Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Iridium Banner AMIStore App Store A1200/A600 4xIDE Interface

AuthorTopic: Yellow screen w/ a501 on Amiga 500  (Read 1306 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Sandman

Yellow screen w/ a501 on Amiga 500
« on: January 24, 2009, 03:54:13 AM »
Hi,

A501 mem card with slightly 'fuzzy' battery. Removed battery and acid damage hadn't started to spread but get yellow screen and no boot.

No other visual damage.....

Ideas?

Thanks
 

Offline rkauer

Re: Yellow screen w/ a501 on Amiga 500
« Reply #1 on: January 24, 2009, 08:15:53 PM »
 Busted RAM chip, probably the one near the battery. Replace it or swap the entire A501.
Goodbye people.

I\'ll pop on from time to time, RL is acting up.
 

Offline lorddef

Re: Yellow screen w/ a501 on Amiga 500
« Reply #2 on: January 24, 2009, 08:56:01 PM »
Quote

rkauer wrote:
 Busted RAM chip, probably the one near the battery. Replace it or swap the entire A501.


Aha, interesting, is that so?

I have exactly the same issue with an expansion board (a 501 clone), and I was thinking somehow that it was more likely to be the pcb than the ram chips.  I just thought the plastic packaging of the chips would probably withstand the leak.
Restraining orders are just another way of saying I love you!
 

Offline TrevorDick

  • Amiga Enthusiast
  • Global Moderator
  • Full Member
  • *****
  • Join Date: Apr 2005
  • Posts: 243
  • Total likes: 2
Re: Yellow screen w/ a501 on Amiga 500
« Reply #3 on: January 24, 2009, 11:46:03 PM »
Is this of any help?

Amiga History Guide

TrevorD
Supporting all Amiga flavours