Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Hollywood MAL AMIStore App Store A600 Memory

AuthorTopic: NetSurf OS3 official development builds  (Read 4422 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline chris

NetSurf OS3 official development builds
« on: December 12, 2017, 10:21:16 AM »
Vince has set up the CI server to build the OS3.5+ version of NetSurf (Reaction frontend).

Please test these builds and let me know if something is not working as expected.

http://ci.netsurf-browser.org/builds/amigaos3/

NB: SSL is currently broken. If somebody knows how to fix OpenSSL let me know! Error is here: http://bugs.netsurf-browser.org/mantis/view.php?id=2583
"Miracles we do at once, the impossible takes a little longer" - AJS on Hyperion
Avatar picture is Tabitha by Eric W Schwartz
 

Offline utri007

Re: NetSurf OS3 official development builds
« Reply #1 on: December 12, 2017, 05:31:30 PM »
Great news
ACube Sam 440ep Flex 800mhz, 1gb ram and 240gb hd and OS4.1FE
A1200 Micronic tower, OS3.9, Apollo 060 66mhz, xPert Merlin, Delfina Lite and Micronic Scandy, 500Gb hd, 66mb ram, DVD-burner and WLAN.
A1200 desktop, OS3.9, Blizzard 060 66mhz, 66mb ram, Ide Fix Express with 160Gb HD and WLAN
A500 OS2.1, GVP+HD8 with 4mb ram, 1mb chip ram and 4gb HD
Commodore CDTV KS3.1, 1mb chip, 4mb fast ram and IDE HD
 

Offline utri007

Re: NetSurf OS3 official development builds
« Reply #2 on: December 22, 2017, 11:13:16 PM »
Chris two lattest versions gives me timeouts when I try to surf web. Can't get past start screen.

Some earlier versions had this same problem, but this time it gives timouts faster.
ACube Sam 440ep Flex 800mhz, 1gb ram and 240gb hd and OS4.1FE
A1200 Micronic tower, OS3.9, Apollo 060 66mhz, xPert Merlin, Delfina Lite and Micronic Scandy, 500Gb hd, 66mb ram, DVD-burner and WLAN.
A1200 desktop, OS3.9, Blizzard 060 66mhz, 66mb ram, Ide Fix Express with 160Gb HD and WLAN
A500 OS2.1, GVP+HD8 with 4mb ram, 1mb chip ram and 4gb HD
Commodore CDTV KS3.1, 1mb chip, 4mb fast ram and IDE HD
 

Offline chris

Re: NetSurf OS3 official development builds
« Reply #3 on: January 30, 2018, 12:01:09 AM »
An attempt to build NetSurf with gcc6: http://www.cy2.uk/tmp/netsurf_os3-gcc6.lha
I'm getting a 80000005 "divide by zero" error, but I'm not sure if that's just UAE being rubbish.
SSL is still broken regardless.
"Miracles we do at once, the impossible takes a little longer" - AJS on Hyperion
Avatar picture is Tabitha by Eric W Schwartz
 

Offline utri007

Re: NetSurf OS3 official development builds
« Reply #4 on: March 16, 2018, 10:52:52 PM »
Quote from: chris;835573
An attempt to build NetSurf with gcc6: http://www.cy2.uk/tmp/netsurf_os3-gcc6.lha
I'm getting a 80000005 "divide by zero" error, but I'm not sure if that's just UAE being rubbish.
SSL is still broken regardless.


Coud you disable ssl? Any way it will make things slower. Is it possible to disable it manually?
ACube Sam 440ep Flex 800mhz, 1gb ram and 240gb hd and OS4.1FE
A1200 Micronic tower, OS3.9, Apollo 060 66mhz, xPert Merlin, Delfina Lite and Micronic Scandy, 500Gb hd, 66mb ram, DVD-burner and WLAN.
A1200 desktop, OS3.9, Blizzard 060 66mhz, 66mb ram, Ide Fix Express with 160Gb HD and WLAN
A500 OS2.1, GVP+HD8 with 4mb ram, 1mb chip ram and 4gb HD
Commodore CDTV KS3.1, 1mb chip, 4mb fast ram and IDE HD
 

Offline chris

Re: NetSurf OS3 official development builds
« Reply #5 on: March 17, 2018, 10:51:42 AM »
Quote from: utri007;837431
Coud you disable ssl? Any way it will make things slower. Is it possible to disable it manually?


