Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Iridium Banner AMIStore App Store A1200/A600 4xIDE Interface

AuthorTopic: Cannot get past kickstart on X1000  (Read 52 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline theamigaman

Cannot get past kickstart on X1000
« on: June 24, 2016, 01:09:59 AM »
Hello everyone! I have just rebuilt my AmigaONE X1000 after 3 years or so and I am trying to get back into the swing of things I am pretty much re-learning everything at this point.

I put amigaboot.of on a FFS2 Partition on 1GB, automount to off and bootable to off, I mounted the FFS2 Partition (BHD0) formatted it and named it LOADER.  I then copied amigaboot.of from Amiga OS 4.1 FE to a flash drive on my Mac and from there dragged amigaboot.of from the flash drive to the FFS Partition.

I set the CFE Values to boot correctly and For some reason I can not get past this screen:
 

Offline broadblues

Re: Cannot get past kickstart on X1000
« Reply #1 on: June 24, 2016, 02:46:36 AM »
Okay so that screen indicates it can't find bootable disk.

Assuming you can boot rom CD go inot media toolbox and make sure the disk you have installed the system on is bootable

Offline broadblues

Re: Cannot get past kickstart on X1000
« Reply #2 on: June 24, 2016, 02:48:22 AM »
You could also try holding both mouse buttons down to see the disk you have installed the system on shows up in the aerly startup menu, and if it is bootable....

Offline theamigaman

Re: Cannot get past kickstart on X1000
« Reply #3 on: June 24, 2016, 03:25:38 AM »
I went ahead and wiped it all out and started over.
Here is where I am at now.
Thank you for trying to help me man! Here are my partitions:

(sorry about the pics being the wrong way it seems when I attach files it rotates them?)
 

Offline broadblues

Re: Cannot get past kickstart on X1000
« Reply #4 on: June 24, 2016, 03:33:34 AM »
Yout BHD0: is bit big, but that's not an error....

You very likely don;t need swap on an x1k, hoe much ram? >2Gb no point in swap, still should prevent aboot though. Otherwise that looks okay.

Is it still not booting?

What is your CFE setup?

Offline theamigaman

Re: Cannot get past kickstart on X1000
« Reply #5 on: June 24, 2016, 03:35:11 AM »
I mount BHD0 with mounter and put my Flash drive in and copy the amigaboot.of
to BHDO named LOADER after it is formatted. Then I formatted the DH0 and named it Amiga OS 4.1 and installed Amiga OS 4.1 FE. Then it reboots and I get this CFE screen.

Now I suppose it is possible that CFE needs to be flashed with the newer version but it seems A-EON site does not have the files there to download even after I sign in with my amisphere login.

It's also possible I'm just missing something.
 

Offline broadblues

Re: Cannot get past kickstart on X1000
« Reply #6 on: June 24, 2016, 03:37:41 AM »
When taking pictures, could you hold your phone horizontally?

Offline theamigaman

Re: Cannot get past kickstart on X1000
« Reply #7 on: June 24, 2016, 03:37:47 AM »
and CFE:

I am wondering if the previous firmware for CFE (I doubt mine is current) even reads FFS2? I am after all going on the CFE 5.1 manual. Maybe I should go with DOS/03?
 

Offline theamigaman

Re: Cannot get past kickstart on X1000
« Reply #8 on: June 24, 2016, 03:39:03 AM »
I will hold my phone horizontally from here on out. Sorry about that.
 

Offline broadblues

Re: Cannot get past kickstart on X1000
« Reply #9 on: June 24, 2016, 03:43:14 AM »
Quote from: theamigaman;810296
I will hold my phone horizontally from here on out. Sorry about that.


Thanks I'm getting a sore neck :-)

You got to the insrt disk screen so your CFE is seeing amigaboot.of and loading kickstart, so the issue is why is the disk not being seen once booted.

Did you try the early startup screen? (hold mouse buttons whilst booting)

Offline theamigaman

Re: Cannot get past kickstart on X1000
« Reply #10 on: June 24, 2016, 03:58:46 AM »
OK I am going to try this again. Sorry to keep redoing stuff and I'll try to make this the last time for awhile. I have made the BHDO Partition with DOS/07. My intention is to mount this and format it naming BHDO "LOADER" after rebooting and copy Amigaboot.of from my flash drive into it. Does everything look correct there? Lets see if the pics are better... YAY! they are!
 

Offline theamigaman

Re: Cannot get past kickstart on X1000
« Reply #11 on: June 24, 2016, 04:48:37 AM »
I FINALLY got it working! Thanks for your help!!
 

Offline broadblues

Re: Cannot get past kickstart on X1000
« Reply #12 on: June 24, 2016, 10:45:42 AM »
Quote from: theamigaman;810299
I FINALLY got it working! Thanks for your help!!


Great, well done!

Offline theamigaman

Re: Cannot get past kickstart on X1000
« Reply #13 on: June 25, 2016, 07:28:57 PM »
To the guys at amigaworld.net I got blacklisted for some reason. I appreciate everyone's help and I did get it resolved.
I just cannot reply there for some reason.