Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Iridium Banner AMIStore App Store A1200/A600 4xIDE Interface

AuthorTopic: IBrowse 2.5 released!  (Read 4921 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline zipper

Re: IBrowse 2.5 released!
« Reply #15 on: September 02, 2019, 04:48:55 PM »
Tried to install the demo onto my Amikit install. Just crashed. Tried the latest AmiSSL on IB2.4. Pathetic, so incompatible with recent sites. Pity.
Well, must be my Amikit config, on Amiga Forever no problems - installed and works.
 

Offline Dynamic_Computing

Re: IBrowse 2.5 released!
« Reply #16 on: September 02, 2019, 05:59:22 PM »
I bought it last night and have been experimenting with it. I am pretty happy so far - it does a pretty good job and is fairly speedy.

One thing I noticed is that it works better with AmigaOS 3.1.4 and the new intuition.library. iBrowse 2.4 would give me graphics corruption if it was dragged off screen, 2.5 handles going off screen just fine. I plan on testing it for a week or so and then doing a proper review.


Offline giZmo350

Re: IBrowse 2.5 released!
« Reply #17 on: September 02, 2019, 06:19:32 PM »
I plan on testing it for a week or so and then doing a proper review.

Thanks Doug! Could you also test with results using OS3.9? That would be great!
Also, could detail how to "update" AmiSSL from an older version to the latest version?

Thanks!


« Last Edit: September 02, 2019, 06:56:14 PM by giZmo350 »
A500: 2MB Chip, 8MB Fast, IndiECS, MiniMegi, IDE4ZorroII on Z-500, KS1.3/KS3.1, WB3.1&BWB
 
A2000HD: 2MB Chip, 128MB Fast, P5:Blizz 2060@50MHz, PCD-50B/4GBCF, XSurf100, RapidRoad, IndiECS, Matze RTG, MiniMegi, CD-RW, SunRize AD516, WB3.9
 
A1200: 2MB Chip, 64MB Fast, 4GBCF, GVP Typhoon 030 @40MHz w/FPU, Subway USB, EasyNet Ethernet, Indi AGA MKI, FastATA MK-IV, Internal Slim CD/DVD-RW, WB3.5

Surfing The Web With An AMIGA Is Fun Again!
 

Offline akmar1

Re: IBrowse 2.5 released!
« Reply #18 on: September 02, 2019, 06:23:30 PM »
I keep getting a "IBrowseNetwork " crash anytime it tries to load a secure site, non secure sites load with no problem. I reinstalled AmiSSL still no joy. I'm running an A1200 with an ACA1221 card with 63 megs fastram. It also crashes if I just go into the network settings. Anyone have any ideas?
 

Offline Rotzloeffel

Re: IBrowse 2.5 released!
« Reply #19 on: September 03, 2019, 09:54:29 AM »
Also, could detail how to "update" AmiSSL from an older version to the latest version?

Simply download the latest Version from Aminet and install it over your existing Version... that´s all :)

Link: http://aminet.net/package/util/libs/AmiSSL-4.3
Save Planet Earth! It is the only one in the galaxy with fresh and cold beer :laughing:
 

Offline Dynamic_Computing

Re: IBrowse 2.5 released!
« Reply #20 on: September 03, 2019, 02:18:40 PM »
I keep getting a "IBrowseNetwork " crash anytime it tries to load a secure site, non secure sites load with no problem. I reinstalled AmiSSL still no joy. I'm running an A1200 with an ACA1221 card with 63 megs fastram. It also crashes if I just go into the network settings. Anyone have any ideas?

I have had issues with AmiSSL when just trying to install the newer versions that were corrected by starting with older versions and updating each one. Also, make sure you are not receiving errors when decompressing AmiSSL - it won't decompress with some gui based unarchiving utilities. I just use lha from a command line and then it works ok.
 

Offline gdonner

Re: IBrowse 2.5 released!
« Reply #21 on: September 03, 2019, 08:00:28 PM »
I suspect available RAM also makes a notable difference.

My A4000 (50MHz '060) with the standard motherboard RAM (2MB Chip/16MB Fast) was very slow (3.1.4.1); but my A3000 (25MHz '040) with 2MB Chip/6MB Fast--and the 256MB BigRamPlus--was significantly faster. :)

Both are running 3.1.4.1, the 4000 has a PicassoIV and the 3000 has a CyberVision 64/3D; both using P96.

