Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Iridium Banner AMIStore App Store A1200/A600 4xIDE Interface

AuthorTopic: Layers.library V45 on the aminet  (Read 38924 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ancalimon

Re: Layers.library V45 on the aminet
« Reply #360 on: October 03, 2014, 02:30:51 PM »
I will test once I receive my CStormPPC back from Stachu.
A4000T, 604e@400&060@66, 128MB+16MB+Zorram256, CVisionPPC, VLabMotion, Toccata, XSurf100&RapidRoad, Prisma Megamix

A1200, Blizzard060@50, 256MB, Blizzard IV SCSI, FastATA mk4
 

Offline Gulliver

Re: Layers.library V45 on the aminet
« Reply #361 on: October 03, 2014, 08:16:21 PM »
@Thomas Richter

This new version of layers.library is so far working fine with Birdie.
See attached screenshot, where I show nice OS4 like window borders with Birdie and then on the CLI I show that your new layers.library is doing its thing.

BTW, I couldnt extract your new rtg.library from the archive, due to bad crc. I downloaded several times both archives, but I still get the same result, layers.library gets extracted fine but rtg.library doesnt. :(

Thank you!
 

Offline vxm

Re: Layers.library V45 on the aminet
« Reply #362 on: October 03, 2014, 09:53:10 PM »
I just basically try them inside UAE + OS 3.1 + Visualprefs. This seems OK.
Thanks for your work.

NB: No error during extraction.
 

Offline Oldsmobile_Mike

Re: Layers.library V45 on the aminet
« Reply #363 on: October 03, 2014, 10:23:56 PM »
Layers.library 45.21 working great here so far, it was nice to be able to turn Birdie back on, I'd disabled it when it didn't work with the previous new layers.library.

I also was unsuccessful in extracting rtg.library from your split zip archive thingy. WinRAR couldn't put the two pieces back together again, and I'm not downloading and trying to figure out WinZip just for that. ;)

Now that I'm messing around with turning things on & off, turns out that my 4.x-like VisualPrefs gadgets really down my system. I'd always thought that was Birdie, doing that. Huh, might have to re-think my patches! ;)
Amiga 500: 2MB Chip|16MB Fast|30MHz 68030+68882|3.9|Indivision ECS|GVP A500HD+|Mechware card reader + 8GB CF|Cocolino|SCSI DVD-RAM
Amiga 2000: 2MB Chip|136MB Fast|50MHz 68060|3.9|Indivision ECS + GVP Spectrum|Mechware card reader + 8GB CF|AD516|X-Surf 100|RapidRoad|Cocolino|SCSI CD-RW
 Amiga videos and other misc. stuff at https://www.youtube.com/CompTechMike/videos
 

Offline crasbe

Re: Layers.library V45 on the aminet
« Reply #364 on: October 03, 2014, 11:42:01 PM »
Works fine here:

Linux: cat up.z01.zip up.zip > layers.zip

Windows: copy /b up.z01.zip + up.zip layers.zip
(not tested yet)

unzip complains a little bit about wrong offsets, but the extraction is successful.
 

Offline Oldsmobile_Mike

Re: Layers.library V45 on the aminet
« Reply #365 on: October 04, 2014, 12:47:55 AM »
Nope, still didn't work.  Good tip though, and for your first post, thanks!

Get a seek error trying to extract from the combined zip archive.  :(
Amiga 500: 2MB Chip|16MB Fast|30MHz 68030+68882|3.9|Indivision ECS|GVP A500HD+|Mechware card reader + 8GB CF|Cocolino|SCSI DVD-RAM
Amiga 2000: 2MB Chip|136MB Fast|50MHz 68060|3.9|Indivision ECS + GVP Spectrum|Mechware card reader + 8GB CF|AD516|X-Surf 100|RapidRoad|Cocolino|SCSI CD-RW
 Amiga videos and other misc. stuff at https://www.youtube.com/CompTechMike/videos
 

Offline Oldsmobile_Mike

Re: Layers.library V45 on the aminet
« Reply #366 on: October 04, 2014, 01:08:00 AM »
Disregard my last, got it finally, just had to finagle WinRAR a bit. Thanks @crasbe!

Pumped it into my system via LoadResident, C:Version rtg.library went from 40.3992 to 40.4024. I guess the obvious questions now are:

- I didn't originally have an rtg.library in Libs: even though it was showing a version number. I guess it's in ROM?

- What are the changes/benefits of this new version? Sorry if I missed something obvious in this long thread. ;)

Thanks THoR! :)
Amiga 500: 2MB Chip|16MB Fast|30MHz 68030+68882|3.9|Indivision ECS|GVP A500HD+|Mechware card reader + 8GB CF|Cocolino|SCSI DVD-RAM
Amiga 2000: 2MB Chip|136MB Fast|50MHz 68060|3.9|Indivision ECS + GVP Spectrum|Mechware card reader + 8GB CF|AD516|X-Surf 100|RapidRoad|Cocolino|SCSI CD-RW
 Amiga videos and other misc. stuff at https://www.youtube.com/CompTechMike/videos
 

guest11527

  • Guest
Re: Layers.library V45 on the aminet
« Reply #367 on: October 04, 2014, 09:19:07 AM »
Quote from: Oldsmobile_Mike;774448
- I didn't originally have an rtg.library in Libs: even though it was showing a version number. I guess it's in ROM?

