Welcome, Guest. Please login or register.

Author Topic: OS4.1 Classic stability plummets with Update 5  (Read 7668 times)

Description:

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Matt_HTopic starter

Re: OS4.1 Classic stability plummets with Update 5
« Reply #14 from previous page: March 15, 2015, 07:49:35 PM »
:bump:
Wow, time flies. Recently started playing with this again. I'm now using a fresh install of OS4 FE. Stability is fine under AGA screenmodes, but not under CV3D. New theory on source of instability is...

the bitmap font renderer!

Or some level of interaction between the font renderer and P96/CV3D. On my previous 4.1 install, I changed my system fonts to match what I use under 3.9: Helvetica and XEN. Now, I'm using the TrueType fonts that are configured by default (DejaVu Sans). Things seem stable until I do anything involving traditional Amiga bitmap fonts.
-Picking a bitmap font in an ASL font requester will usually lock the system
-Opening a program that uses bitmap fonts (Clock) will usually lock the system
-Working in DOpus 4 with its default config (which uses the Topaz bitmap font) will usually lock the system.

I'm guessing the reason my entire system was so unstable previously is because I used bitmap fonts _everywhere_. Now they're only in a few places so I'm starting to see a pattern emerge.

Ideas?

Thanks!
 

Offline danbeaver

  • Lifetime Member
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Mar 2012
  • Posts: 2464
    • Show only replies by danbeaver
Re: OS4.1 Classic stability plummets with Update 5
« Reply #15 on: March 15, 2015, 09:52:14 PM »
You should note this on the Hyperion Classic Forum to make the developers aware.