Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Hollywood MAL AMIStore App Store A600 Memory

AuthorTopic: [Solved] Problems with ReAction on AmigaOS 3.2  (Read 1498 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline asrael22

[Solved] Problems with ReAction on AmigaOS 3.2
« on: August 19, 2021, 11:59:11 AM »
Hello.

I just recently installed AmigaOS 3.2 on a A2000. It had previously AmigaOS 3.1.4 and that was downgraded (or upgraded?) from 3.9.
As far as I can tell all the ReAction stuff doesn't work anymore.
The most prominently I got aware of it when AmiDock didn't load anymore from WBStartup.
Running SnoopDos shows that when double clicking AmiDock all seems to end at loading 'window.class'. Nothing else is being logged. But AmiDock doesn't show.
Similarly, no other ReAction/ClassAct window is showing.

Are there any known issues with this?


Cheers,
Manfred
« Last Edit: August 26, 2021, 03:06:34 PM by asrael22 »
 

Offline walkero

Re: Problems with ReAction on AmigaOS 3.2
« Reply #1 on: August 19, 2021, 01:32:34 PM »
@asrael22
Hello there. Is known that AmigaOS 3.9 application work fine with AmigaOS 3.2. I showed that on one of my streams that I am doing on twitch, and a record of it you can find at https://youtu.be/-G2ujYjEPgc , where you can see how you can resolve issues and the methodology to follow to recognize them.

But in your case I can't be sure if the problem comes from the updating path you had, from OS3.9->3.1.4->3.2.

In snoopdos, when it tries to load the window.class it fails? If yes, I would recommend to check if this class was not updated and it is an older version than the one that comes with AmigaOS 3.2. And while you are there, try to check the rest of the classes as well.
 
The following users thanked this post: F1Lupo

Offline asrael22

Re: Problems with ReAction on AmigaOS 3.2
« Reply #2 on: August 19, 2021, 02:25:13 PM »
Thanks.
I'll checkout your video.

The class 'window.class' loads OK according to SnoopDos.
I've copied the 'Classes' disk again over the installation. So from what I can see it look all good.
So this is really weird.


Manfred
 

Offline Steady

Re: Problems with ReAction on AmigaOS 3.2
« Reply #3 on: August 20, 2021, 01:59:48 AM »
What version of window.class is it reported as with the "version" command?
 

Offline asrael22

Re: Problems with ReAction on AmigaOS 3.2
« Reply #4 on: August 25, 2021, 09:17:20 PM »
Version 47.

I have the exact same problem now on a second system, an A1200.
WBStartup hangs on 'AsyncWB' and no ReAction apps actually work.

Both systems have Vampire cards. But I don't think this has anything to do with it.
Though on a third system (FS-UAE) the upgrade did work OK. This was also the same upgrade path: 3.9 -> 3.1.4 -> 3.2.
« Last Edit: August 25, 2021, 09:34:25 PM by asrael22 »
 

Offline F1Lupo

Re: Problems with ReAction on AmigaOS 3.2
« Reply #5 on: August 25, 2021, 10:22:04 PM »

...Both systems have Vampire cards. But I don't think this has anything to do with it.
...
hmm that's actually a very important piece of information you left out on your first post and interested to hear from other Vampire owners on this issue as I know a few that have had 'issues' with AmigaOS in general and have reverted to the ApolloOS which is shipped with the Vampire
____________________________________________________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga 1000 & AmigaOne X1000 !
--- www.mancave-ramblings.blogspot.ca ---
  -AspireOS.com & Amikit- Amiga for your netbook-
***X1000- I BELIEVE *** :angel:
 

Offline Steady

Re: Problems with ReAction on AmigaOS 3.2
« Reply #6 on: August 26, 2021, 02:12:14 AM »
Are you able to try a partition where you directly install 3.2 without the upgrade path and see how that goes?
 

Offline asrael22

Re: Problems with ReAction on AmigaOS 3.2
« Reply #7 on: August 26, 2021, 08:09:52 AM »

...Both systems have Vampire cards. But I don't think this has anything to do with it.
...
hmm that's actually a very important piece of information you left out on your first post and interested to hear from other Vampire owners on this issue as I know a few that have had 'issues' with AmigaOS in general and have reverted to the ApolloOS which is shipped with the Vampire

Well, I'm running 3.1.4 on Vampires just fine. No problems. So that didn't (or doesn't) seem to be the issue for me.

But I will give it a try to remove the Vampire board, or put in an ACA.
 

Offline asrael22

Re: Problems with ReAction on AmigaOS 3.2
« Reply #8 on: August 26, 2021, 03:00:36 PM »
OK, I think I found the problem.

It seems that Executive somehow causes the trouble.
All is working OK when the Executive server is not started in my user-startup.

Still weird though. Maybe there is a workaround.


Manfred
 

Offline Steady

Re: [Solved] Problems with ReAction on AmigaOS 3.2
« Reply #9 on: August 27, 2021, 01:39:28 AM »
That makes some sense. Executive is known to cause some problems.
 

Offline TribbleSmasher

Re: [Solved] Problems with ReAction on AmigaOS 3.2
« Reply #10 on: August 27, 2021, 05:46:23 PM »
I am pretty sure the installation guide for 3.2 recommended the removal of all hacks ("patches") prior install.
 

Offline asrael22

Re: [Solved] Problems with ReAction on AmigaOS 3.2
« Reply #11 on: August 27, 2021, 06:35:23 PM »
I am pretty sure the installation guide for 3.2 recommended the removal of all hacks ("patches") prior install.
That's a wise thing.
Now you just have to know that Executive is a hack.