Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Iridium Banner AMIStore App Store A1200/A600 4xIDE Interface

AuthorTopic: amiga running debian  (Read 832 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline nadoom

amiga running debian
« on: January 12, 2006, 01:16:53 AM »
hello all,

Im a long time amiga user, and have installed debian on my amiga 4000, could any one give me some help regarding installing X windows ? also does any one knwo what web browsers are available for m68000 linux?


cheers
?وإلل وإلل وإلل, وأت د وي هف هر ثهن
 

Offline nadoom

Re: amiga running debian
« Reply #1 on: January 16, 2006, 02:09:11 AM »
Well i got it sorted now, looks great with iceWM running, a little slow though.. does run mozilla tho! YAY!
?وإلل وإلل وإلل, وأت د وي هف هر ثهن
 

Offline InTheSand

Re: amiga running debian
« Reply #2 on: January 16, 2006, 04:27:18 AM »
Hi,

What sort of spec is your A4000?

And how slow is "slow"!?

 - Ali
 

Offline Matt_H

Re: amiga running debian
« Reply #3 on: January 16, 2006, 05:42:15 AM »
Yes, congratulations! Any suggestions on getting the kernel booting? It just keeps crashing on my 4000T/060
 

Offline Agafaster

Re: amiga running debian
« Reply #4 on: January 16, 2006, 10:11:27 AM »
@Matt_H

two questions:
1) what kernel,
2) is your '060 running hot ?

it could be that its an overclocked one, or inadequately cooled, or both.

it also may be that your kernel wasnt compiled for the '060, but I may be wrong !!
\\"New Bruce here will be teaching Machiavelli, Bentham, Locke, Hobbes, Sutcliffe, Bradman, Lindwall, Miller, Hassett and Benaud.\\"
\\"Those are all cricketers, Bruce !\\"
A1XE G3/800MHz Radeon 7000 512MB
A1200 030/25MHz 8MB
 

Offline nadoom

Re: amiga running debian
« Reply #5 on: January 16, 2006, 02:31:27 PM »
I have an

A4000
Cyberstorm Mk1 68040/40 with about 72ish mb ram
Picasso IV
XSurf 3
Buddha

its usuable, i imagine with an 060 it will run great!

regarding the kernel crashing problems what command line argument are you using to launch linux? ill paste mine up here later, :)
?وإلل وإلل وإلل, وأت د وي هف هر ثهن
 

Offline MrZammler

Re: amiga running debian
« Reply #6 on: January 16, 2006, 02:42:20 PM »
How's X with the Picasso IV? Can you get a 16-bit desktop?
Anyway is the only way
 

Offline Matt_H

Re: amiga running debian
« Reply #7 on: January 16, 2006, 02:56:40 PM »
I'm using the standard Debian 68K kernel that ships with Sarge through the default command line that the Amiga installer script is set to.

The kernel will kick in and load, but as soon as Linux starts to boot, it crashes.

EDIT: And by crash, I mean it stops booting after the screen fills with numbers - like a WarpOS exception. The cursor still blinks, but the only input the machine responds to is Ctrl+A+A
 

Offline nadoom

Re: amiga running debian
« Reply #8 on: January 16, 2006, 02:58:12 PM »
I ran it in 16 bit but the colours seem to be messed up, in 8 bit it works fine. although its not perfect, when it comes to linux i am no expert, i still have to sort out the workspace size and other stuff, ill figure it out eventually

i was reading the documentation for CLGEN and he says in the docs that 16 and 24 bit are not supported yet, i dont know if this has changed since he wrote that but it isnt working for me.. only 8-bit

Matt_H
try booting with the amiga set to original chip set, i got some pretty screwy thing happen to me when i used aga (it worked in original), but then i changed the driver to clgen anyway
?وإلل وإلل وإلل, وأت د وي هف هر ثهن
 

Offline MrZammler

Re: amiga running debian
« Reply #9 on: January 16, 2006, 03:11:11 PM »
Quote

nadoom wrote:
i was reading the documentation for CLGEN and he says in the docs that 16 and 24 bit are not supported yet, i dont know if this has changed since he wrote that but it isnt working for me.. only 8-bit


Ah, same as in NetBSD then... but then again, if it worked ok in linux it would have been an easy task to make it work in NetBSD.
Anyway is the only way