Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Iridium Banner AMIStore App Store A1200/A600 4xIDE Interface

 



A500 Surfing the Net
A500 Surfing the Net
Previous Image | Next Image
Description: A screen grab of my A500 online using IBrowse:

Picture Stats:
Views: 3659
Filesize: 22.54kB
Height: 768 Width: 1024
Posted by: jjans at November 24, 2005, 04:25:53 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this picture.

Comments (13)

Homer
Posts:1166
December 26, 2006, 05:36:54 PM
Fantastic - "Using an old gutted 386 desktop". I wonder if PC guys gut Amiga boxes to keep their stuff working :lol:
No, of course they don't. You have to scrap your pc after 3 years  :roflmao:
_ThEcRoW
Posts:753
November 22, 2006, 02:38:01 PM
GFX for the a500? Cool!
Chain
Posts:1324
December 12, 2005, 07:32:07 AM
What a setup! :insane:
jjans
Posts:241
December 12, 2005, 06:35:23 AM
OK, first of all, sorry for my slow reply in regards to the WB grab I posted of my A500 surfing amiga.org (A500 Surfing the Net). I didn't notice any of your comments posted as result until now, and have been away for a while working. I wanted to be able to surf the Web with my Amiga via my PC's high speed cable connection, while my daughter was using the PC.

In answer to your questions, my little A500 hardware is:
* DBK 2 MB Chip (GFX)
* GVP A530 Turbo w/8MB RAM housing * 68030 CPU w/68881 FPU.
* 3GB Quantum Fireball externally mounted in an old gutted 386 Desktop, with a Yamaha CDRW.
* ICD Flicker Free Video with a Samtron PC monitor connected.

Kickstart is version 40.63 and WB version 44.2 (OS 3.5).

The WB Prefs are:

* NTSC High Res Laced
* 16 Color
* MUI installed

The actual Internet connection is as follows:

* Null modem serial cable to a Windows XP machine connecting at 38400 BPS.

* The XP config required installation of the "Generic  NULL Modem" device mdmcisco.inf included with the package NullTCP.lha from aminet. There is also some helpful documentation included in this package. It is generally aimed at having the Amiga share it's Internet connection with a PC, which was opposite of my my goal, but it works.

* ICS was achieved using "FreeProxy" available at
Hand Crafted Software.

* The TCP/IP stack is handled on the Amiga using MiamiDX, which I am having no luck trying to get registered unfortunately (Any ideas here?).

Basically, my set up is having the XP machine 'dial-up' the Amiga using a user password that is validated by Miami. Both machines are assigned static IP addresses. The IP address of my ISP's DNS server is entered into Miami's database.

The amiga browser (AWeb or IBrowse) are configed to use the IP address of the PC and port 8080 as the proxy server. FreeProxy was set up with default settings and left as is, as my home networked is hidden behind a firewall router.

The actual picture is not 100% the same but is very close, as my WB pallette is not quite as dark. It is an screen grab using SGrabber from aminet dumped in IFF format. I then used PPAint to convert the image to GIF. I actually screwed this up, as I converted the image to 8 colors instead of 16, but you get the idea. I then uploaded the image directly from the Amiga, which worked surpisingly well.

Performance while surfing text based sites such as Aminet seem reasonably acceptable, while photo/GFX intensive sites are a bit slow, but hey, I purchased this machine back in 1986!

It is actually working well, as I no longer have to kick my daughter off the XP machine to gain access to the web, while I get complete uninterupted access via my Amiga, (of which my wife and daughter both have absolutely no interest in!)
Amigaz
Posts:1944
November 28, 2005, 11:04:53 AM
@Patrik

Ok  :-)

judging by the picture it isn't lowres  :-D
patrik
Posts:1283
November 28, 2005, 09:01:55 AM
@AMIGAZ:

Actually, if you have Kick3.1, Workbench can be run in 32c in the lores modes :).


/Patrik
NJ_72
Posts:57
November 27, 2005, 10:35:25 PM
hehe, very nice :-D
Amigaz
Posts:1944
November 26, 2005, 03:36:54 PM
lol!

since when did an Amiga 500 have more than 16 colours in workbench

RTFM!  :rtfm:
Narayan
Posts:254
November 26, 2005, 12:53:48 PM
What's wrong with the colours?

How many is that?
toca180
Posts:113
November 25, 2005, 10:53:18 AM
Thats great work!!!! How did u get it connected to the internet? Null modem? did you use a guide?
adonay
Posts:1144
November 25, 2005, 02:03:54 AM
sure hope that amiga dont run on the 68000 with out much additional mem.cant be very usable but hey its cool  :-D

adonay :-D
560SL
Posts:197
November 24, 2005, 11:19:47 AM
So retro...
Reminds me of the old days.
Cool stuff!!!
Amigaz
Posts:1944
November 24, 2005, 11:16:08 AM
Very nice indeed!
Are you using a scadoubler and what's inside your little A500?  :-)


Powered by: SMF Gallery