Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Iridium Banner AMIStore App Store A1200/A600 4xIDE Interface

AuthorTopic: WinUAE 0.8.26 Boot Crash  (Read 713 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline alphonsus

WinUAE 0.8.26 Boot Crash
« on: May 19, 2004, 11:40:19 AM »
If I enable 128Mb of Z3 RAM on 0.8.26 (latest version as of 19-05-2004) the emulation crashes on boot. This is a reproducable error that does not happen with 64Mb or less of RAM.
Any ideas? I'm on WinXP, SP1a DX8.1 - though I'm not using the DX filter for old screen resolutions compatability, 512Mb RAM.
Saw the light in 1990, found WinUAE in 2003
 

Offline StevenJGore

Re: WinUAE 0.8.26 Boot Crash
« Reply #1 on: May 19, 2004, 11:59:55 AM »
128MB of Z3 RAM works fine for me.
Did exactly the same config file with 128MB of Z3 RAM work with 0.8.25?
There is a list of current 0.8.26 bugs here.

Steve.
 

Offline WelshBoy

Re: WinUAE 0.8.26 Boot Crash
« Reply #2 on: May 19, 2004, 12:37:32 PM »
Hey Alphonsus

This is my first post for months and months and months - but I've been here as always reading on the forums and I think I can help you.

I think yr problem is DirectX 8.1 - I found my WinUAE setup to react in all sorts of way while using it - usually ending in a crash. This also happened to me in a few native games, including Warcraft 3. If you upgrade to DX9 it should solve yr problem :)

Its good to be bk :)

 
 

Offline jj

  • Lifetime Member
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Feb 2002
  • Posts: 4037
  • Country: wales
  • Total likes: 4
  • Gender: Male
Re: WinUAE 0.8.26 Boot Crash
« Reply #3 on: May 19, 2004, 01:25:58 PM »
@ welshboy

always good to see a fellow countryman on here.  Where in cardiff you from
“We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing.” - George Bernard Shaw

Xbox Live: S0ulA55a551n2
 
Registered MorphsOS 3.13 user on Powerbook G4 15"
 

Offline WelshBoy

Re: WinUAE 0.8.26 Boot Crash
« Reply #4 on: May 19, 2004, 01:34:11 PM »
Fairwater :)

I check amiga.org almost every day and keep up2 date but unfortunately I haven't got the time to use WinUAE or dig my old amiga 1200 out of the cupboard. I kinda lost a little heart when (at the age of around 13/14/15 - cant really remember!) I managed to save the massive amount of cash for A HD and a 4mb fast ram expansion, and a couple of months later watch the 4mb board blow up and take the HD with it :(

Looking forward to getting an A1 soon though :)

 

Offline blobrana

Re: WinUAE 0.8.26 Boot Camp
« Reply #5 on: May 19, 2004, 10:59:00 PM »
Hum,
yea at first i as a bit disappointed with this release...
crashed as i loaded up a config file, but i sused it now...

(just create a new default setting, and don`t use the load feature!)


i noticed that the `sound` seemed to have improved in octamed for some reason...and overall i think it is (well it should be) better than 0.8.25....