Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Iridium Banner AMIStore App Store A1200/A600 4xIDE Interface

AuthorTopic: TeamAROS Bounty #11  (Read 1496 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline dammy

TeamAROS Bounty #11
« on: March 06, 2004, 04:21:50 PM »
TeamAROS bounty 11 , a rewrite of the ata.device, has been taken on by Frederic R. and Michal S.  Good luck guys!

Dammy
No Schedule and Rockin'!
Dammy

https://www.facebook.com/pages/Arix-OS/414578091930728
Unless otherwise noted, I speak only for myself.
 

Offline 4pLaY

  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Apr 2002
  • Posts: 777
  • Country: no
  • Total likes: 5
  • Gender: Male
    • https://www.amigalife.org
Re: TeamAROS Bounty #11
« Reply #1 on: March 06, 2004, 04:35:22 PM »
Finaly =) looking forward to dump that crapy ide.dev we have.

Offline NightShade737

Re: TeamAROS Bounty #11
« Reply #2 on: March 06, 2004, 04:49:09 PM »
Ready for the stupid and obvious question..

As AROS is compatible with AOS3.1, does that mean any of the AROS programs/devices will work on AOS? (such as this ata.device)
 

Offline Glorix

Re: TeamAROS Bounty #11
« Reply #3 on: March 06, 2004, 05:16:04 PM »
Great! Looks 2004 will be a good year for AROS  :-D
 

Offline 4pLaY

  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Apr 2002
  • Posts: 777
  • Country: no
  • Total likes: 5
  • Gender: Male
    • https://www.amigalife.org
Re: TeamAROS Bounty #11
« Reply #4 on: March 06, 2004, 05:41:34 PM »
No they wont work out of the box! people keep forgetting about the different cpus used =) however if the software is made after OS3.1 lines a port is fairly easy.

Offline Magic-Merl

Re: TeamAROS Bounty #11
« Reply #5 on: March 06, 2004, 06:03:37 PM »
Fantasitic news.  AROS is certainly shaping up.

Slightly off topic.  My mouse and keyboard stop functioning when AROS is loading (from floppy) although AROS still boots into Workbench.  Anyone had the same problem that knows of a workaround?


Magic.

Offline dammy

Re: TeamAROS Bounty #11
« Reply #6 on: March 06, 2004, 06:45:42 PM »
@  Magic-Merl

Is it a PS2 keyboard/mouse?

Dammy
Dammy

https://www.facebook.com/pages/Arix-OS/414578091930728
Unless otherwise noted, I speak only for myself.
 

Offline Magic-Merl

Re: TeamAROS Bounty #11
« Reply #7 on: March 08, 2004, 08:08:16 PM »
Yes they are PS-2.  Unfortunately they have all the bells and whistles. Multiple additional buttons on the keyboard for multimedia, and many additional button on my trackball.

For the record.  I have tried basic keyboard and mouse but to no avail.

I'm going to build an AROS machine.  Got an old 800Mhz motherboard somewhere?  Unless someone can help.

Offline Georg

Re: TeamAROS Bounty #11
« Reply #8 on: March 08, 2004, 09:03:06 PM »
Quote

stop functioning


Does it work sometime *while* booting, but stop later?

Does pressing caps lock switch the caps lock led on/off
or doesn't it do anything? During boot? After boot?

 

Offline Magic-Merl

Re: TeamAROS Bounty #11
« Reply #9 on: March 12, 2004, 08:37:33 PM »
Georg

No the keyboard LED's light up then go out during the boot process.  Then the keyboard stops functioning.  There is no movement from the mouse either from the instant the mouse pointer appears in the top left.

I am just itching to make that Workbench do something.

Offline Georg

Re: TeamAROS Bounty #11
« Reply #10 on: March 12, 2004, 10:18:55 PM »
Do you have something connected to the serial port of your computer? If yes, try disconnecting that.

Also try going into the BIOS and look for settings which are related to PS2 and USB. What are they set to?

 

Offline dammy

Re: TeamAROS Bounty #11
« Reply #11 on: March 13, 2004, 03:46:51 AM »
Do you have a floppy drive in that machine?

Dammy
Dammy

https://www.facebook.com/pages/Arix-OS/414578091930728
Unless otherwise noted, I speak only for myself.
 

Offline Magic-Merl

Re: TeamAROS Bounty #11
« Reply #12 on: March 14, 2004, 06:31:25 PM »
Nothing in the serial ports.  USB is set to auto.  There is also a setting to disable keyboard and mouse USB.  If I disable these the computer doesn'y even boot beyond BIOS.  Go figure?

And yes.  There is a floppy in the drive.

Offline Magic-Merl

Re: TeamAROS Bounty #11
« Reply #13 on: March 14, 2004, 06:57:23 PM »
OK.  I've sorted it.

My BIOS, even when USB is disabled, locates the storage devices on my Printer/Scanner/Card reader.  This in turn re-enables the USB settings in BIOS.  Therefore USB is still active.  Once I physically disconnected the printer,  AROS booted fine from disk.

Still trying to boot from CD but that is another matter entirely.

Thanks to everyone for their help.  I hope the advise, above, proves useful to someone.

Offline bloodline

  • Master Sock Abuser
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Mar 2002
  • Posts: 12113
  • Total likes: 0
    • http://www.troubled-mind.com
Re: TeamAROS Bounty #11
« Reply #14 on: March 14, 2004, 08:41:36 PM »
Quote

Magic-Merl wrote:
OK.  I've sorted it.

My BIOS, even when USB is disabled, locates the storage devices on my Printer/Scanner/Card reader.  This in turn re-enables the USB settings in BIOS.  Therefore USB is still active.  Once I physically disconnected the printer,  AROS booted fine from disk.

Still trying to boot from CD but that is another matter entirely.

Thanks to everyone for their help.  I hope the advise, above, proves useful to someone.


Hmmm :-(

The sooner we get USB drivers the better.