Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Iridium Banner AMIStore App Store A600 Memory

AuthorTopic: Apollo 060 Hot - Is it broken?? :-(  (Read 648 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline paul1981

Re: Apollo 060 Hot - Is it broken?? :-(
« Reply #15 on: July 10, 2019, 10:55:12 AM »
I just want to add that all the 68K CPU's run hot in my experience. Even the 68000 (7MHz) in my A500 does. As does my 68020 in my A1200 (14MHz). I know there's varying levels of 'hotness' but put it this way, you could easily melt some cheese on them. The 68040 could easily fry some bacon and eggs.
 

Offline Brian Hoskins

Re: Apollo 060 Hot - Is it broken?? :-(
« Reply #16 on: July 10, 2019, 12:12:45 PM »
all the 68K CPU's run hot in my experience.  you could easily melt some cheese on them. The 68040 could easily fry some bacon and eggs.

Agreed, it depends on each person's subjective view of "hot". 

I am left wondering if op is going to have a shot at removing the battery and cleaning the leakage or send the card off for repair.  It's a decision only he can make but if I were in his position I'd definitely like to get that leakage cleaned first as it's plausible that it's causing the issue with his card and after a bit of attention all could be well.  It's worth a shot in my view: the current state of the card is "broken" anyway and this is a repair attempt that will cost a small amount of money for supplies plus a little invested time.

His A1200 tower & mediator setup is very similar to my own, but I have the Blizzard accelerator card rather than Apollo.

Anyway, good luck AmiBoy!
« Last Edit: July 10, 2019, 12:14:30 PM by Brian Hoskins »
 

Offline AmiBoy

Re: Apollo 060 Hot - Is it broken?? :-(
« Reply #17 on: July 12, 2019, 10:48:05 PM »
Thanks to everyone who replied.

I dont have any real skills or confidence with electronics so I dont dare to try fix it myself, Im sure I would make it worse!

Have got in touch with some one to look at it and make necessary repairs to get it working & also to look at potential upgrade to CPU & cooling

Will let everyone know how I get on!
Escom A1200, Power Tower, OS3.9 & BB2, HD-Floppy drive, Mediator PCI, Voodoo 3 3000 16MB, Soundblaster 4.1, TV Tuner Card, 10/100MBit Ethernet card, Apollo 68060 66MHz with 64MB, 9.5Gig HD and 52xCDRom

Also one spare unworking bare A1200