Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Hollywood MAL AMIStore App Store A600 Memory

AuthorTopic: A1200 Boot up issues  (Read 549 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Rob

Re: A1200 Boot up issues
« Reply #15 on: March 09, 2020, 02:43:18 AM »
Please see attached image

It's a ferrite bead used to supress RF interference.  It looks like some kind of resin that was applied at the factory in a rather slap dash fashion.    Some board don't appear to have any resion applied but I found this example on BBOH.

https://www.bigbookofamigahardware.com/bboah/media/download_photos/a1200mb_rev1d4_power_darkgreen.jpg
 

Offline amigapassion

Re: A1200 Boot up issues
« Reply #16 on: March 09, 2020, 09:04:24 AM »
Hi!

A recap won't fix the issue unless there has been major leakage but does not really affect the A1200 in this way. It maybe Gayle or simply clean up the expansion connector. Careful removing ROMS as you could damage the tracks under the ROM.

Good luck!

Steve


Not sure about that but every Amiga should be recapped, especially smd models like 600/1200.
My 1200 had floppy issues, it was caused by this.
Offering Amiga 500,600,1200,4000,4000T as well as Amiga 500,1500,2000,3000 recapping services as well as minor repairs.
 

Offline sturulez

Re: A1200 Boot up issues
« Reply #17 on: March 09, 2020, 09:14:01 AM »
I have a feeling it might be the tracks under the ROM, they have had various ROM's in there over the last few days.  :-\

Certainly not the easiest chip to get out if you have taken the heat shield off.


Hi!

A recap won't fix the issue unless there has been major leakage but does not really affect the A1200 in this way. It maybe Gayle or simply clean up the expansion connector. Careful removing ROMS as you could damage the tracks under the ROM.

Good luck!

Steve


Not sure about that but every Amiga should be recapped, especially smd models like 600/1200.
My 1200 had floppy issues, it was caused by this.
A1200 - ACA 1221EC Accelerator, 4GB CF Card, SCSI CD-ROM, WB3.1, 3.1 ROM. PCMCIA 4GB transfer card.
 

Offline sturulez

Re: A1200 Boot up issues
« Reply #18 on: March 22, 2020, 09:22:36 PM »
Many Thanks to Amigakit for sorting out my A1200.

All working now  :)
A1200 - ACA 1221EC Accelerator, 4GB CF Card, SCSI CD-ROM, WB3.1, 3.1 ROM. PCMCIA 4GB transfer card.
 

Offline vince_6

Re: A1200 Boot up issues
« Reply #19 on: March 22, 2020, 10:09:45 PM »
Great!
What was the problem?
http://partsfromthepast.blogspot.gr/ A1200 Black Project
To blit, or not to blit?
 

Offline sturulez

Re: A1200 Boot up issues
« Reply #20 on: March 23, 2020, 12:10:15 AM »
Power caps leakage, full recap and replaced 4 x RAM chips
A1200 - ACA 1221EC Accelerator, 4GB CF Card, SCSI CD-ROM, WB3.1, 3.1 ROM. PCMCIA 4GB transfer card.
 

Offline giZmo350

Re: A1200 Boot up issues
« Reply #21 on: March 23, 2020, 12:23:44 AM »
The new AmigaKit's FAST!  ;D
« Last Edit: March 23, 2020, 02:52:14 AM by giZmo350 »
A500: 2MB Chip, 8MB Fast, IndiECS, MiniMegi, IDE4ZorroII on Z-500, KS1.3/KS3.1, WB3.1&BWB
 
A2000HD: 2MB Chip, 128MB Fast, P5:Blizz 2060@50MHz, PCD-50B/4GBCF, XSurf100, RapidRoad, IndiECS, Matze RTG, MiniMegi, CD-RW, SunRize AD516, WB3.9
 
A1200: 2MB Chip, 64MB Fast, 4GBCF, GVP Typhoon 030 @40MHz w/FPU, Subway USB, EasyNet Ethernet, Indi AGA MKI, FastATA MK-IV, Internal Slim CD/DVD-RW, WB3.5

The internet doesn't weigh anything Jen