Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Iridium Banner AMIStore App Store A600 Memory

AuthorTopic: Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??  (Read 3020 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Franko

Re: Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??
« Reply #15 on: December 23, 2010, 05:00:33 PM »
@ gaula92

The ADFs I mentioned contain the HD version, gonna send you a PM shortly... :)
 

Offline gaula92

Re: Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??
« Reply #16 on: December 23, 2010, 06:21:45 PM »
I tried the HD version you just sent me. It's another great release, a very nice HD version that works great on my Amiga 1200 with just 2MB chipram, and works great on UAE, but it doesn't even load on the Minimig.

Thanks anyway, Franko
 

Offline motorollin

Re: Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??
« Reply #17 on: December 23, 2010, 06:24:35 PM »
Can't you have HDFs on MiniMig? If so, couldn't you use the WHDLoad version?

--
moto
Code: [Select]
10  IT\'S THE FINAL COUNTDOWN
20  FOR C = 1 TO 2
30     DA-NA-NAAAA-NAAAA DA-NA-NA-NA-NAAAA
40     DA-NA-NAAAA-NAAAA DA-NA-NA-NA-NA-NA-NAAAAA
50  NEXT C
60  NA-NA-NAAAA
70  NA-NA NA-NA-NA-NA-NAAAA NAAA-NAAAAAAAAAAA
80  GOTO 10
 

Offline gaula92

Re: Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??
« Reply #18 on: December 23, 2010, 06:40:46 PM »
Quote from: motorollin;601291
Can't you have HDFs on MiniMig? If so, couldn't you use the WHDLoad version?

--
moto


Yes, I have the ARM controller so I have pretty fast HDF support onboard. BUT I only have a normal Minimig (2MB), so Whdload version is a HELL of os-swaps, wich totally ruins the music in the game in every loading section.
 

Offline motorollin

Re: Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??
« Reply #19 on: December 23, 2010, 06:47:52 PM »
Quote from: gaula92;601296
Yes, I have the ARM controller so I have pretty fast HDF support onboard. BUT I only have a normal Minimig (2MB), so Whdload version is a HELL of os-swaps, wich totally ruins the music in the game in every loading section.


Is the slave too big to preload it if you boot with no startup-sequence?
Code: [Select]
10  IT\'S THE FINAL COUNTDOWN
20  FOR C = 1 TO 2
30     DA-NA-NAAAA-NAAAA DA-NA-NA-NA-NAAAA
40     DA-NA-NAAAA-NAAAA DA-NA-NA-NA-NA-NA-NAAAAA
50  NEXT C
60  NA-NA-NAAAA
70  NA-NA NA-NA-NA-NA-NAAAA NAAA-NAAAAAAAAAAA
80  GOTO 10
 

Offline gaula92

Re: Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??
« Reply #20 on: December 23, 2010, 06:54:24 PM »
from the Whdload install readme, the game requires 2.7MB for preload option.
So, no, having just 1.5MB free (without startup-sequence, that's it) makes it impossible to use preload.
 

Offline Darrin

  • Lifetime Member
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: May 2002
  • Posts: 4430
  • Total likes: 0
Re: Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??
« Reply #21 on: December 23, 2010, 06:55:45 PM »
Yeah, I use WHDLoad on my Minimig using ClassicWB and KG's WHDLoad game packs, but I have the extra RAM.
A2000, A3000, 2 x A1200T, A1200, A4000Tower & Mediator, CD32, VIC-20, C64, C128, C128D, PET 8032, Minimig & ARM, C-One, FPGA Arcade... and AmigaOne X1000.
 

