Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Iridium Banner AMIStore App Store A600 Memory

AuthorTopic: My new amiga corner  (Read 959 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline utri007

My new amiga corner
« on: November 13, 2012, 08:21:57 AM »
Since I bought a new house about a month ago, I've one room decicated to my retro computers :) I have one warm room behind of my garage.

I've several amigas and some other computers, in picture 3 amigas and C64.

Latest project in table, A500 rev7 mobo, 1mb chip hack just soldered and kickstart 2.05, GVP HD8+ with several hundred whdload games inside.

Project before that in right side in on the shelf, A1200, Apollo 040 40 mhz and slim DVD burner fitted inside. Hardest part was found reliable way to connect 2.5" hd to 3.5" cable.

My main Amiga under a table, A1200 in micronic tower, Blizzard 060 66mhz, Delfina lite and GVP Spectrum.

C64 has a disk drive emulator on top of it

Old laptop is use to transfer files through serial to A500
« Last Edit: November 13, 2012, 08:59:13 AM by utri007 »
ACube Sam 440ep Flex 800mhz, 1gb ram and 240gb hd and OS4.1FE
A1200 Micronic tower, OS3.9, Apollo 060 66mhz, xPert Merlin, Delfina Lite and Micronic Scandy, 500Gb hd, 66mb ram, DVD-burner and WLAN.
A1200 desktop, OS3.9, Blizzard 060 66mhz, 66mb ram, Ide Fix Express with 160Gb HD and WLAN
A500 OS2.1, GVP+HD8 with 4mb ram, 1mb chip ram and 4gb HD
Commodore CDTV KS3.1, 1mb chip, 4mb fast ram and IDE HD
 

Offline Kesa

  • Ninja Fruit Slasher
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Sep 2010
  • Posts: 2408
  • Total likes: 0
Re: My new amiga corner
« Reply #1 on: November 13, 2012, 08:54:13 AM »
That 500 could do with a bit of retro bright in my opinion. That GVP harddrive is way kewl!

p.s. - notice the way i spelt kewl?  :cool:
Even my cat doesn\'t like me.
 

Offline utri007

Re: My new amiga corner
« Reply #2 on: November 13, 2012, 09:00:01 AM »
I've thinking about retro bright, so I should buy something like Poly Blonde???
ACube Sam 440ep Flex 800mhz, 1gb ram and 240gb hd and OS4.1FE
A1200 Micronic tower, OS3.9, Apollo 060 66mhz, xPert Merlin, Delfina Lite and Micronic Scandy, 500Gb hd, 66mb ram, DVD-burner and WLAN.
A1200 desktop, OS3.9, Blizzard 060 66mhz, 66mb ram, Ide Fix Express with 160Gb HD and WLAN
A500 OS2.1, GVP+HD8 with 4mb ram, 1mb chip ram and 4gb HD
Commodore CDTV KS3.1, 1mb chip, 4mb fast ram and IDE HD
 

Offline som99

  • Lifetime Member
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Sep 2005
  • Posts: 1566
  • Total likes: 0
    • http://www.som99.se
Re: My new amiga corner
« Reply #3 on: November 13, 2012, 10:03:39 AM »
Nice corner :) Someone should start a thread for us to post our computer corners :)
 

Offline utri007

Re: My new amiga corner
« Reply #4 on: November 21, 2012, 07:53:33 AM »
My A1200CD inside and some of my "yellowing" amigas.
ACube Sam 440ep Flex 800mhz, 1gb ram and 240gb hd and OS4.1FE
A1200 Micronic tower, OS3.9, Apollo 060 66mhz, xPert Merlin, Delfina Lite and Micronic Scandy, 500Gb hd, 66mb ram, DVD-burner and WLAN.
A1200 desktop, OS3.9, Blizzard 060 66mhz, 66mb ram, Ide Fix Express with 160Gb HD and WLAN
A500 OS2.1, GVP+HD8 with 4mb ram, 1mb chip ram and 4gb HD
Commodore CDTV KS3.1, 1mb chip, 4mb fast ram and IDE HD
 

Offline NovaCoder

Re: My new amiga corner
« Reply #5 on: November 21, 2012, 08:22:35 AM »
Nice, work :)

I just moved my A1200 to a new desk too.
Life begins at 100 MIPS!


Nice Ports on AmiNet!
 

Offline utri007

Re: My new amiga corner
« Reply #6 on: November 21, 2012, 10:36:03 AM »
I tried several slim CD-rom drives and wasn't easy to find one wich worked with Amiga.

