Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Iridium Banner AMIStore App Store A1200/A600 4xIDE Interface

AuthorTopic: AmigaOne X1000 booting AmigaOS4.1 Update 3  (Read 14981 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Piru

  • \' union select name,pwd--
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Aug 2002
  • Posts: 6946
  • Total likes: 0
    • http://www.iki.fi/sintonen/
Re: AmigaOne X1000 booting AmigaOS4.1 Update 3
« Reply #15 on: August 28, 2011, 01:11:48 PM »
Quote from: koaftder;656462
I don't know about y'all, but if I just spent a few hundred thousand dollars and 2 years of time building "the dream machine", I wouldn't have videos of the thing running like crap floating around.

Indeed. This is very puzzling considering all the earlier coordinated PR campaigning ("what is X" and all that).
 

Offline zylesea

Re: AmigaOne X1000 booting AmigaOS4.1 Update 3
« Reply #16 on: August 28, 2011, 01:17:36 PM »
Quote from: spirantho;656459
The X1000s are all beta-test machines. That means they will be running the debug kernel, with serial debugging, and hence not representative in any way of the final version. Judging anything from a beta-test quick video is unfair.

Comparing the boot-time of this machine to a released PC is misguided at best.....


But serial debug doesn't explain everything. When I used my Peg1 with serial debug enabled it didn't bot that slow. Seems there is pretty much deboug output...
Also I am pretty confused that the firmware shows a *500* MHz processor? What's that? Timing issues on the board?

Offline Framiga

Re: AmigaOne X1000 booting AmigaOS4.1 Update 3
« Reply #17 on: August 28, 2011, 01:33:22 PM »
Quote from: koaftder;656462
I don't know about y'all, but if I just spent a few hundred thousand dollars and 2 years of time building "the dream machine", I wouldn't have videos of the thing running like crap floating around. If they don't have a release build that can up and boot quickly by now, they're in worse shape than I thought.


eh?!?
 

Offline wawrzon

Re: AmigaOne X1000 booting AmigaOS4.1 Update 3
« Reply #18 on: August 28, 2011, 02:03:14 PM »
i think it depends of amount of debug switched on. do not have much idea of it except debugging aros68k via serial on amigas, but i suppose it is safe to assume it has an influence. debugging might explain the 500mhz setting too.
 

Offline Akiko

Re: AmigaOne X1000 booting AmigaOS4.1 Update 3
« Reply #19 on: August 28, 2011, 02:04:08 PM »
Quote from: Piru;656434
Nope, that's really really slow. I can only assume it's due to debug, missing driver support or something of that sort.

But as they say, "you can only make the first impression once".

If in it's current state it booted in 2 seconds, you and your cronies would surely be complaining about something else.

Yeah you can only make the first impression once, and of you it has always been of sour grapes.
 

Offline F1Lupo

Re: AmigaOne X1000 booting AmigaOS4.1 Update 3
« Reply #20 on: August 28, 2011, 02:56:35 PM »
Quote from: Karlos;656447
I would guess that the video was posted purely to satisfy the curiosity of those waiting for any news at all the hardware. I don't think anybody is under any illusion that what is shown exactly represents the real potential of the system.


+ 1.....it's in BETA people !
« Last Edit: August 28, 2011, 03:15:15 PM by klx300r »
____________________________________________________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga 1000 & AmigaOne X1000 !
--- www.mancave-ramblings.blogspot.ca ---
  -AspireOS.com & Amikit- Amiga for your netbook-
***X1000- I BELIEVE *** :angel:
 

Offline Tripitaka

Re: AmigaOne X1000 booting AmigaOS4.1 Update 3
« Reply #21 on: August 28, 2011, 03:22:47 PM »
Company posts update.....people moan about it....company says "screw this, let's go somewhere where we will be appreciated"... ...people moan about lack of companies doing anything with the Amiga....hmmm.....

So just for the record:

Thanks Trevor, nice to see some work being done. Keep it up, some of us appreciate your effort and continued support for the Amiga platform.
Falling into a dark and red rage.
 

Offline commodorejohn

Re: AmigaOne X1000 booting AmigaOS4.1 Update 3
« Reply #22 on: August 28, 2011, 04:02:34 PM »
Quote from: Tripitaka;656432
42 seconds not quick enough for you? Damn quick compared to my AMD 4800X2 with Vista.
Damn slow compared to Workbench 3.1! Or my XP laptop, or my Debian Power Mac... (Though as people are saying, it might just be a work-in-progress problem.)
Computers: Amiga 1200, DEC VAXStation 4000/60, DEC MicroPDP-11/73
Synthesizers: Roland JX-10/MT-32/D-10, Oberheim Matrix-6, Yamaha DX7/FB-01, Korg MS-20 Mini, Ensoniq Mirage/SQ-80, Sequential Circuits Prophet-600, Hohner String Performer

"\'Legacy code\' often differs from its suggested alternative by actually working and scaling." - Bjarne Stroustrup
 

Offline carvedeye

Re: AmigaOne X1000 booting AmigaOS4.1 Update 3
« Reply #23 on: August 28, 2011, 04:47:27 PM »
so when is update 3 gonna be released?
A1200T: M1230XA 50Mhz 68030 w/64mb,DVDRom, 80gb hdd, Realtek LAN Card, Mediator LT4 + Radeon 9250 128mb(used for fast ram), Spider USB Card, Voodoo 3 3000 OS 3.9 +bb 1-3
 

Offline HotRod

Re: AmigaOne X1000 booting AmigaOS4.1 Update 3
« Reply #24 on: August 28, 2011, 05:34:53 PM »
Quote from: commodorejohn;656492
Damn slow compared to Workbench 3.1! Or my XP laptop, or my Debian Power Mac... (Though as people are saying, it might just be a work-in-progress problem.)


