Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Iridium Banner AMIStore App Store A600 Memory

AuthorTopic: Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??  (Read 3022 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline gaula92

Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??
« on: December 23, 2010, 01:49:11 PM »
Hello there

I am truly desperated with this one, after weeks of trying different solutions...
Cannon Fodder doesn't save (for me) on the Minimig. It spits errors while formatting the savedisk (I've tried a normal 901KB ADF and a custom extended 2MB ADF savedisk), then it never recognizes the just-formatted disk, so I can't save or load on it.

However, AW72 from minimig.net pointed me to this, written by Darrin two years ago at amigaworld.net:

Quote
Cannon Fodder: Started formatting a blank ADF then screen went blank. Disk activity continued (light flashing) and finally stopped. Screen remained blank and I had to reset the Minimig. I reloaded Cannon Fodder and then tried to save to the ADF I previously tried to format and the game appeared to save. I played a level and then reloaded the saved game position and it found my data and reloaded it perfectly. I tried to format another ADF file to see if that made a difference and got the same crash midway through the format.

Ok, Darrin, can you help here?
I'm using fairlight's release, and it doesn't behave like that. Are you using some kind of fixed version?

Thanks
« Last Edit: December 23, 2010, 01:54:31 PM by gaula92 »
 

Offline motorollin

Re: Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??
« Reply #1 on: December 23, 2010, 01:51:38 PM »
How about loading the game under UAE, creating an ADF of the save disk, then putting that on your memory card?

--
moto
Code: [Select]
10  IT\'S THE FINAL COUNTDOWN
20  FOR C = 1 TO 2
30     DA-NA-NAAAA-NAAAA DA-NA-NA-NA-NAAAA
40     DA-NA-NAAAA-NAAAA DA-NA-NA-NA-NA-NA-NAAAAA
50  NEXT C
60  NA-NA-NAAAA
70  NA-NA NA-NA-NA-NA-NAAAA NAAA-NAAAAAAAAAAA
80  GOTO 10
 

Offline gaula92

Re: Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??
« Reply #2 on: December 23, 2010, 03:10:04 PM »
No, the game requires a custom ADF (2MB) to save under UAE. It can format that disk, save onto it, and load from it.
But that disk isn't recognized on the Minimig. It can't be formatted, it can't be used to save or load, etc.

So that's why I'm asking how Darrin made it...
 

Offline Darrin

  • Lifetime Member
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: May 2002
  • Posts: 4430
  • Total likes: 0
Re: Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??
« Reply #3 on: December 23, 2010, 03:19:28 PM »
I'm here!

OK, I'm in the middle of painting at the moment, but give me a chance and I'll power up the Minimig tonight and check it out.

Sometimes it boils down to what ADF files you are using (there were a couple of games that didn't work with one set of ADFs and then worked perfectly with a different set).

Worst case, I'll send you my game ADFs and the "save" ADF.  :)

One thing I will add is that I created the save game ADF from a standard "blank" ADF made using UAE.
« Last Edit: December 23, 2010, 03:33:25 PM by Darrin »
A2000, A3000, 2 x A1200T, A1200, A4000Tower & Mediator, CD32, VIC-20, C64, C128, C128D, PET 8032, Minimig & ARM, C-One, FPGA Arcade... and AmigaOne X1000.
 

Offline Franko

Re: Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??
« Reply #4 on: December 23, 2010, 03:34:21 PM »
@ gaula92

Even though I own the original, I use a 'hacked version' on my HD as it saves the game position as a file so need for floppies or even ADF images... :)
 

Offline motorollin

Re: Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??
« Reply #5 on: December 23, 2010, 03:35:40 PM »
Quote from: gaula92;601221
No, the game requires a custom ADF (2MB) to save under UAE. It can format that disk, save onto it, and load from it.
But that disk isn't recognized on the Minimig. It can't be formatted, it can't be used to save or load, etc.

So that's why I'm asking how Darrin made it...


Ahh so the required save disk format on UAE and on MiniMig are different?
Code: [Select]
10  IT\'S THE FINAL COUNTDOWN
20  FOR C = 1 TO 2
30     DA-NA-NAAAA-NAAAA DA-NA-NA-NA-NAAAA
40     DA-NA-NAAAA-NAAAA DA-NA-NA-NA-NA-NA-NAAAAA
50  NEXT C
60  NA-NA-NAAAA
70  NA-NA NA-NA-NA-NA-NAAAA NAAA-NAAAAAAAAAAA
80  GOTO 10
 

Offline gaula92

Re: Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??
« Reply #6 on: December 23, 2010, 03:39:41 PM »
@Franko: Does that version of yours save & load on the Minimig? I have a VERY nice HD version wich saves and loads on real AMiga and UAE but it doesn't work on Minimig. Have you tested it there?

