Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Iridium Banner AMIStore App Store A600 Memory

AuthorTopic: Amiga Emulator  (Read 2270 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Kenshinsoki

Amiga Emulator
« on: February 27, 2012, 05:58:48 PM »
I'm hoping this is the right spot to ask but is there a tutorial or guide about setting up a C-NET BBS through an Amiga Emulator (WinUAE)
 
I have my old BBS data and wanted to set up the old BBS and port it TCP/IP but it has been so long since I have messed with an Amiga I have forgotten most of it.
 
ANy advice would be wonderful.
 

Offline darkage

Re: Amiga Emulator
« Reply #1 on: March 26, 2012, 08:07:13 AM »
You could ask the authors of the software, theres some email addresses on their website so worth a shot..

http://www.cnetbbs.net/
 

Offline CritAnime

  • Previous Life Time Member
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Jun 2011
  • Posts: 1143
  • Total likes: 0
Re: Amiga Emulator
« Reply #2 on: March 26, 2012, 08:17:32 AM »
I would say that using something powerfull like a 4000 setup or preconfigured UAE setup like amikit would be best. Just looking to see if I have any of the software.

Offline Duce

  • Off to greener pastures
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Jul 2009
  • Posts: 1699
  • Total likes: 0
    • http://amigabbs.blogspot.com/
Re: Amiga Emulator
« Reply #3 on: March 26, 2012, 08:48:12 AM »
Amikit works fine for BBS use.  Just install it, then CNet and set up telnet device of your choice and you should be ready to go.
 

Offline CritAnime

  • Previous Life Time Member
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Jun 2011
  • Posts: 1143
  • Total likes: 0
Re: Amiga Emulator
« Reply #4 on: March 26, 2012, 08:50:42 AM »
thats what I was thinking.I am also sure I have cnet on a dvd. But I don't know the status of it. So if someone could confirm it's still for sale or not that would be great.

Offline Duce

  • Off to greener pastures
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Jul 2009
  • Posts: 1699
  • Total likes: 0
    • http://amigabbs.blogspot.com/
Re: Amiga Emulator
« Reply #5 on: March 26, 2012, 09:09:16 AM »
Was supposedly still being developed, now by some new guy.

I've tried for over 2 years to get someone "official" from Cnet to reply to emails, with zero luck.

DLG is now free, as is Excelsior! BBS, btw.  Zeus BBS is very low cost, and actually runs quite well on PPC Amiga's.  I'm in the middle of converting DLG BB/OS to OS4, the legacy sourcecode and the full BBS executables package is on Aminet.

Only ones I've not been able to pin down valid info on are Cnet and Xenolink.  I had hoped to track down status on all the "retail" BBS packages from back in the day, but can't get anything on Xenolink and CNet info is sparse.
 

Offline CritAnime

  • Previous Life Time Member
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Jun 2011
  • Posts: 1143
  • Total likes: 0
Re: Amiga Emulator
« Reply #6 on: March 26, 2012, 09:16:41 AM »
I have cnet pro 3.03 and 3.05. But I really need to know the retail status before I do anything else. As I don't want to get myself in trouble :)

Offline Duce

  • Off to greener pastures
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Jul 2009
  • Posts: 1699
  • Total likes: 0
    • http://amigabbs.blogspot.com/
Re: Amiga Emulator
« Reply #7 on: March 26, 2012, 10:15:52 AM »
Latest version is 5.x something of CNet.

I think the version I ran way back when on my A3000 was 3.05, but I can't find the disks :/
 

Offline darkage

Re: Amiga Emulator
« Reply #8 on: April 03, 2012, 07:39:38 AM »
I've setup DayDream BBS on my system, just to have a play around with it.. Remember a friend wanting to setup a BBS under it that never really took off..  Was impressed by it.  In those days I was Co-Sysop of a Remote Access board on evil pcceeeeee..