Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Iridium Banner AMIStore App Store A600 Memory

AuthorTopic: Alien breed 3d II ported to another platform  (Read 7904 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline LaserBack

Alien breed 3d II ported to another platform
« on: April 15, 2011, 08:58:08 AM »
Hi

I'm not a real coder but
it seems that on aminet there is the complete source code of the game Alien breed 3d2
so...my questions are:
is theoretically  possible port this wonderful game to windows or another platform using the source code on aminet?

if the answer is positive...why nobody done it yet?...it will be a difficult task?

thanks
 

Offline 4pLaY

  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Apr 2002
  • Posts: 775
  • Country: no
  • Total likes: 4
  • Gender: Male
    • https://www.amigalife.org
Re: Alien breed 3d II ported to another platform
« Reply #1 on: April 15, 2011, 09:02:00 AM »
No its not possible, the source is tied to the Amiga hardware, plus its said that the sources are a horrible mess, wich is another reason no one has done anything with them on Amiga either. You would have to write the game from scratch, you could however re-use the gfx/music.

Offline Hammer

Re: Alien breed 3d II ported to another platform
« Reply #2 on: April 15, 2011, 09:09:46 AM »
Quote from: LaserBack;631770
Hi

I'm not a real coder but
it seems that on aminet there is the complete source code of the game Alien breed 3d2
so...my questions are:
is theoretically  possible port this wonderful game to windows or another platform using the source code on aminet?

if the answer is positive...why nobody done it yet?...it will be a difficult task?

thanks


There's Unreal Engine 3 based Alien Breed series....http://www.youtube.com/watch?v=DmJL8uztqWo
AmigaForever 2016 with AmigaOS 4.1 FE, AMIDuOS\'s Android 5.01, MS Windows 10 Pro X64
Samsung ATIV Book 8 880Z5E laptop with touch screen.
CPU: Intel Core i7-3635QM, 2.4Ghz base, 3.4Ghz turbo.
RAM: 16 GB PC3-12800 (DDR3-1600)
GPU: AMD Radeon HD 8870M (OC) 2GB GDDR5 VRAM.
SSD: 512 GB Samsung 840
 

Offline LaserBack

Re: Alien breed 3d II ported to another platform
« Reply #3 on: April 15, 2011, 09:34:05 AM »
Quote from: 4pLaY;631771
No its not possible, the source is tied to the Amiga hardware, plus its said that the sources are a horrible mess, wich is another reason no one has done anything with them on Amiga either. You would have to write the game from scratch, you could however re-use the gfx/music.


thanks for the reply

what a pity that can't be ported cause this game is a real masterpiece
I though that this game could be ported and enhanced like doom-doomsday
btw,
even on the fastest amigas this game is really slow....9-10 fps on 040/40 and 060/50
the only way to play and enjoy this game at descent framerate is on winuae and a fast PC
 

Offline alexh

Re: Alien breed 3d II ported to another platform
« Reply #4 on: April 15, 2011, 09:36:26 AM »
If you have a gfx card you can try the RTG master patch which increases the speed quite a bit. The frame-rate limitation is quite tied to the Chip-RAM bus.
 

Offline LaserBack

Re: Alien breed 3d II ported to another platform
« Reply #5 on: April 15, 2011, 10:16:34 AM »
Quote from: alexh;631780
If you have a gfx card you can try the RTG master patch which increases the speed quite a bit. The frame-rate limitation is quite tied to the Chip-RAM bus.


thx for the suggestion but
I tried that rtg patch on winuae and is faster but very buggy and is darkest
the status bar is corrupted..I can't see how many amunition left energy left I can't see anything
also it crash sometimes
The new whdload install done by PSygore do not help on speed...however...now it can save keys configuration
 

Offline fishy_fiz

Re: Alien breed 3d II ported to another platform
« Reply #6 on: April 15, 2011, 10:18:13 AM »
As 4play mentioned its not easy due to the sources being both a mess, and 68k asm. Probably easier to write in more or less from scratch, or adapt it to an existing engine. The gfx and sound are available, and the sources, despite not being portable are still useful for things like enemy intelligence/attack patterns and other game nuances.
Near as I can tell this is where I write something under the guise of being innocuous, but really its a pot shot at another persons/peoples choice of Amiga based systems. Unfortunately only I cant see how transparent and petty it makes me look.
 