No, it goes into LIBS:Picasso96. If you don't have P96 then you don't need the library in first place.

The suprise is a recompiled version from the sources, with all fixes applied. It is not exactly a recent version either. Just collecting dust...
 

Offline Minuous

Re: Layers.library V45 on the aminet
« Reply #368 on: October 04, 2014, 11:18:07 AM »
>I also was unsuccessful in extracting rtg.library from your split zip archive thingy. WinRAR couldn't put the two pieces back together again

It works (WinRAR 3.62), just rename up.z01.zip as up.z01 and then unzip up.zip.

layers.library is working fine now with Birdie on OS3.9+BB4 under WinUAE. Thanks ThoR for this fix.
 

Offline pawelek

Re: Layers.library V45 on the aminet
« Reply #369 on: October 04, 2014, 12:36:53 PM »
1. Video overlays now works OK with layers.library 45.19 or 45.21 and rtg.library 40.4024 :)

2. Birdie with layers 45.21 works ok :)

3. Minimize the window AmiTradeCenter still suspend with layers 45.21. Program failed error #80000008
 

Offline Oldsmobile_Mike

Re: Layers.library V45 on the aminet
« Reply #370 on: October 04, 2014, 12:39:44 PM »
Quote from: Thomas Richter;774452
No, it goes into LIBS:Picasso96. If you don't have P96 then you don't need the library in first place.

The suprise is a recompiled version from the sources, with all fixes applied. It is not exactly a recent version either. Just collecting dust...


Ah, I didn't think to look there. Still kinda new to Amiga RTG. ;-)  Thx!
Amiga 500: 2MB Chip|16MB Fast|30MHz 68030+68882|3.9|Indivision ECS|GVP A500HD+|Mechware card reader + 8GB CF|Cocolino|SCSI DVD-RAM
Amiga 2000: 2MB Chip|136MB Fast|50MHz 68060|3.9|Indivision ECS + GVP Spectrum|Mechware card reader + 8GB CF|AD516|X-Surf 100|RapidRoad|Cocolino|SCSI CD-RW
 Amiga videos and other misc. stuff at https://www.youtube.com/CompTechMike/videos
 

guest11527

  • Guest
Re: Layers.library V45 on the aminet
« Reply #371 on: October 04, 2014, 01:03:29 PM »
Quote from: pawelek;774460
3. Minimize the window AmiTradeCenter still suspend with layers 45.21. Program failed error #80000008

I didn't even get the program working in first place. It seems to require some MUI classes, but those are installed here. It just crashes on start, probably failing a dependency check of some obscure library. I guess if the author wasn't keeping care enough to write proper tests for dependencies and returning an error instead of crashing, I wonder why I should care so much to make it working... (-;

Ok. Half a dozend missing libraries later... The program runs right into a hit when I try to load it from the workbench, calling through a6 = NULL for still some missing code - I don't know what is wrong there.

It does work from the Shell, though, and then I don't actually notice a problem with it. I can minimize the window just fine, close it, open it, and I don't get a hit or a problem. Thus, hard to say what goes wrong, but given the overall stability of the program as I experienced it I wouldn't be surprised if something is wrong here....
 

Offline pawelek

Re: Layers.library V45 on the aminet
« Reply #372 on: October 04, 2014, 01:25:04 PM »
The same error when closing AmiTradeCenter and save its settings MUI.
« Last Edit: October 04, 2014, 01:31:43 PM by pawelek »
 

Offline wawrzon

Re: Layers.library V45 on the aminet
« Reply #373 on: October 04, 2014, 04:01:23 PM »
Quote from: Thomas Richter;774462
I didn't even get the program working in first place. It seems to require some MUI classes, but those are installed here. It just crashes on start, probably failing a dependency check of some obscure library. I guess if the author wasn't keeping care enough to write proper tests for dependencies and returning an error instead of crashing, I wonder why I should care so much to make it working... (-;

Ok. Half a dozend missing libraries later... The program runs right into a hit when I try to load it from the workbench, calling through a6 = NULL for still some missing code - I don't know what is wrong there.

It does work from the Shell, though, and then I don't actually notice a problem with it. I can minimize the window just fine, close it, open it, and I don't get a hit or a problem. Thus, hard to say what goes wrong, but given the overall stability of the program as I experienced it I wouldn't be surprised if something is wrong here....


amitradecenter? years ago as i tried it it caused read hits.
 

Offline itix

Re: Layers.library V45 on the aminet
« Reply #374 on: October 04, 2014, 04:32:32 PM »
You probably have broken NList.mcc class. It is notoriously buggy class but at that time it was the best available :p

As for crashing when deeps are missing... I know, it has never been tested with missing deps and it crashes when trying to close non-existing stuff. Broken resource tracking I would say...
My Amigas: A500, Mac Mini and PowerBook