Probably, but given it doesn't work it's effectively disabled anyway. A web browser without SSL is pretty useless these days.
"Miracles we do at once, the impossible takes a little longer" - AJS on Hyperion
Avatar picture is Tabitha by Eric W Schwartz
 

Offline utri007

Re: NetSurf OS3 official development builds
« Reply #6 on: March 17, 2018, 04:26:21 PM »
SSL gives errors and crash browser. It opened a window wich asked me to accept certifigates manually and then crashed.
ACube Sam 440ep Flex 800mhz, 1gb ram and 240gb hd and OS4.1FE
A1200 Micronic tower, OS3.9, Apollo 060 66mhz, xPert Merlin, Delfina Lite and Micronic Scandy, 500Gb hd, 66mb ram, DVD-burner and WLAN.
A1200 desktop, OS3.9, Blizzard 060 66mhz, 66mb ram, Ide Fix Express with 160Gb HD and WLAN
A500 OS2.1, GVP+HD8 with 4mb ram, 1mb chip ram and 4gb HD
Commodore CDTV KS3.1, 1mb chip, 4mb fast ram and IDE HD
 

Offline chris

Re: NetSurf OS3 official development builds
« Reply #7 on: March 17, 2018, 04:38:52 PM »
Quote from: utri007;837460
SSL gives errors and crash browser. It opened a window wich asked me to accept certifigates manually and then crashed.

SSL comes up with an error saying "unable to fetch document" in all current versions.

If the certificate window is coming up you're trying to access a site with an invalid certificate (I assume this is in an old version).  If it crashes at that point I need to fix that but I'm not interested in doing so until SSL actually works, especially as chances are it's fixed already.

AmiSSL builds and works OK for 68k using the same version of OpenSSL so it must be a relatively simple thing to fix, just needs somebody who knows what they are doing to have a look at it.

Actually a libopenssl which is just a wrapper for AmiSSL would probably be fine too.
"Miracles we do at once, the impossible takes a little longer" - AJS on Hyperion
Avatar picture is Tabitha by Eric W Schwartz
 

Offline utri007

Re: NetSurf OS3 official development builds
« Reply #8 on: March 17, 2018, 10:18:21 PM »
It happened here in amiga.org. It was http connection wich was forwared to unworking https address/certifigate https://amiga.org

It shouldn't autoforward to https if site is not asking to it.
ACube Sam 440ep Flex 800mhz, 1gb ram and 240gb hd and OS4.1FE
A1200 Micronic tower, OS3.9, Apollo 060 66mhz, xPert Merlin, Delfina Lite and Micronic Scandy, 500Gb hd, 66mb ram, DVD-burner and WLAN.
A1200 desktop, OS3.9, Blizzard 060 66mhz, 66mb ram, Ide Fix Express with 160Gb HD and WLAN
A500 OS2.1, GVP+HD8 with 4mb ram, 1mb chip ram and 4gb HD
Commodore CDTV KS3.1, 1mb chip, 4mb fast ram and IDE HD
 

Offline chris

Re: NetSurf OS3 official development builds
« Reply #9 on: March 18, 2018, 03:58:34 PM »
Quote from: utri007;837471
It happened here in amiga.org. It was http connection wich was forwared to unworking https address/certifigate https://amiga.org

It shouldn't autoforward to https if site is not asking to it.


It doesn't redirect unless the site asks, and that certificate *is* invalid as it's issued to http://www.amiga.org.  You should be using http://www.amiga.org - without the www. is broken, and it used to bring up a page saying so.