@Motorollin: those ADFs would be nice, of course...
 

Offline Franko

Re: Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??
« Reply #7 on: December 23, 2010, 03:42:22 PM »
Not sure as I don't own a MiniMig but it should do, if you have other games that can save out high scores and saved game positions as a normal file that work then the version I use should work just fine... :)
 

Offline gaula92

Re: Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??
« Reply #8 on: December 23, 2010, 03:55:31 PM »
@Franko: is it the TRIANGLE release or the WHDLoad release? Or is it any other CF HD release I've never heard of?
 

Offline Franko

Re: Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??
« Reply #9 on: December 23, 2010, 03:59:18 PM »
Quote from: gaula92;601246
@Franko: is it the TRIANGLE release or the WHDLoad release? Or is it any other CF HD release I've never heard of?


Not sure but it's not a WHDLoad version... :)
 

Offline gaula92

Re: Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??
« Reply #10 on: December 23, 2010, 04:02:07 PM »
Quote from: Franko;601249
Not sure but it's not a WHDLoad version... :)


Then please put it here:

redwindwanderer at gmail dot com

so I can try and see if that version saves on the Minimig
 

Offline Darrin

  • Lifetime Member
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: May 2002
  • Posts: 4430
  • Total likes: 0
Re: Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??
« Reply #11 on: December 23, 2010, 04:02:52 PM »
Quote from: gaula92;601237
@Franko: Does that version of yours save & load on the Minimig? I have a VERY nice HD version wich saves and loads on real AMiga and UAE but it doesn't work on Minimig. Have you tested it there?

@Motorollin: those ADFs would be nice, of course...


Check your PM, send me a reply and I'll wing you the ADFs.... be quick... I'm about to head outside and get covered in paint...
A2000, A3000, 2 x A1200T, A1200, A4000Tower & Mediator, CD32, VIC-20, C64, C128, C128D, PET 8032, Minimig & ARM, C-One, FPGA Arcade... and AmigaOne X1000.
 

Offline gaula92

Re: Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??
« Reply #12 on: December 23, 2010, 04:10:48 PM »
@Darrin: PM sent! Sorry if I was too late and you're already covered with paint!
Be careful not to paint the Minimig! :(
 

Offline Darrin

  • Lifetime Member
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: May 2002
  • Posts: 4430
  • Total likes: 0
Re: Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??
« Reply #13 on: December 23, 2010, 04:22:39 PM »
Quote from: gaula92;601255
@Darrin: PM sent! Sorry if I was too late and you're already covered with paint!
Be careful not to paint the Minimig! :(


No problem.  I've been trying to format a disk using the Minimig and I'm getting Gurus.  :(

It might be a configuration thing.  Currently I'm using a v1.1 with a ARM board, KS3.1, 4MB RAM, 4 "floppies" and turbo mode.

When I did those tests, it was on a basic v1.1 with an old core with no ARM, probably 1 floppy (2 at the most), etc.

I don't have time to try different configurations at the moment, but I'm emailing you the game ADFs and a blank ADF.  I'll try fiddling with it myself tonight.

Let me know if you get it to work with a particular set up.  It worked once so it has to work again.  Unfortunately I can't find the "save" disk I made because I probably reused it when playing other games.  :(
A2000, A3000, 2 x A1200T, A1200, A4000Tower & Mediator, CD32, VIC-20, C64, C128, C128D, PET 8032, Minimig & ARM, C-One, FPGA Arcade... and AmigaOne X1000.
 

Offline motorollin

Re: Saving in Cannon Fodder on the Minimig: Darrin can do it??
« Reply #14 on: December 23, 2010, 04:53:28 PM »
Quote from: gaula92;601237
@Franko: Does that version of yours save & load on the Minimig? I have a VERY nice HD version wich saves and loads on real AMiga and UAE but it doesn't work on Minimig. Have you tested it there?

@Motorollin: those ADFs would be nice, of course...


Sorry but I don't use ADFs, only WHDLoad versions.
Code: [Select]
10  IT\'S THE FINAL COUNTDOWN
20  FOR C = 1 TO 2
30     DA-NA-NAAAA-NAAAA DA-NA-NA-NA-NAAAA
40     DA-NA-NAAAA-NAAAA DA-NA-NA-NA-NA-NA-NAAAAA
50  NEXT C
60  NA-NA-NAAAA
70  NA-NA NA-NA-NA-NA-NAAAA NAAA-NAAAAAAAAAAA
80  GOTO 10