Need to order another BigRamPlus for my A4000, but they're out of stock as of this writing. :-\
« Last Edit: September 03, 2019, 08:02:22 PM by gdonner »
 

Offline kolla

Re: IBrowse 2.5 released!
« Reply #22 on: September 04, 2019, 06:51:45 AM »
it won't decompress with some gui based unarchiving utilities.
You are just encountering a bug in xad that the OS 3.9 "Unarc" program, and certain other programs rely on. You will encounter the same bug if you use xadunfile from CLI. It happens when the archive contains directories that have been packed as if they are files, with trailing slashes.

For example in the AmiSSL-4.3.lha...
Code: [Select]
AmiSSL/
AmiSSL/C/
AmiSSL/C/AmigaOS3/
AmiSSL/C/AmigaOS3/OpenSSL
...
xad will fail to unpack the three first, and will instead print error message "opening file failed", and OS 3.9 Unarc will open a requester about error.
Normally, when creating an archive with an Amiga version of Lha, it doesn't create these "buggy paths" in the archive (at least I never saw it happen), so I suspect this only happens with some version of u*ix or Windows version of an Lha archiver. Regardless, I think xad should be fixed to handle it better (if it isn't already, not been paying attention to what goes on with xad).
B5D6A1D019D5D45BCC56F4782AC220D8B3E2A6CC
---
A3000/060CSPPC+CVPPC/128MB + 256MB BigRAM/Deneb USB
A4000/CS060/Mediator4000Di/Voodoo5/128MB
A1200/Blz1260/IndyAGA/192MB
A1200/Blz1260/64MB
A1200/Blz1230III/32MB
A1200/ACA1221
A600/V600v2/Subway USB
A600/Apollo630/32MB
CD32/SX32/32MB/Plipbox
CD32/TF328
A500/V500v2
A500/MTec520
CDTV
MiSTer, MiST, FleaFPGAs and original Minimig
Peg1, SAM460 and Mac minis with MorphOS
 

Offline Rotzloeffel

Re: IBrowse 2.5 released!
« Reply #23 on: September 04, 2019, 10:36:13 AM »
Also, make sure you are not receiving errors when decompressing AmiSSL - it won't decompress with some gui based unarchiving utilities. I just use lha from a command line and then it works ok.

this issue is because of unARC could not handle Softlinks like "." and ".." Entries in the Archiv. Should not be a Problem to ignore These. This works fine for me.
Save Planet Earth! It is the only one in the galaxy with fresh and cold beer :laughing:
 

Offline paul1981

Re: IBrowse 2.5 released!
« Reply #24 on: September 04, 2019, 05:48:17 PM »
Out of curiosity (I'll probably buy this IB2.5 version) how is the installation handled? Does it ask to install IB 'over the top' of an existing IB installation or does it demand a fresh unique drawer of it's own? How about existing settings and bookmarks and MUI settings etc. ? Does the installer handle all of this?
 

Offline beller

Re: IBrowse 2.5 released!
« Reply #25 on: September 04, 2019, 05:53:51 PM »
Out of curiosity (I'll probably buy this IB2.5 version) how is the installation handled? Does it ask to install IB 'over the top' of an existing IB installation or does it demand a fresh unique drawer of it's own? How about existing settings and bookmarks and MUI settings etc. ? Does the installer handle all of this?

I had a version of 2.4 on my A1200 so when I upgraded to 2.5 I let the installer handle sorting out what to replace. It retained my settings and bookmarks.  Smooth...and the cost was amazingly reasonable for the 14 year old purchase.  Recommend it!
 

Offline paul1981

Re: IBrowse 2.5 released!
« Reply #26 on: September 04, 2019, 05:56:51 PM »
Nice one.  :)

Offline futaura

 

Offline Dynamic_Computing

Re: IBrowse 2.5 released!
« Reply #28 on: September 08, 2019, 04:10:11 PM »
I have been enjoying the new iBrowse. I can get to quite a few sites that would not work under 2.4, but anything that uses certain types of encryption really slows down my machine. (At the time it was an A4000, 68060/80 Mhz. Now it is a 68040/40 Mhz with 114 MB of RAM)
I have dabbled with dialing down the encryption (cipher) settings and it does help, but many sites still cause the Amiga to slow the mouse to a crawl.
Anyone found a way around this?
 

Offline TribbleSmasher

Re: IBrowse 2.5 released!
« Reply #29 on: September 08, 2019, 04:25:15 PM »
If you can manage to proxy all secure network through a raspi doing all the SSL handling it should work better.