Working on OS4 without redirecting, forcing to https brings up the certificate error but doesn't crash.  I'll check it on OS3 when/if SSL is working again.
"Miracles we do at once, the impossible takes a little longer" - AJS on Hyperion
Avatar picture is Tabitha by Eric W Schwartz
 

Offline utri007

Re: NetSurf OS3 official development builds
« Reply #10 on: April 01, 2018, 01:04:19 AM »
It randomly asks accept or reject certifigate. It happened here and amigaworld.net

I'm prety sure that these sites doesn't use certifigates for anything.Both sites has broken certifigate.
ACube Sam 440ep Flex 800mhz, 1gb ram and 240gb hd and OS4.1FE
A1200 Micronic tower, OS3.9, Apollo 060 66mhz, xPert Merlin, Delfina Lite and Micronic Scandy, 500Gb hd, 66mb ram, DVD-burner and WLAN.
A1200 desktop, OS3.9, Blizzard 060 66mhz, 66mb ram, Ide Fix Express with 160Gb HD and WLAN
A500 OS2.1, GVP+HD8 with 4mb ram, 1mb chip ram and 4gb HD
Commodore CDTV KS3.1, 1mb chip, 4mb fast ram and IDE HD
 

Offline chris

Re: NetSurf OS3 official development builds
« Reply #11 on: April 04, 2018, 12:18:04 PM »
Quote from: utri007;838107
It randomly asks accept or reject certifigate. It happened here and amigaworld.net

I'm prety sure that these sites doesn't use certifigates for anything.Both sites has broken certifigate.


If you put https:// then they will be using a certificate, or at least trying to.
"Miracles we do at once, the impossible takes a little longer" - AJS on Hyperion
Avatar picture is Tabitha by Eric W Schwartz
 

Offline utri007

Re: NetSurf OS3 official development builds
« Reply #12 on: April 04, 2018, 02:33:51 PM »
Quote from: chris;838236
If you put https:// then they will be using a certificate, or at least trying to.


That's the point, I don't put https
ACube Sam 440ep Flex 800mhz, 1gb ram and 240gb hd and OS4.1FE
A1200 Micronic tower, OS3.9, Apollo 060 66mhz, xPert Merlin, Delfina Lite and Micronic Scandy, 500Gb hd, 66mb ram, DVD-burner and WLAN.
A1200 desktop, OS3.9, Blizzard 060 66mhz, 66mb ram, Ide Fix Express with 160Gb HD and WLAN
A500 OS2.1, GVP+HD8 with 4mb ram, 1mb chip ram and 4gb HD
Commodore CDTV KS3.1, 1mb chip, 4mb fast ram and IDE HD
 

Offline chris

Re: NetSurf OS3 official development builds
« Reply #13 on: April 07, 2018, 01:37:54 PM »
Quote from: utri007;838239
That's the point, I don't put https

Then it's a problem with the website configuration, as it's either redirecting you or some page elements are being served over SSL (or the OS3 build of NetSurf is completely broken, which it is in parts).
"Miracles we do at once, the impossible takes a little longer" - AJS on Hyperion
Avatar picture is Tabitha by Eric W Schwartz
 

Offline utri007

Re: NetSurf OS3 official development builds
« Reply #14 on: April 07, 2018, 03:42:57 PM »
Quote from: chris;838303
Then it's a problem with the website configuration, as it's either redirecting you or some page elements are being served over SSL (or the OS3 build of NetSurf is completely broken, which it is in parts).


Both amiga.org and Amigaworld.net? Hard to believe?
ACube Sam 440ep Flex 800mhz, 1gb ram and 240gb hd and OS4.1FE
A1200 Micronic tower, OS3.9, Apollo 060 66mhz, xPert Merlin, Delfina Lite and Micronic Scandy, 500Gb hd, 66mb ram, DVD-burner and WLAN.
A1200 desktop, OS3.9, Blizzard 060 66mhz, 66mb ram, Ide Fix Express with 160Gb HD and WLAN
A500 OS2.1, GVP+HD8 with 4mb ram, 1mb chip ram and 4gb HD
Commodore CDTV KS3.1, 1mb chip, 4mb fast ram and IDE HD