Offline foleyjo

Re: Alien breed 3d II ported to another platform
« Reply #7 on: April 15, 2011, 10:24:55 AM »
If someone had images of the map layouts they could probably remake it in some of the free 3d game engines out there like the Unreal editor or 3drad
 

Offline utri007

Re: Alien breed 3d II ported to another platform
« Reply #8 on: April 15, 2011, 10:25:11 AM »
NOTE THIS :)

There is new wonderfull WHDLoad version of AB2-TKG and it is really fast. It is fully playable even with 030.
ACube Sam 440ep Flex 800mhz, 1gb ram and 240gb hd and OS4.1FE
A1200 Micronic tower, OS3.9, Apollo 060 66mhz, xPert Merlin, Delfina Lite and Micronic Scandy, 500Gb hd, 66mb ram, DVD-burner and WLAN.
A1200 desktop, OS3.9, Blizzard 060 66mhz, 66mb ram, Ide Fix Express with 160Gb HD and WLAN
A500 OS2.1, GVP+HD8 with 4mb ram, 1mb chip ram and 4gb HD
Commodore CDTV KS3.1, 1mb chip, 4mb fast ram and IDE HD
 

Offline LaserBack

Re: Alien breed 3d II ported to another platform
« Reply #9 on: April 15, 2011, 11:14:51 AM »
Quote from: foleyjo;631785
If someone had images of the map layouts they could probably remake it in some of the free 3d game engines out there like the Unreal editor or 3drad


you are right I think
someone have done the first level of alien breed 3d using quake engine or unreal engine I do not remember very well...but only the first level
I downloaded and tried and worked and deleted it....but now I can't post a link sorry cause I do not remember where
so I think the images of the maps layouts are there
 

Offline nicholas

Re: Alien breed 3d II ported to another platform
« Reply #10 on: April 15, 2011, 11:59:16 AM »
Quote from: utri007;631786
NOTE THIS :)

There is new wonderfull WHDLoad version of AB2-TKG and it is really fast. It is fully playable even with 030.


Really?

/Off to find and download it now! :D
“Een rezhim-i eshghalgar-i Quds bayad az sahneh-i ruzgar mahv shaved.” - Imam Ayatollah Sayyed  Ruhollah Khomeini
 

Offline alexh

Re: Alien breed 3d II ported to another platform
« Reply #11 on: April 15, 2011, 12:06:08 PM »
Quote from: utri007;631786
NOTE THIS :)

There is new wonderfull WHDLoad version of AB2-TKG and it is really fast. It is fully playable even with 030.
The guy above posted this :

Quote from: LaserBack;631783
The new whdload install done by PSygore do not help on speed[in WinUAE]...however...now it can save keys configuration
 

Offline foleyjo

Re: Alien breed 3d II ported to another platform
« Reply #12 on: April 15, 2011, 01:56:00 PM »
Quote from: utri007;631786
NOTE THIS :)

There is new wonderfull WHDLoad version of AB2-TKG and it is really fast. It is fully playable even with 030.

Says I need whdload 17+ to play.

Whdload.de only has 16.9 ??

never mind just seen it in the older/beta section
« Last Edit: April 15, 2011, 01:58:51 PM by foleyjo »
 

Offline Louis Dias

  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Mar 2002
  • Posts: 1171
  • Country: us
  • Total likes: 2
  • Gender: Male
    • http://www.diasintegrated.com
Re: Alien breed 3d II ported to another platform
« Reply #13 on: April 15, 2011, 02:16:03 PM »
Quote from: alexh;631780
If you have a gfx card you can try the RTG master patch which increases the speed quite a bit. The frame-rate limitation is quite tied to the Chip-RAM bus.

It should fly on ReplayArcade and Natami then...
 

Offline runequester

  • It\'s Amiga time!
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Oct 2009
  • Posts: 3695
  • Total likes: 0
Re: Alien breed 3d II ported to another platform
« Reply #14 on: April 15, 2011, 03:10:06 PM »
Actually, it runs pretty good on my 030/56. Probably because of better RAM than old cards.

However, it only runs like half the time, so eh. Buggy code