Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Iridium Banner AMIStore App Store A1200/A600 4xIDE Interface

AuthorTopic: AROS (only) system!  (Read 3445 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline AmigaFreak

AROS (only) system!
« on: February 04, 2012, 06:38:44 PM »
Hey guys!

I've just bought a PC from my sister and I installed ICAROS v 1.3.3 as the only OS on the hdd. I must say I am loving it, and it works great! - This happens to be the only PC in my apartment, so there is no M$ Windows. :-D - (I never liked M$ from day one as a child...) anywho, those who haven't tried AROS, you should!

Josh!
-- Joshua E. Horn

"Um... I think my computer let out the blue smoke! What should I do?!?!?"
 

Offline Iggy

Re: AROS (only) system!
« Reply #1 on: February 04, 2012, 06:59:32 PM »
Wow! That's a big step.

Last year I used MorphOS solely for several months and found I could get everything I needed to accomplished.

What software are you using for web browsing, word processing, and other tasks?
"Not making any hard and fast rules means that the moderators can use their good judgment in moderation, and we think the results speak for themselves." - Amiga.org, terms of service

"You, got to stem the evil tide, and keep it on the the inside" - Rogers Waters

"God was never on your side" - Lemmy

Amiga! "Our appeal has become more selective"
 

Offline bloodline

  • Master Sock Abuser
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Mar 2002
  • Posts: 12113
  • Total likes: 0
    • http://www.troubled-mind.com
Re: AROS (only) system!
« Reply #2 on: February 04, 2012, 07:11:20 PM »
Nice work... I would struggle without my MacBook Pro as well as AROS :)

Offline AmigaFreak

Re: AROS (only) system!
« Reply #3 on: February 04, 2012, 07:37:45 PM »
:-D

I'm using (I think it's called) OWeb as my WWW browser. It's simple, but I like simplicity. I'm using NoWinEd as my editor, and a couple other simple editors for coding in NASM, BASIC, PERL. My computer has one of those generic Realtek NIC cards and it works fine in AROS, and I am glad for that! :)
-- Joshua E. Horn

"Um... I think my computer let out the blue smoke! What should I do?!?!?"
 

Offline runequester

  • It\'s Amiga time!
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Oct 2009
  • Posts: 3695
  • Total likes: 0
Re: AROS (only) system!
« Reply #4 on: February 04, 2012, 07:40:11 PM »
Quote from: Iggy;679196
Wow! That's a big step.

Last year I used MorphOS solely for several months and found I could get everything I needed to accomplished.

What software are you using for web browsing, word processing, and other tasks?


I've thought of something like that, though for day to day stuff, linux works with no hassle.

Sadly my machine absolutely refuses to work with AROS for some reason, or I'd set up a partition in a heartbeat.
 

Offline dammy

Re: AROS (only) system!
« Reply #5 on: February 04, 2012, 09:36:01 PM »
Quote from: runequester;679210
I've thought of something like that, though for day to day stuff, linux works with no hassle.

Sadly my machine absolutely refuses to work with AROS for some reason, or I'd set up a partition in a heartbeat.


How about hosted AROS?
Dammy

https://www.facebook.com/pages/Arix-OS/414578091930728
Unless otherwise noted, I speak only for myself.
 

Offline runequester

  • It\'s Amiga time!
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Oct 2009
  • Posts: 3695
  • Total likes: 0
Re: AROS (only) system!
« Reply #6 on: February 04, 2012, 10:38:57 PM »
Quote from: dammy;679240
How about hosted AROS?


I'll have to try it again. I ran into some issue last time, but that was admittedly a very long time ago.
 

Offline paolone

Re: AROS (only) system!
« Reply #7 on: February 05, 2012, 12:36:17 AM »
Quote from: AmigaFreak;679192
Hey guys!

I've just bought a PC from my sister and I installed ICAROS v 1.3.3 as the only OS on the hdd. I must say I am loving it, and it works great! - This happens to be the only PC in my apartment, so there is no M$ Windows. :-D - (I never liked M$ from day one as a child...) anywho, those who haven't tried AROS, you should!

Josh!

