Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Hollywood MAL AMIStore App Store A600 Memory

AuthorTopic: 1084s monitor problems  (Read 2149 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline S0nic

1084s monitor problems
« on: January 17, 2013, 10:26:19 PM »
last time i was play i move little luma cable and i get sound on c64 play little then turn off c64 , today i try again to play and i have problem:

with luma cable i have good picture on 1084s with c64 but there is no sound, try to move luma cable left-right up-down but still no sound

open amiga 500 and amiga 600 connect it on RGB port with 1084s , still no sound on amiga's and picture on RGB port is not good like on c64 , i have sh.t picture lot's of black and no sound with RGB , here is video

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VRugXNHOZrE

« Last Edit: January 17, 2013, 10:35:27 PM by S0nic »
 

Offline kickstart

Re: 1084s monitor problems
« Reply #1 on: January 17, 2013, 11:58:49 PM »
@sonic

sorry i dont understand your explain at all but rgb and luma arent the same, 1084s hace some switch on the back, try it with the correct position.
a1200 060
 

Offline S0nic

Re: 1084s monitor problems
« Reply #2 on: January 18, 2013, 12:04:19 AM »
Quote from: kickstart;723009
@sonic

sorry i dont understand your explain at all but rgb and luma arent the same, 1084s hace some switch on the back, try it with the correct position.

yeah i know , i use luma for c64 and rgb for amiga's , when i wish to use amiga's i click back on rgb button and have amiga's if i wish to have c64 i turn off that button and have luma signal , but there is no sound on luma and rgb , when i play on c64 with luma have good picture no sound, when i click use rgb with amiga's i have sh.t picture (like on video i send up) and no sound like on luma :(
 

Offline kickstart

Re: 1084s monitor problems
« Reply #3 on: January 18, 2013, 12:17:35 AM »
@sonic

Dont know... maybe the cable, speakers... try with headphones connected to monitor (maybe speakers dont work) or use another sound source (mp3 player).
a1200 060
 

Offline S0nic

Re: 1084s monitor problems
« Reply #4 on: January 18, 2013, 12:31:30 AM »
i get sound with chinch cable on amiga but picture on amiga are still sh.t on c64 with luma i have good picture but there is no sound :(

why i have oem commodore luma cable with 3 chich what is differnt between that and this luma cable with 4 chinch ?

http://www.ebay.com/itm/Commodore-64-C64-C128-Luma-Chroma-Video-Lead-cable-for-1084S-Monitor-/260894700043
« Last Edit: January 18, 2013, 12:36:34 AM by S0nic »
 

Offline S0nic

Re: 1084s monitor problems
« Reply #5 on: January 18, 2013, 01:13:10 AM »
is this two cable are same , i have this one





i think that cable is broken so i will buy another i think monitor is OK because i have normal picture with c64 (luma)

  is this cable same like mine on first picture




I ask is cable same because the pin on smaller part of cable are not same on mine (first picture) and on this on second picture so maybe i have bad picture on rgb is because of that pin's or my cable is really broken and don't work , or rgb port on monitor 1084s don't work
« Last Edit: January 18, 2013, 02:04:42 AM by S0nic »
 

Offline kickstart

Re: 1084s monitor problems
« Reply #6 on: January 18, 2013, 06:03:20 AM »
The original 1084s rgb cable is like your first pic.
a1200 060
 

Offline S0nic

Re: 1084s monitor problems
« Reply #7 on: January 18, 2013, 01:13:59 PM »
Quote from: kickstart;723038
The original 1084s rgb cable is like your first pic.

second picture cable is original commodore too , what is difference between this 2 cable, pin on smaller part not on same place