"it might be..."??? Noooo go buy it! Man that was just stupid. Sad to see the same bitter people saying the same things like little jealous children. If they don't show it exists it's vapor and will never happen. If they show it early with beta software and clearly with debug running it's slow. "you only get one chanse of a first impression"? What morron thinks that the final product will be like this. It's so stupid it's hilarious :-D
 

Offline Piru

  • \' union select name,pwd--
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Aug 2002
  • Posts: 6946
  • Total likes: 0
    • http://www.iki.fi/sintonen/
Re: AmigaOne X1000 booting AmigaOS4.1 Update 3
« Reply #25 on: August 28, 2011, 05:44:13 PM »
Quote from: HotRod;656503
"you only get one chanse of a first impression"? What morron thinks that the final product will be like this. It's so stupid it's hilarious :-D
Indeed it is, and the person who introduced that nonsense was certain "Ben Hermans". Ever heard of him?

http://www.ann.lu/comments2.cgi?show=1052492275&category=news&number=26
 

Offline Tripitaka

Re: AmigaOne X1000 booting AmigaOS4.1 Update 3
« Reply #26 on: August 28, 2011, 05:46:49 PM »
He's a Belgian professional cyclist who rides for UCI ProTour team "Team RadioShack".
.....wrong one?
Falling into a dark and red rage.
 

Offline commodorejohn

Re: AmigaOne X1000 booting AmigaOS4.1 Update 3
« Reply #27 on: August 28, 2011, 05:53:50 PM »
Quote from: HotRod;656503
"it might be..."??? Noooo go buy it! Man that was just stupid. Sad to see the same bitter people saying the same things like little jealous children. If they don't show it exists it's vapor and will never happen. If they show it early with beta software and clearly with debug running it's slow. "you only get one chanse of a first impression"? What morron thinks that the final product will be like this. It's so stupid it's hilarious :-D
Haha what. I never said it was vapor. And I said it's slow as demonstrated because it is, in fact, slow as demonstrated. Probably it will improve, but that doesn't change the facts as they stand at the moment: it's slow. Not quite dog-slow like some OSes, but still, slow.
Computers: Amiga 1200, DEC VAXStation 4000/60, DEC MicroPDP-11/73
Synthesizers: Roland JX-10/MT-32/D-10, Oberheim Matrix-6, Yamaha DX7/FB-01, Korg MS-20 Mini, Ensoniq Mirage/SQ-80, Sequential Circuits Prophet-600, Hohner String Performer

"\'Legacy code\' often differs from its suggested alternative by actually working and scaling." - Bjarne Stroustrup
 

Offline itix

Re: AmigaOne X1000 booting AmigaOS4.1 Update 3
« Reply #28 on: August 28, 2011, 06:16:45 PM »
Quote from: kolla;656430
Not exactly fast at booting, is warm boot quicker?


It looks like booting BIOS takes 20 secs and then loading boot image another 20 secs. Then couple of seconds waiting to get into some boot menu. I dont know if that boot menu is some specific SW module.

0:19 BIOS setup finished
0:26 Starts loading boot image
1:04 System enters boot menu
1:17 Booting from boot menu (?)
2:03 Workbench

Couple of seconds is spent on waiting user input. It is slow considering typical boot time would be 30 seconds in total.
My Amigas: A500, Mac Mini and PowerBook
 

Offline jorkany

Re: AmigaOne X1000 booting AmigaOS4.1 Update 3
« Reply #29 on: August 28, 2011, 06:17:16 PM »
Quote from: HotRod;656503
"it might be..."??? Noooo go buy it! Man that was just stupid. Sad to see the same bitter people saying the same things like little jealous children. If they don't show it exists it's vapor and will never happen. If they show it early with beta software and clearly with debug running it's slow. "you only get one chanse of a first impression"? What morron thinks that the final product will be like this. It's so stupid it's hilarious :-D


Wording like "stupid" and "moron" is pretty funny coming from somebody who only boots their computer to spend hours fiddling with the color settings in the BIOS configuration:

http://amigaworld.net/modules/newbb/viewtopic.php?mode=viewtopic&topic_id=34091&forum=14&start=200&viewmode=flat&order=0#626134
Quote
Yes I hope so too because I tend to stare at the uboot screen for several hours so now I change the colours every time I turn my A1 on. I wish I had that feature for BIOS on my PC or my PowerMac. I actually stare for so long that I rarely ever boot to see the OS.