Welcome, Guest. Please login or register.

Author Topic: my cd drive not working again?  (Read 810 times)

Description:

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline klx300rTopic starter

  • Amiga 1000+AmigaOne X1000
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Sep 2007
  • Posts: 3237
  • Country: ca
  • Thanked: 19 times
  • Gender: Male
    • Show only replies by klx300r
    • http://mancave-ramblings.blogspot.ca/
my cd drive not working again?
« on: March 11, 2023, 01:47:42 AM »

Was working with 3.14 and stopped when 3.2 came out so had to use AtapiMagic from aminet as per OS3.2 FAQ and was working fine again. Now with OS3.2.2 I don't see my cd's yet again?


-made sure to copy over the lines needed in the S-S from 3.2.1
-didn't change anything else with any cables, settings etc.
-Showconfi showing CD drive as unit 2
- get no error messages at boot & when CD is inserted LED lights up like normal but nothing shows up on workench? If I go to DOpus and type cd2 it tells me 'no disk present in device cd2:'

« Last Edit: March 11, 2023, 01:48:39 AM by klx300r »
____________________________________________________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga 1000 & AmigaOne X1000 !
--- www.mancave-ramblings.blogspot.ca ---
  -AspireOS.com & Amikit- Amiga for your netbook-
***X1000- I BELIEVE *** :angel:
 

Offline AndyFC

Re: my cd drive not working again?
« Reply #1 on: March 11, 2023, 01:48:51 PM »
I upgraded to 3.2.2 this morning and had no issues with my CD, so this isn't a universal bug.

What cd device do you have in sys:Devs/dosdrivers/? Just because the cd is unit 2, doesn't mean it's mounted as CD2:

When you say you copied over the lines in your startup-sequence, do you mean the loadmodule section for atapimagic?
A1200 in DIY Tower. 3.2 ROMs (softkicking 3.2.2), OS 3.2.2 with ClassicWB, CF card, CD RW and IDE to SD adapter running off the internal IDE port (using the A4000 4-port IDE adapter from Amigakit), Pistorm 32 lite with Pi4/2GB/Emu68 or Blizzard 1230-IV, with 32MB 60ns RAM and 50MHz 68882 FPU. 3COM PCMCIA Network card running with Miami DX.
MorphOS on PowerMac G5 and ATI 9600 pro
 

Offline klx300rTopic starter

  • Amiga 1000+AmigaOne X1000
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Sep 2007
  • Posts: 3237
  • Country: ca
  • Thanked: 19 times
  • Gender: Male
    • Show only replies by klx300r
    • http://mancave-ramblings.blogspot.ca/
Re: my cd drive not working again?
« Reply #2 on: March 11, 2023, 02:58:02 PM »
using same device as before nothing has changed. I have tried changing to all unit numbers and nothing?


yes for AtapiMagic but i’m thinking perhaps I placed the lines for AtapiMagic in the wrong place? I’ll send over the S-S lines affected later when I’m in front of my Amiga
____________________________________________________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga 1000 & AmigaOne X1000 !
--- www.mancave-ramblings.blogspot.ca ---
  -AspireOS.com & Amikit- Amiga for your netbook-
***X1000- I BELIEVE *** :angel:
 

Offline utri007

Re: my cd drive not working again?
« Reply #3 on: March 11, 2023, 05:32:41 PM »
If nothing has changed, then it is hardware issue. Usual suspect would be PSU.
ACube Sam 440ep Flex 800mhz, 1gb ram and 240gb hd and OS4.1FE
A1200 Micronic tower, OS3.9, Apollo 060 66mhz, xPert Merlin, Delfina Lite and Micronic Scandy, 500Gb hd, 66mb ram, DVD-burner and WLAN.
A1200 desktop, OS3.9, Blizzard 060 66mhz, 66mb ram, Ide Fix Express with 160Gb HD and WLAN
A500 OS2.1, GVP+HD8 with 4mb ram, 1mb chip ram and 4gb HD
Commodore CDTV KS3.1, 1mb chip, 4mb fast ram and IDE HD
 

Offline klx300rTopic starter

  • Amiga 1000+AmigaOne X1000
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Sep 2007
  • Posts: 3237
  • Country: ca
  • Thanked: 19 times
  • Gender: Male
    • Show only replies by klx300r
    • http://mancave-ramblings.blogspot.ca/
Re: my cd drive not working again?
« Reply #4 on: March 11, 2023, 08:03:22 PM »
PSU working and tested fine this is a driver/ settings issue
____________________________________________________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga 1000 & AmigaOne X1000 !
--- www.mancave-ramblings.blogspot.ca ---
  -AspireOS.com & Amikit- Amiga for your netbook-
***X1000- I BELIEVE *** :angel: