Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Iridium Banner AMIStore App Store A1200/A600 4xIDE Interface

AuthorTopic: Games Load to White Screen, no Audio  (Read 1037 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline XDelusion

Games Load to White Screen, no Audio
« on: February 05, 2011, 12:06:37 AM »
So I installed a copy of AROS as IcarOS only seems to make my systems lock up after about 20 minutes of sitting there doing nothing.

I installed Giana's Return along with a few other games, but when ever I load them up, it brings up a screen filled with white, and I hear nothing and can do nothing but reboot my system to escape this.

I thought maybe I lacked SDL, so I went to Aminet and did my best to find what I needed, which I presume is this?

http://aros.aminet.net/package/dev/c/sdlgfx.i386-aros

Of course I was not sure to put this file so I threw it in my Libs folder.

This seemed to have no effect and I'd like to know if anyone knows what I'm doing wrong.

Thankx!
Earth has a lot of things other folks might want... like the whole planet. And maybe these folks would like a few changes made, like more carbon dioxide in the atmosphere and room for their way of life. - William S. Burroughs
 

Offline Mazze

Re: Games Load to White Screen, no Audio
« Reply #1 on: February 05, 2011, 07:30:49 AM »
Quote from: XDelusion;612557
I thought maybe I lacked SDL, so I went to Aminet and did my best to find what I needed, which I presume is this?

You don't need it, because all SDL libraries are static link libraries on AROS.

Maybe you are a victim of this bug:
http://aros-exec.org/modules/newbb/viewtopic.php?post_id=53446#forumpost53446

Offline XDelusion

Re: Games Load to White Screen, no Audio
« Reply #2 on: February 06, 2011, 07:33:50 AM »
Perhaps...

I am now using the latest IcarOS Lite release as it actually does not lock up my system like earlier releases did.

Sadly, this issue is still happening, though now with sound!!!! :)

I can hear the game running, but only see a giant window full of gray.

I read in the IcarOS PDF that I can enter into GRUB's settings by holding down E at boot time, but this only seems to make my system really really really slow, and besides, when ever I tray to change the screen mode to anything above 640x480, it seems not to work.

Then again I'm using a built in Intel 845G Chip set, which I don't think the AROS team has bothered to write in support for yet anyhow....

...though it would be a novel choice as those tiny Dell Optiplex SX260's are cheap, small, and perfect for AROS...

...if only the Graphics side was supported. :/
Earth has a lot of things other folks might want... like the whole planet. And maybe these folks would like a few changes made, like more carbon dioxide in the atmosphere and room for their way of life. - William S. Burroughs