Current one is slave and hd is master wich is not typical/right setup. Another problem was to found 2.5->3.5 ide adapter wich is supportive enough.

http://www.deltaco.fi/support/images2/kit-ide/kit-ide.jpg
ACube Sam 440ep Flex 800mhz, 1gb ram and 240gb hd and OS4.1FE
A1200 Micronic tower, OS3.9, Apollo 060 66mhz, xPert Merlin, Delfina Lite and Micronic Scandy, 500Gb hd, 66mb ram, DVD-burner and WLAN.
A1200 desktop, OS3.9, Blizzard 060 66mhz, 66mb ram, Ide Fix Express with 160Gb HD and WLAN
A500 OS2.1, GVP+HD8 with 4mb ram, 1mb chip ram and 4gb HD
Commodore CDTV KS3.1, 1mb chip, 4mb fast ram and IDE HD
 

Offline browny

Re: My new amiga corner
« Reply #7 on: November 21, 2012, 11:54:14 AM »
I use these drives(auto slot type)  they always work well with Amiga A1200
and these IDE to slim adapters the setup never failed well happy with the setup and it works

http://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B0052XQEZA/sr=/qid=/ref=olp_tab_new?ie=UTF8&colid=&coliid=&condition=new&me=&qid=&seller=&sr=

http://www.ebay.co.uk/itm/300572651017?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
« Last Edit: November 21, 2012, 11:56:47 AM by browny »
as we say in brum \\"yow allright mate\\"
 

Offline utri007

Re: My new amiga corner
« Reply #8 on: November 21, 2012, 12:29:36 PM »
My problem was ide adapter for HD, not for CD-rom.

CD-rom itsefl can be a problem, most of them seems to be cable select wich doen't work with amiga, some of them seems to be master but some reason I didn't get it work.
ACube Sam 440ep Flex 800mhz, 1gb ram and 240gb hd and OS4.1FE
A1200 Micronic tower, OS3.9, Apollo 060 66mhz, xPert Merlin, Delfina Lite and Micronic Scandy, 500Gb hd, 66mb ram, DVD-burner and WLAN.
A1200 desktop, OS3.9, Blizzard 060 66mhz, 66mb ram, Ide Fix Express with 160Gb HD and WLAN
A500 OS2.1, GVP+HD8 with 4mb ram, 1mb chip ram and 4gb HD
Commodore CDTV KS3.1, 1mb chip, 4mb fast ram and IDE HD
 

Offline browny

Re: My new amiga corner
« Reply #9 on: November 21, 2012, 12:41:50 PM »
My set up is IDEfix with 4x ports IDE  adapter with HD on port O, DVD on port 1 never had a problem at all.
I have changed HD for cf and again no problem.
as we say in brum \\"yow allright mate\\"
 

Offline utri007

Re: My new amiga corner
« Reply #10 on: November 21, 2012, 01:32:11 PM »
Quote from: browny;715961
My set up is IDEfix with 4x ports IDE  adapter with HD on port O, DVD on port 1 never had a problem at all.
I have changed HD for cf and again no problem.


How did you get fit dvd drive to A1200 case?? There is no room for any adapter in left side of case?

I've just cable with one 2.5 and two 3.5 ide connectors.

I bought to 2.5 -> 3.5 adapters and one of them was too sensitive for moving computer etc. Ques wich one? ;)
ACube Sam 440ep Flex 800mhz, 1gb ram and 240gb hd and OS4.1FE
A1200 Micronic tower, OS3.9, Apollo 060 66mhz, xPert Merlin, Delfina Lite and Micronic Scandy, 500Gb hd, 66mb ram, DVD-burner and WLAN.
A1200 desktop, OS3.9, Blizzard 060 66mhz, 66mb ram, Ide Fix Express with 160Gb HD and WLAN
A500 OS2.1, GVP+HD8 with 4mb ram, 1mb chip ram and 4gb HD
Commodore CDTV KS3.1, 1mb chip, 4mb fast ram and IDE HD
 

Offline browny

Re: My new amiga corner
« Reply #11 on: November 21, 2012, 01:59:27 PM »
Hi Cut a slot in the back of the case and the slim dvd drive fits perfectly between the back of the floppy and the keyboard flat cable I then cut another slot for my cf so dont have to open the case to swap the cards
pics below
as we say in brum \\"yow allright mate\\"