Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Iridium Banner AMIStore App Store A1200/A600 4xIDE Interface

AuthorTopic: Internet on efika  (Read 1237 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline zyphoid

Internet on efika
« on: August 28, 2008, 04:55:45 PM »
doubling up between forums!

I have an issue with getting the efika on line.  i thought that you just plug the ethernet from the router into the front jack, but it's not connecting to the internet.  i'm using a verizon dsl wireless router.
A1200T Mid-Night 060@50mhz tv tuner,voodoo banshee,usb subway,mediator,Dual Multi partition 200Gig 2.5/3.5HD, Twin dual-layer lite-on dvd 52x dvd-rw, sx-32pro030@50mhz my favorite system what xbox came from til someone says otherwise,A500 Efika...
 

Offline Firedawg

  • VIP / Donor - Lifetime Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Join Date: Jul 2007
  • Posts: 368
  • Total likes: 0
Re: Internet on efika
« Reply #1 on: August 28, 2008, 05:03:14 PM »
No issues with MorphOS 2.0.  What is your OS?
Amiga 4000T/60 - A2000/60 - 1200T/60, Soldered Up 3 x Minimig 1.1, Mac Mini 1.5 Running MacOSX/MOS 2.7-Registered
 

Offline Piru

  • \' union select name,pwd--
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Aug 2002
  • Posts: 6946
  • Total likes: 0
    • http://www.iki.fi/sintonen/
Re: Internet on efika
« Reply #2 on: August 28, 2008, 05:41:14 PM »
@zyphoid

What kind of netmask do you have normally on some PC for example? There is a bug in the MOS 2.0 netstack, it doesn't handle CIDR netmasks properly. MorphOS 2.1 update (out real soon now) addresses this issue.
 

Offline zyphoid

Re: Internet on efika
« Reply #3 on: August 28, 2008, 05:47:08 PM »
@piru thanks. I was hoping you would help, not sure, will check later. running vista, what's the best way to locate it?
A1200T Mid-Night 060@50mhz tv tuner,voodoo banshee,usb subway,mediator,Dual Multi partition 200Gig 2.5/3.5HD, Twin dual-layer lite-on dvd 52x dvd-rw, sx-32pro030@50mhz my favorite system what xbox came from til someone says otherwise,A500 Efika...
 

Offline Piru

  • \' union select name,pwd--
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Aug 2002
  • Posts: 6946
  • Total likes: 0
    • http://www.iki.fi/sintonen/
Re: Internet on efika
« Reply #4 on: August 28, 2008, 05:57:16 PM »
I bet Vista has million different places to check it, but at least in the command prompt:

Code: [Select]
ipconfig
 

Offline yakumo9275

Re: Internet on efika
« Reply #5 on: August 28, 2008, 05:59:28 PM »
no problems here with dhcp via my dlink router. it hands out ips in the 192.168.0.xxx range. my efika is working fine with its lan connection.

--/\\-[ Stu ]-/\\--
Commodore 128DCR, JiffyDOS, Ultimate 1541 II, uIEC/SD, CBM 1902A  Monitor
 

Offline zyphoid

Re: Internet on efika
« Reply #6 on: August 28, 2008, 07:08:37 PM »
@ Piru vista yea that's why i asked
but i got it

If your network supports DHCP, it should work just after plugging. If no, you need to configure the network interface first.

trying the bridge now
A1200T Mid-Night 060@50mhz tv tuner,voodoo banshee,usb subway,mediator,Dual Multi partition 200Gig 2.5/3.5HD, Twin dual-layer lite-on dvd 52x dvd-rw, sx-32pro030@50mhz my favorite system what xbox came from til someone says otherwise,A500 Efika...
 

Offline Zetec-S

Re: Internet on efika
« Reply #7 on: August 28, 2008, 09:07:10 PM »
Just posted the same on MZ, but let us know how you get on with the bridge, as I'm thinking of getting one.

You tried running CD-Rom games yet?
 

Offline zyphoid

Re: Internet on efika
« Reply #8 on: August 28, 2008, 09:23:27 PM »
doing this all from sputnik now not bad first impressions, umm...good!
getting to (our pages) well
bad news on the bridge(linksys wet 54g v3.1) do a search for a link I don't
get how to copy and paste yet.

there is no connectivity! I was hoping to illiminate having the cord stretched all over the floor
tripping hazard and all!
I'll use "vista" to edit and post a link to the bridge i'm using

first of many more posts from sputnik :-D  :crazy:  ;-)  :roll:  :-)

edit: http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=1533889&CatId=1594

any clues?  It just seems a great solution for this setup
I know it's got to be a configure issue!
Any clue Piru?
A1200T Mid-Night 060@50mhz tv tuner,voodoo banshee,usb subway,mediator,Dual Multi partition 200Gig 2.5/3.5HD, Twin dual-layer lite-on dvd 52x dvd-rw, sx-32pro030@50mhz my favorite system what xbox came from til someone says otherwise,A500 Efika...
 

