Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Iridium Banner AMIStore App Store A1200/A600 4xIDE Interface

AuthorTopic: MOS for powerup reset problem  (Read 883 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Flashlab

MOS for powerup reset problem
« on: September 29, 2007, 04:18:18 PM »
When I reset my Amiga when it's running MOS for Powerup it enters a reset loop and the powerled keeps blinking. Only when I power off I can reboot into AOS.

Does someone know could cause this?
Amiga 4000D Cyberstorm PPC 060@50 604@200 SCSI 130Mb Ram G-Rex Voodoo3 PicassoIV Paloma Ariadne Delfina Lite

Online Flash version of BoulderDash: Offline...
 

Offline itix

Re: MOS for powerup reset problem
« Reply #1 on: September 29, 2007, 04:48:24 PM »
IIRC it is not 100% guaranteed you could reset machine safely from PPC only mode. There was an explanation but I can not remember it anymore.

Pushing CTRL+Amiga+Amiga down 10 secs could help, or maybe not.
My Amigas: A500, Mac Mini and PowerBook
 

Offline Flashlab

Re: MOS for powerup reset problem
« Reply #2 on: September 29, 2007, 05:01:19 PM »
That actually does help. Maybe it has to do with the MapRom feature?
Amiga 4000D Cyberstorm PPC 060@50 604@200 SCSI 130Mb Ram G-Rex Voodoo3 PicassoIV Paloma Ariadne Delfina Lite

Online Flash version of BoulderDash: Offline...
 

Offline Piru

  • \' union select name,pwd--
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Aug 2002
  • Posts: 6946
  • Total likes: 0
    • http://www.iki.fi/sintonen/
Re: MOS for powerup reset problem
« Reply #3 on: September 29, 2007, 05:08:06 PM »
You're advised to disable maprom before launching MOS, esp if you're using for example BlizKick extresbuf.
 

Offline Flashlab

Re: MOS for powerup reset problem
« Reply #4 on: September 29, 2007, 05:18:54 PM »
I am using Blizkick with extresbuf. But in order for that to work I have disbabled maprom already in the CS-PPC menu.

Is there a way I can make this work?
Amiga 4000D Cyberstorm PPC 060@50 604@200 SCSI 130Mb Ram G-Rex Voodoo3 PicassoIV Paloma Ariadne Delfina Lite

Online Flash version of BoulderDash: Offline...
 

Offline Piru

  • \' union select name,pwd--
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Aug 2002
  • Posts: 6946
  • Total likes: 0
    • http://www.iki.fi/sintonen/
Re: MOS for powerup reset problem
« Reply #5 on: September 29, 2007, 05:24:35 PM »
Start blizkick without any options to remove it from memory. I had some script that would remove blizkick from memory (it reboots if bk was active) and then launch MOS if RMB was held down at boot.

So on the AOS side startup sequence:
Code: [Select]
rmbcheck ; or whatever you use to check for rmb
if warn
  blizkick >nil:
  moslaunch ; this was a script
else
  blizkick with normal options here...
endif

So if you powered the system up and held down RMB it would reboot and start MOS. If you had started the system with BlizKick already, it would reboot twice and start MOS.
 

Offline doctorq

Re: MOS for powerup reset problem
« Reply #6 on: September 29, 2007, 05:35:17 PM »
But how do one make a script reset proof? Or did you held down right mouse button all the time??
 

Offline Piru

  • \' union select name,pwd--
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Aug 2002
  • Posts: 6946
  • Total likes: 0
    • http://www.iki.fi/sintonen/
Re: MOS for powerup reset problem
« Reply #7 on: September 29, 2007, 05:42:34 PM »
@doctorq
I held the RMB thru the two reboots.

Obviously if you find this unbearable you could hack some temporary script copied in place that'd do then thing. I didn't need anything that fancy personally.
 

Offline Flashlab

Re: MOS for powerup reset problem
« Reply #8 on: September 29, 2007, 05:53:17 PM »
Blizkick without any arguments gives me the error that Kickstart restoring is not supported.

If I cold boot and start MOS right away the reset problem isn't happening so the problem lies with the Maprom.
Amiga 4000D Cyberstorm PPC 060@50 604@200 SCSI 130Mb Ram G-Rex Voodoo3 PicassoIV Paloma Ariadne Delfina Lite

Online Flash version of BoulderDash: Offline...
 

Offline Piru

  • \' union select name,pwd--
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Aug 2002
  • Posts: 6946
  • Total likes: 0
    • http://www.iki.fi/sintonen/
Re: MOS for powerup reset problem
« Reply #9 on: September 29, 2007, 06:05:46 PM »
Gah. I guess I never got the restore work with CS PPC then.
 

Offline Flashlab

Re: MOS for powerup reset problem
« Reply #10 on: September 29, 2007, 06:13:15 PM »
Bummer... Would it work if I rekick with a plain 40.68 image?

EDIT: Just tried and alas no...
Amiga 4000D Cyberstorm PPC 060@50 604@200 SCSI 130Mb Ram G-Rex Voodoo3 PicassoIV Paloma Ariadne Delfina Lite

Online Flash version of BoulderDash: Offline...