Offline motorollin

Re: Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??
« Reply #22 on: December 23, 2010, 07:11:29 PM »
Ok, so ADFs it is then :) Unless you can upgrade the RAM on a MiniMig. Is that possible?
Code: [Select]
10  IT\'S THE FINAL COUNTDOWN
20  FOR C = 1 TO 2
30     DA-NA-NAAAA-NAAAA DA-NA-NA-NA-NAAAA
40     DA-NA-NAAAA-NAAAA DA-NA-NA-NA-NA-NA-NAAAAA
50  NEXT C
60  NA-NA-NAAAA
70  NA-NA NA-NA-NA-NA-NAAAA NAAA-NAAAAAAAAAAA
80  GOTO 10
 

Offline gaula92

Re: Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??
« Reply #23 on: December 23, 2010, 10:05:56 PM »
Yes, it can be made with the proper tools and hability, and I lack both.
Amigakit offers service for it, nice price and very good results, but I'd have to send the Minimig to england, and I don't want to part with it during christmas holidays :D (maybe when I have more money...)

However, I sent Darrin a vey good HD install (not Whdload, a Triangle release) wich works great with 1.5 MB ram in UAE, a plain 1200, etc... but it doesn't work on the Minimig, and I don't know why. Well, it works, but it hangs on the save menu. And I don't know what happends really, because theres no error, nothing.
 

Offline motorollin

Re: Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??
« Reply #24 on: December 23, 2010, 10:27:30 PM »
@gaula92
You need an A1200 ;)
Code: [Select]
10  IT\'S THE FINAL COUNTDOWN
20  FOR C = 1 TO 2
30     DA-NA-NAAAA-NAAAA DA-NA-NA-NA-NAAAA
40     DA-NA-NAAAA-NAAAA DA-NA-NA-NA-NA-NA-NAAAAA
50  NEXT C
60  NA-NA-NAAAA
70  NA-NA NA-NA-NA-NA-NAAAA NAAA-NAAAAAAAAAAA
80  GOTO 10
 

Offline gaula92

Re: Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??
« Reply #25 on: December 23, 2010, 10:43:04 PM »
Quote from: motorollin;601393
@gaula92
You need an A1200 ;)


I have several 1200. One is here, has 8MB Ram, and 6 more are in my village.
But I'd like to be able to play Cannon Fodder on the mighty Minimig, too. For me, FPGAs are the hardware of the future when it comes to retro systems.
 

Offline Darrin

  • Lifetime Member
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: May 2002
  • Posts: 4430
  • Total likes: 0
Re: Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??
« Reply #26 on: December 24, 2010, 02:11:02 AM »
Quote from: gaula92;601395
I have several 1200. One is here, has 8MB Ram, and 6 more are in my village.
But I'd like to be able to play Cannon Fodder on the mighty Minimig, too. For me, FPGAs are the hardware of the future when it comes to retro systems.


Just got home after taking the wife and kids out for a meal and to see TRON.

The FPGA Arcade should be the best solution.  Fast, plenty of RAM, AGA, hard file support...
A2000, A3000, 2 x A1200T, A1200, A4000Tower & Mediator, CD32, VIC-20, C64, C128, C128D, PET 8032, Minimig & ARM, C-One, FPGA Arcade... and AmigaOne X1000.
 

Offline gaula92

Re: Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??
« Reply #27 on: December 24, 2010, 03:35:54 AM »
offtopic: How was TRON? I'm a massive fan of the original...
 

Offline gaula92

Re: Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??
« Reply #28 on: December 26, 2010, 04:24:09 PM »
@Darrin, did you manage to recreate the working savedisk?
 

Offline Darrin

  • Lifetime Member
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: May 2002
  • Posts: 4430
  • Total likes: 0
Re: Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??
« Reply #29 on: December 26, 2010, 05:32:21 PM »
Quote from: gaula92;601939
@Darrin, did you manage to recreate the working savedisk?


Sorry, with Xmas, visitors and my kids running around I haven't yet.  It is on my "to do" list.  :)

My kids liked Tron.  I saw it in 3D and the effects were great, but the story was rather bland.  Basically, you knew what was going to happen next all the way through, but it was worth seeing.

I liked the way they used digital effects to make Bridges look just like he did in the 80s.
A2000, A3000, 2 x A1200T, A1200, A4000Tower & Mediator, CD32, VIC-20, C64, C128, C128D, PET 8032, Minimig & ARM, C-One, FPGA Arcade... and AmigaOne X1000.