Offline AmigaHeretic

Re: Internet on efika
« Reply #9 on: August 28, 2008, 10:17:19 PM »
Have you tried plugging the bridge into the Vista machine to see if it works there?  Just to tell if it's settings maybe wrong in the bridge or if settings with MorphOS.

Don't get mad for asking what may be a dumb question, but you of course logged into the bridge already from a browser on the computer that the bridge is plugged into, using it's IP address in the URL area- 192.168.1.226  ( the user name is probable blank and password is 'admin' on that thing) and configured it to connect to your Wireless modem with any WEP or WAP passwords if you use them?

A3000D (16mhz, 2MB Chip, 4MB Fast, SCSI (300+MB), SuperGen Genlock, Kick 3.1)
Back in my day, we didn\'t have water. We only had Oxygen and Hydrogen, and we\'d just have to shove them together.
 

Offline zyphoid

Re: Internet on efika
« Reply #10 on: August 28, 2008, 10:42:19 PM »
i'm thinking it needs a driver to tell t what to do
Quote

AmigaHeretic wrote:
Have you tried plugging the bridge into the Vista machine to see if it works there?

seemed pointless besides i had to install the drivers, and the laptop have built in wi-fi

Don't get mad for asking what may be a dumb question, but you of course logged into the bridge already from a browser on the computer that the bridge is plugged into, using it's IP address in the URL area- 192.168.1.226  ( the user name is probable blank and password is 'admin' on that thing) and configured it to connect to your Wireless modem with any WEP or WAP passwords if you use them?

got to the authenticate screen, but admin was rejected so it didn't proceed any further.


the connection is unsecure
A1200T Mid-Night 060@50mhz tv tuner,voodoo banshee,usb subway,mediator,Dual Multi partition 200Gig 2.5/3.5HD, Twin dual-layer lite-on dvd 52x dvd-rw, sx-32pro030@50mhz my favorite system what xbox came from til someone says otherwise,A500 Efika...
 

Offline zyphoid

Re: Internet on efika
« Reply #11 on: August 29, 2008, 01:35:51 AM »
ok online with the tech people.  it does go to a linsys setup screen with stutnik, but pops up te user/pass screen several times (js i presume) after a point it stops to alow imput. I cant get further.  stuck between being defective or needing firmware getting firmware...working on it y'all

also trying it on vista as per suggestion
funny thiing is no better luck there either :-)  :-?
A1200T Mid-Night 060@50mhz tv tuner,voodoo banshee,usb subway,mediator,Dual Multi partition 200Gig 2.5/3.5HD, Twin dual-layer lite-on dvd 52x dvd-rw, sx-32pro030@50mhz my favorite system what xbox came from til someone says otherwise,A500 Efika...
 

Offline zyphoid

Re: Internet on efika
« Reply #12 on: August 29, 2008, 02:39:58 AM »
hopefully you have been following the thread because it does work!!
spread the word. Keep persisting til you get someone to configure it
yep on the vista or xp.. once it works there..it will
work on your efika
fun time is here..... :-D  :-D  :-)  :idea:
A1200T Mid-Night 060@50mhz tv tuner,voodoo banshee,usb subway,mediator,Dual Multi partition 200Gig 2.5/3.5HD, Twin dual-layer lite-on dvd 52x dvd-rw, sx-32pro030@50mhz my favorite system what xbox came from til someone says otherwise,A500 Efika...
 

Offline AmigaHeretic

Re: Internet on efika
« Reply #13 on: August 29, 2008, 04:44:30 AM »
Quote

zyphoid wrote:
hopefully you have been following the thread because it does work!!
spread the word. Keep persisting til you get someone to configure it
yep on the vista or xp.. once it works there..it will
work on your efika
fun time is here..... :-D  :-D  :-)  :idea:


Awesome!!  Glad you got it to work.  Sounds like you're having with it all.  :-D
A3000D (16mhz, 2MB Chip, 4MB Fast, SCSI (300+MB), SuperGen Genlock, Kick 3.1)
Back in my day, we didn\'t have water. We only had Oxygen and Hydrogen, and we\'d just have to shove them together.
 

Offline zyphoid

Re: Internet on efika
« Reply #14 on: August 30, 2008, 04:02:25 AM »
@Zetec-S

Quote

You tried running CD-Rom games yet?


Every game locks up the system, none of the cd32 games ran
 :-? froze during access :getmad:
A1200T Mid-Night 060@50mhz tv tuner,voodoo banshee,usb subway,mediator,Dual Multi partition 200Gig 2.5/3.5HD, Twin dual-layer lite-on dvd 52x dvd-rw, sx-32pro030@50mhz my favorite system what xbox came from til someone says otherwise,A500 Efika...