Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Iridium Banner AMIStore App Store A1200/A600 4xIDE Interface

AuthorTopic: Amiga 1200 and pc networked by crossover cable  (Read 1901 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Flashlab

Re: Amiga 1200 and pc networked by crossover cable
« Reply #15 on: December 22, 2007, 11:11:57 PM »
Hmm I'm starting to suspect your cable isn't good. Sure it's a cross over?
Amiga 4000D Cyberstorm PPC 060@50 604@200 SCSI 130Mb Ram G-Rex Voodoo3 PicassoIV Paloma Ariadne Delfina Lite

Online Flash version of BoulderDash: Offline...
 

Offline MASACREWILL

Re: Amiga 1200 and pc networked by crossover cable
« Reply #16 on: December 22, 2007, 11:13:20 PM »
..sorry for little off-topic, I have just connected my miggy to ADSL modem router and internet works.. great!!!
..A1200/ElBOX Tower/Blizz1240-40/64 MB/Mediator LT4/VooDoo3/4xEIDE/80GB HDD/Realtek 8xxx/Samsung 17\\" SM711MP LCD TV monitor with SCART-IN for 15kHz stuff.. OS 3.5 + A600 HD new!  
Old things can not get obsoleted.. ;-)
 

Offline pyrre

Re: Amiga 1200 and pc networked by crossover cable
« Reply #17 on: December 22, 2007, 11:13:26 PM »
Correct me if i am mistaken at any point!


1 - You are using a ROUTER as internet connectivity device?
If so you can connect the amiga directly to it, and set it receive ip. ( you may even force it to use a certain ip and reserve it in the router)

2 - If you are using a PC as internet connectivity device you must bridge the two network cards inside network options. on any OS...


I cannot help you with the amiga as i have not yet tried to setup my amiga for internet... But will do that in the new year.... ( the Christmas tree is currently occupying the space where my amiga was set up)
Amiga 1200 Tower Os 3.9
BPPC 603e+ 040-25/200, 256MBram, BVIsionPPC, Indivision AGA MK2.
Amiga 2000 (rev 4.0) Os 1.2/1.3
2088 bridgeboard, 2MB ram card, 2091 SCSI.
Amiga 500+ Os 2.1
Derringer 030, 32MBram, Buddha in sidecar, Indivision ECS.
Amiga CD32
Optional Video decoder for CDI movies[/COL
 

Offline _ThEcRoW

Re: Amiga 1200 and pc networked by crossover cable
« Reply #18 on: December 22, 2007, 11:15:39 PM »
Yes but the router is upstairs and the pc access to it via a wifi card installed. The another card with the crossover cable goes to the amiga. At the moment is impossible to get a cable from the amiga directly to the router.
Amiga 1200 desktop. Apollo 030/50 Mhz 8mb ram + ClassicWB + Wb 3.1
Amiga 500 + ACA500Plus + 16gb CF | ECS Power!!!
C64 DTV + Keyboard mod. Waiting for a 1541 disk ve...
Mac Mini G4 1.42Ghz 1gb OSX(tiger)/Morphos 3.7 Registered
C64mini + usb drive with loads of games...
 

Offline pyrre

Re: Amiga 1200 and pc networked by crossover cable
« Reply #19 on: December 22, 2007, 11:20:09 PM »
Quote
Yes but the router is upstairs and the pc access to it via a wifi card installed. The another card with the crossover cable goes to the amiga. At the moment is impossible to get a cable from the amiga directly to the router.


Ok, a stupid question then.

Are you shure it is a x-link cable?
Does it have metal casings outside the RJ45 connector?
If not, it is not a x-link cable.....

EDIT: unless it is home made then...  :-D


Buy a new cable...

EDIT: You can also try easier ip addresses outside the router loop. Like using 100.0.0.X between pc and miggy.
Just remember to set subnet mask to 255.255.255.0
Amiga 1200 Tower Os 3.9
BPPC 603e+ 040-25/200, 256MBram, BVIsionPPC, Indivision AGA MK2.
Amiga 2000 (rev 4.0) Os 1.2/1.3
2088 bridgeboard, 2MB ram card, 2091 SCSI.
Amiga 500+ Os 2.1
Derringer 030, 32MBram, Buddha in sidecar, Indivision ECS.
Amiga CD32
Optional Video decoder for CDI movies[/COL
 

Offline _ThEcRoW

Re: Amiga 1200 and pc networked by crossover cable
« Reply #20 on: December 22, 2007, 11:23:35 PM »
It is a working crossovercable that built it myself and tested on another hardware, so it works.
Amiga 1200 desktop. Apollo 030/50 Mhz 8mb ram + ClassicWB + Wb 3.1
Amiga 500 + ACA500Plus + 16gb CF | ECS Power!!!
C64 DTV + Keyboard mod. Waiting for a 1541 disk ve...
Mac Mini G4 1.42Ghz 1gb OSX(tiger)/Morphos 3.7 Registered
C64mini + usb drive with loads of games...
 

