Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Hollywood MAL AMIStore App Store A600 Memory

AuthorTopic: Keyboard broken on Elonex Webbook under XP Pro SP3 ?  (Read 2440 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mike_Amiga

Keyboard broken on Elonex Webbook under XP Pro SP3 ?
« on: July 04, 2009, 03:30:07 PM »
I'm not 100% on why my keyboard randomly stopped working.

Things I have done recently:

1. Installed SP3 (Seemed to cause no issues for about 3 weeks.)
2. Installed Synaptics pointing device driver (can't stand tap-click.)
3. Keyboard worked fine for about a week then...
3. Found keyboard became completely unresponsive in XP.
4. Uninstalled Synaptics pointing device driver (see if keyboard would work again.)
5. Keyboard still not working so checked in BIOS.
6. Keyboard moved around and could de/select items just fine.

Any help with this one greatly appreciated, but if all else fails I'll probably just have to reinstall. D'oh!
AKA ED-209 on IRC...
 

Offline Trev

Re: Keyboard broken on Elonex Webbook under XP Pro SP3 ?
« Reply #1 on: July 04, 2009, 04:01:55 PM »
Does the keyboard work in safe mode?

Quote from: Mike_Amiga;514457
I'm not 100% on why my keyboard randomly stopped working.

Things I have done recently:

1. Installed SP3 (Seemed to cause no issues for about 3 weeks.)
2. Installed Synaptics pointing device driver (can't stand tap-click.)
3. Keyboard worked fine for about a week then...
3. Found keyboard became completely unresponsive in XP.
4. Uninstalled Synaptics pointing device driver (see if keyboard would work again.)
5. Keyboard still not working so checked in BIOS.
6. Keyboard moved around and could de/select items just fine.

Any help with this one greatly appreciated, but if all else fails I'll probably just have to reinstall. D'oh!
 

Offline kickstart

Re: Keyboard broken on Elonex Webbook under XP Pro SP3 ?
« Reply #2 on: July 05, 2009, 12:48:35 AM »
Or if you can try some live-cd
a1200 060
 

Offline Trev

Re: Keyboard broken on Elonex Webbook under XP Pro SP3 ?
« Reply #3 on: July 05, 2009, 01:32:56 AM »
Quote from: kickstart;514495
Or if you can try some live-cd


He said it works in the BIOS.... Most likely, clearing ACPI configuration data will fix it; else switch legacy USB from on to off or off to on, depending on the current setting.
 

Offline Ilwrath

Re: Keyboard broken on Elonex Webbook under XP Pro SP3 ?
« Reply #4 on: July 05, 2009, 03:27:39 AM »
The Synaptics driver does evil, evil things to keyboards on some laptops.  (It makes my Asus laptop keyboard practically unusable for a touch typist [drops 25% or more of keystrokes].)  But, as soon as I uninstalled it, the keyboard went back to being fully responsive, and it never completely ignored all input, just got very sluggish.  So, if you removed Synaptics already, I don't think that is your problem.  Though, just to make sure, you might want to remove both the Synaptics device and your keyboard from device manager and reboot.  

I don't know of SP3 affecting keyboards, at all, so I don't think that should be it.  Rolling back SP3 would likely cause more problems than it's worth to attempt.  So I'd say leave that alone.

And, as Trev said, clearing the ACPI isn't a bad idea when something isn't auto-detecting properly, as well.
 

Offline kickstart

Re: Keyboard broken on Elonex Webbook under XP Pro SP3 ?
« Reply #5 on: July 05, 2009, 06:34:04 AM »
Quote from: Trev;514496
He said it works in the BIOS.... Most likely, clearing ACPI configuration data will fix it; else switch legacy USB from on to off or off to on, depending on the current setting.


Sorry for my error but... if keyboard runs in the bios menu problem is cristal clear.
a1200 060
 

Offline Trev

Re: Keyboard broken on Elonex Webbook under XP Pro SP3 ?
« Reply #6 on: July 05, 2009, 07:17:54 AM »
What, that he shouldn't run Windows because something on his system isn't 100% compatible with SP3? That's rubbish. No operating system provides an upgrade proof driver model.
 

Offline Mike_Amiga

Re: Keyboard broken on Elonex Webbook under XP Pro SP3 ?
« Reply #7 on: July 05, 2009, 10:10:00 PM »
Quote from: Trev;514496
He said it works in the BIOS.... Most likely, clearing ACPI configuration data will fix it; else switch legacy USB from on to off or off to on, depending on the current setting.


How does one go about clearing the ACPI data. I've never heard about that before, and seeing as I can't type anything into the windows search device I can't find it that way. So, where is it and how is it removed? Should I use CCleaner to do it, or manually trash some files?
AKA ED-209 on IRC...
 

Offline Mike_Amiga

Re: Keyboard broken on Elonex Webbook under XP Pro SP3 ?
« Reply #8 on: July 10, 2009, 09:53:30 PM »
Well, in the end a system restore point seemed to fix this issue. Note to self, don't install random drivers for netbooks...
AKA ED-209 on IRC...