Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Iridium Banner AMIStore App Store A1200/A600 4xIDE Interface

AuthorTopic: Radeon/Mediator as FastMem (HowTo)  (Read 8182 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mongo

Re: Radeon/Mediator as FastMem (HowTo)
« Reply #15 on: August 30, 2009, 05:51:28 PM »
Quote from: Piru;521492
You're aware of the fact that many applications allocate memory as assume it doesn't get paged away? And that MEMF_PUBLIC doesn't work as a "swappability" flag?


The application would never know if the memory was paged or not.
 

Offline Piru

  • \' union select name,pwd--
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Aug 2002
  • Posts: 6946
  • Total likes: 0
    • http://www.iki.fi/sintonen/
Re: Radeon/Mediator as FastMem (HowTo)
« Reply #16 on: August 30, 2009, 07:05:46 PM »
Quote from: mongo;521498
The application would never know if the memory was paged or not.

It isn't that easy. Even the most advanced virtual memory system ever written for amigaos doesn't work right for all applications. You need to have blacklists of misbehaving applications (or whitelists of well behaving ones).

Just look into http://aminet.net/package/util/misc/VMM_src and you'll soon figure out it is hardly trivial, nor can it be made 100% transparent.
 

Offline mongo

Re: Radeon/Mediator as FastMem (HowTo)
« Reply #17 on: August 30, 2009, 07:19:02 PM »
Quote from: Piru;521508
It isn't that easy. Even the most advanced virtual memory system ever written for amigaos doesn't work right for all applications. You need to have blacklists of misbehaving applications (or whitelists of well behaving ones).

Just look into http://aminet.net/package/util/misc/VMM_src and you'll soon figure out it is hardly trivial, nor can it be made 100% transparent.


Huge difference between paging memory from disk and paging memory from bank switched RAM.
 

Offline Kronos

  • Resident blue troll
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Feb 2002
  • Posts: 4017
  • Total likes: 0
    • http://www.SteamDraw.de
Re: Radeon/Mediator as FastMem (HowTo)
« Reply #18 on: August 30, 2009, 07:27:00 PM »
Quote from: mongo;521510
Huge difference between paging memory from disk and paging memory from bank switched RAM.



Other than it should be faster actually not .......

One could send out memory-pages per serial cable to another computer, would still make no differnce (expect for speed).
1. Make an announcment.
2. Wait a while.
3. Check if it can actually be done.
4. Wait for someone else to do it.
5. Start working on it while giving out hillarious progress-reports.
6. Deny that you have ever announced it
7. Blame someone else
 

Offline mongo

Re: Radeon/Mediator as FastMem (HowTo)
« Reply #19 on: August 30, 2009, 07:34:57 PM »
Quote from: Kronos;521511
Other than it should be faster actually not .......

One could send out memory-pages per serial cable to another computer, would still make no differnce (expect for speed).


No!

To page memory from disk requires that the OS be running and in a state that allows you to do disk I/O. To page from bank switched RAM, you don't need the OS at all. This is why you don't have the same problems as with paging from disk.
 

Offline Piru

  • \' union select name,pwd--
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Aug 2002
  • Posts: 6946
  • Total likes: 0
    • http://www.iki.fi/sintonen/
Re: Radeon/Mediator as FastMem (HowTo)
« Reply #20 on: August 30, 2009, 07:46:15 PM »
Quote from: mongo;521510
Huge difference between paging memory from disk and paging memory from bank switched RAM.

That part is true. It removes the trouble of accessing the memory while in Forbid/Disable. That, however, is just one of the problems.

Additionally the performance would be really bad. Much slower than chip memory.
 

Offline clusteruk

Re: Radeon/Mediator as FastMem (HowTo)
« Reply #21 on: October 08, 2009, 09:19:35 AM »
Has anyone notice C:Iprefs crashing on bootup with this patch.
Amiga 1000/3000, iMica Silent and NVidia Aros computer.
http://www.imica.net
Lets enjoy the Amigas future, THIS year is 25th Anniversary lets make it special.
http://www.amiga25.org
 

Offline clusteruk

Re: Radeon/Mediator as FastMem (HowTo)
« Reply #22 on: October 09, 2009, 11:35:33 PM »
Ignore last post, I believe it has nothing to do with the memory adding. My OS3.9 is screwed so I am going to reinstall it.
Amiga 1000/3000, iMica Silent and NVidia Aros computer.
http://www.imica.net
Lets enjoy the Amigas future, THIS year is 25th Anniversary lets make it special.
http://www.amiga25.org
 

Offline Karlos

Re: Radeon/Mediator as FastMem (HowTo)
« Reply #23 on: October 10, 2009, 01:12:27 AM »
Quote from: Kronos;521511
One could send out memory-pages per serial cable to another computer, would still make no differnce (expect for speed).


There is probably an OpenVMS fan somewhere that has done that :lol:
int p; // A
 

Offline johnim

Re: Radeon/Mediator as FastMem (HowTo)
« Reply #24 on: November 26, 2011, 12:26:16 AM »
any new on how to get 2 radeons working together on a a1200 mediator