. Space Quest 0 and The lost Chapter.


Just use my port of ScummVM, no need for DosBox 68k...
Life begins at 100 MIPS!


Nice Ports on AmiNet!
 

Offline XDelusion

Re: dosbox for amiga 68k?
« Reply #20 on: December 05, 2012, 07:09:50 PM »
Will it detect AGI games not designed for it?

Also I kind of figured a direct AGI interpreter could run on systems with less resources, or am I thinking wrong?
Earth has a lot of things other folks might want... like the whole planet. And maybe these folks would like a few changes made, like more carbon dioxide in the atmosphere and room for their way of life. - William S. Burroughs
 

Offline B00tDisk

  • VIP / Donor - Lifetime Member
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Dec 2002
  • Posts: 1670
  • Total likes: 0
    • http://www.thedelversdungeon.com
Re: dosbox for amiga 68k?
« Reply #21 on: December 05, 2012, 07:15:36 PM »
Not sure if even a JIT enabled 68k DOSBox running on an 060 would be usable, but some folks have gotten Win98SE running on DOSBox.
Back away from the EU-SSR!
 

Offline XDelusion

Re: dosbox for amiga 68k?
« Reply #22 on: December 05, 2012, 08:48:32 PM »
Yep I had 98 running on my AROS box.

Fish was planning on adding the OpenGL emulation from the DOSbox port, but I don't think he ever got around to it.
Earth has a lot of things other folks might want... like the whole planet. And maybe these folks would like a few changes made, like more carbon dioxide in the atmosphere and room for their way of life. - William S. Burroughs
 

Offline AmigaClassicRule

Re: dosbox for amiga 68k?
« Reply #23 on: December 11, 2012, 06:58:06 PM »
Anyone know by any chance the list of ALL DOS PC games that will run on ScummVMAGA?
 
Completely thanks in advance :)
« Last Edit: December 11, 2012, 07:00:52 PM by AmigaClassicRule »
 

Offline Seiya

Re: dosbox for amiga 68k?
« Reply #24 on: December 11, 2012, 07:17:27 PM »
you can see many dosbox games on Retro Trailer on signature link

Offline AmigaClassicRule

Re: dosbox for amiga 68k?
« Reply #25 on: December 11, 2012, 07:19:13 PM »
Quote from: Seiya;718587
you can see many dosbox games on Retro Trailer on signature link

Erm you don't by any chance have that order in English?
 

Offline utri007

Re: dosbox for amiga 68k?
« Reply #26 on: December 11, 2012, 08:07:25 PM »
How about ScummVM home page?
ACube Sam 440ep Flex 800mhz, 1gb ram and 240gb hd and OS4.1FE
A1200 Micronic tower, OS3.9, Apollo 060 66mhz, xPert Merlin, Delfina Lite and Micronic Scandy, 500Gb hd, 66mb ram, DVD-burner and WLAN.
A1200 desktop, OS3.9, Blizzard 060 66mhz, 66mb ram, Ide Fix Express with 160Gb HD and WLAN
A500 OS2.1, GVP+HD8 with 4mb ram, 1mb chip ram and 4gb HD
Commodore CDTV KS3.1, 1mb chip, 4mb fast ram and IDE HD
 

Offline AmigaClassicRule

Re: dosbox for amiga 68k?
« Reply #27 on: December 11, 2012, 09:00:21 PM »
Quote from: utri007;718598
How about ScummVM home page?

Are the compatibility listing in the original ScummVM homepage which is directed to the mainstream OS such as Windows, Mac is accurate enough for ScummVMAGA?
 
Thanks.
 

Offline NovaCoder

Re: dosbox for amiga 68k?
« Reply #28 on: December 11, 2012, 10:04:15 PM »
Quote from: AmigaClassicRule;718606
Are the compatibility listing in the original ScummVM homepage which is directed to the mainstream OS such as Windows, Mac is accurate enough for ScummVMAGA?
 
Thanks.

do you mean this link?

The different version of ScummVM support different games, there was no point in me adding support for 'The 7th Guest' to the A600 version for example ;)

The version the supports the most games is ScummVM RTG 060.

BTW, you do known this is a thread about my new port (DosBox 68k AGA) and not my existing ports of ScummVM don't you?
« Last Edit: December 11, 2012, 10:16:34 PM by NovaCoder »
Life begins at 100 MIPS!


Nice Ports on AmiNet!
 

Offline AmigaClassicRule

Re: dosbox for amiga 68k?
« Reply #29 on: December 11, 2012, 10:14:00 PM »
Quote from: NovaCoder;718616
do you mean this link?
 
The different version of ScummVM support different games, there was not point in me adding support for 'The 7th Guest' to the A600 version for example ;)
 
The version the supports the most games is ScummVM RTG 060.
 
BTW, you do known this is a thread about my new port (DosBox 68k AGA) and not my existing ports of ScummVM don't you?

 
* shuffles feet, look at the floor * Sooowwwyy :o:o
 
By the way back to the DOS AGA, if you manage with whatever skill you have to get DOSBOx working on AGA Amiga 1200 with 20 fps or even 15 fps I will donate money to you till the end of my life!!
 
You would have managed to bring HORDE OF NEW games to the Amiga 1200/4000 giving these system new life with a whole new meaning :D :D
 
I mean already the Mac 68k Emulator gave a new COLLECTION of apps and games into the Amiga 1200 that with AmiMSX and the other emulators out there, with your now new ScummVM AGA plus the already NICE LIBRARY of software and game collections originally designed for the Amiga making the Amiga A VERY fun system indeed!!!
 
Hey in the future see if you can get C64AGA out here and since there is a C64 cable from AmigaKit that allows you to hook real 1541 Disk Drive into the Amiga system and read foppy disk you can just master and perfect almost the original C64 computer emulation and then the emulation requires the REAL Disk Drive hooked into the Amiga...OMG you would have turned Amiga INTO A REAL PURE C64 with complete feel as I will be using the real disk drive to load games instead of emulated disk drive!!
 
Soooowwwwwy I went again off top :( I am just over excited at your super skill in programming. I am just saying you could ACTUALLY succeed in getting DosBox to work then you can easily do C64AGA as well. Then all I have to do is put a stick on my Amiga 1200 case: MSX Sticker, Console stickers, C= 64 sticker and DOS sticker...hehehhehe
 
I am getting all giddy.. :)
« Last Edit: December 11, 2012, 10:18:35 PM by AmigaClassicRule »