Great accomplisment. I'm happy and somehow proud you're enjoying it. I am considering removing windows as well from my netbook, or resizing its partition to the minimum, since I noticed I am using Icaros all the time. I have limited Windows to tasks I can't perform on AROS due to the fact that a Citrix client for AROS doesn't exist.
p.bes

 

Offline stefcep2

Re: AROS (only) system!
« Reply #8 on: February 05, 2012, 12:10:42 PM »
I've wanted to try this but the download size is prohibitive with my mobile broadband.  If there was some way to purchase DVD's, like for Linux distro's, I would do it.
 

Offline AmigaFreak

Re: AROS (only) system!
« Reply #9 on: February 05, 2012, 08:08:18 PM »
Quote from: paolone;679272
Great accomplisment. I'm happy and somehow proud you're enjoying it. I am considering removing windows as well from my netbook, or resizing its partition to the minimum, since I noticed I am using Icaros all the time. I have limited Windows to tasks I can't perform on AROS due to the fact that a Citrix client for AROS doesn't exist.


Thanks, - I really am enjoying it... Since I currently don't have the funds that would allow me to buy an Amiga One or a A1200/4000 to run AOS 4 or MorphOS ICAROS is the closest I can get, (Since AROS is as compatible at the API level to AOS 3.1 as anyone has gotten on x86).

I was able to pick up a system that is about (I'd say 97-99% compatible with AROS). The video card, network card and most all other devices in the computer are working fine in AROS. The only thing that is not compatible with AROS in my system is the MOBO-built-in soundcard. (well I think)... It's a VIA AC'97 chip soundcard. Does anyone know if this DOES indeed work in AROS? - I'd like sound in DOOM and to be able to play MP3's. If so, what settings in the sound settings do I need to set? - It's set to some "VOID:" type setting. Any help is appreciated. But other than that... it works flawlessly.
-- Joshua E. Horn

"Um... I think my computer let out the blue smoke! What should I do?!?!?"
 

Offline IslDreamer

Re: AROS (only) system!
« Reply #10 on: February 05, 2012, 09:15:04 PM »
I think it's time to fire up my iMica and update to the latest build. Sad to say I use it so infrequently I have to "relearn" the update process every time I go to do it.
 

Offline Heinz

Re: AROS (only) system!
« Reply #11 on: February 05, 2012, 09:18:58 PM »
Quote from: AmigaFreak;679394
If so, what settings in the sound settings do I need to set? - It's set to some "VOID:" type setting. Any help is appreciated. But other than that... it works flawlessly.


If your AC97 Chips is supported, then there should be an entry "ac97" in the AHI Prefs Device list.
Just select this instead of VOID:
 

Offline IslDreamer

Re: AROS (only) system!
« Reply #12 on: February 05, 2012, 09:42:54 PM »
@paolone, I wasn't kidding about having to relearn the update process! I've got 1.3 installed and am downloading the first patch. Can it be downloaded, run and installed directly on the iMica's pendrive?

EDIT: Never mind. Figured it out.
« Last Edit: February 06, 2012, 12:59:04 AM by IslDreamer »
 

Offline ncafferkey

Re: AROS (only) system!
« Reply #13 on: February 06, 2012, 03:06:44 AM »
Quote from: Heinz;679415
If your AC97 Chips is supported, then there should be an entry "ac97" in the AHI Prefs Device list.
Just select this instead of VOID:


VIA and SiS AC97 chips are not supported. Only Intel AC97 works.
 

Offline Dazxy2001

Re: AROS (only) system!
« Reply #14 on: February 08, 2012, 05:12:27 PM »
I would love to have it installed on my old Dell that I use on a daily basis but unfortunately niether the wireless or Lan are supported just now and I havent found any mini pci cards that have a supported chipset as yet.
Rediscovered that Amiga companionship :)
A1200 Rev 1D4, 030 40mhz, 16MB +2chip
A1200 Rev 1D4, 030 28mhz, 8MB +2chip
A1200 Rev 1A, 2MB
A1200 Rev 2B, 2MB
A1200 Rev 1D1, 2MB
A500 Rev 6A 512K +A501 512K
A500+ Rev 8 2MB & Supraram 2MB sidecart
Lombard G3 Powerbook 333Mhz, 384MB, 12GB HD, FreeBSD 8.2-Release
Acer Aspire One 1.5GB Ram 8GB SSD, Aros