Offline pyrre

Re: Amiga 1200 and pc networked by crossover cable
« Reply #21 on: December 22, 2007, 11:29:42 PM »
Quote

192.168.1.50
255.255.255.0
192.168.1.51----->default gateway(miggy ip)

On the amiga side:
192.168.1.51
255.255.255.0
192.168.1.50----->default gateway(pc ip)



The PC gate way should be the router. or the PC will try to connect to internet wia the miggy.
And remember to set the bridge option between the wifi card and the other network card.

What PC os are you using?
Amiga 1200 Tower Os 3.9
BPPC 603e+ 040-25/200, 256MBram, BVIsionPPC, Indivision AGA MK2.
Amiga 2000 (rev 4.0) Os 1.2/1.3
2088 bridgeboard, 2MB ram card, 2091 SCSI.
Amiga 500+ Os 2.1
Derringer 030, 32MBram, Buddha in sidecar, Indivision ECS.
Amiga CD32
Optional Video decoder for CDI movies[/COL
 

Offline _ThEcRoW

Re: Amiga 1200 and pc networked by crossover cable
« Reply #22 on: December 22, 2007, 11:34:25 PM »
Im using xp. The ips above are for the cable card, the wifi has its own:
192.168.1.33
255.255.255.0
192.168.1.1 --> this is my router ip, the one that is serving the wifi signal.
Amiga 1200 desktop. Apollo 030/50 Mhz 8mb ram + ClassicWB + Wb 3.1
Amiga 500 + ACA500Plus + 16gb CF | ECS Power!!!
C64 DTV + Keyboard mod. Waiting for a 1541 disk ve...
Mac Mini G4 1.42Ghz 1gb OSX(tiger)/Morphos 3.7 Registered
C64mini + usb drive with loads of games...
 

Offline pyrre

Re: Amiga 1200 and pc networked by crossover cable
« Reply #23 on: December 22, 2007, 11:49:32 PM »
Ok.

1 Is the wifi card using dynamic IP?
2 Is the cabled network card using static IP?
3 Is the amiga using static IP?

Anyhow, you should leave the WIFI card alone, and focus on the cabled network card. IF you are using static IP, you should for trail and error purposes use the 100.0.0.X IP range on both PC and miggy. Disable any kind of DHCP from the PC-miggy network. And set the network between the miggy and pc to static ip.

------------------
Set the PC side to:
IP: 100.0.0.1
SM: 255.255.255.0

set the Amimga side to:
IP: 100.0.0.2
SM: 255.255.255.0
GateWay: 100.0.0.1
DNS1: "from the router options"
DNS2: "from the router options"
------------------

Make ABSOLUTELY sure you are bridging the two connections in Windows XP network options. If you are not doing that you will never connect to internet.

------------------

By using this setup i have connected other computers to internet. before getting the switch that is.... :-)
Amiga 1200 Tower Os 3.9
BPPC 603e+ 040-25/200, 256MBram, BVIsionPPC, Indivision AGA MK2.
Amiga 2000 (rev 4.0) Os 1.2/1.3
2088 bridgeboard, 2MB ram card, 2091 SCSI.
Amiga 500+ Os 2.1
Derringer 030, 32MBram, Buddha in sidecar, Indivision ECS.
Amiga CD32
Optional Video decoder for CDI movies[/COL
 

Offline _ThEcRoW

Re: Amiga 1200 and pc networked by crossover cable
« Reply #24 on: December 23, 2007, 02:56:28 PM »
Well, i have borrowed a router for performing some tests and connected the amiga directly to this router. The router has dhcp active and works perfectly on the pc. If i try to run dhcp on miami, i can't get any ip address from the router. Also, the light on the dongle is always lit, so i assume that there isn't any traffic going in or out. The card gets detected by the amiga as i go to prepcard tool and it gets detected as a 3c589D network card in the info window.
What could be happening?. Why i can't establish a link?.
P.D. The router is setted only without any external connections, only to test if it gives any ip to the Amiga.
Any clues?
Amiga 1200 desktop. Apollo 030/50 Mhz 8mb ram + ClassicWB + Wb 3.1
Amiga 500 + ACA500Plus + 16gb CF | ECS Power!!!
C64 DTV + Keyboard mod. Waiting for a 1541 disk ve...
Mac Mini G4 1.42Ghz 1gb OSX(tiger)/Morphos 3.7 Registered
C64mini + usb drive with loads of games...
 

Offline Flashlab

Re: Amiga 1200 and pc networked by crossover cable
« Reply #25 on: December 23, 2007, 03:09:56 PM »
Ah I totally overlooked the fact that you're using a PCMCIA card. Are you sure you have a compatible card? The fact that prepcard says so doesn't make it compatible! I even once bought a card from Power Computing stated to be Amiga compatible and it wasn't; prepcard detected it fine though.

What driver are you using? CNet or some other device (3c589 device)? Also look at CardPatch and CardReset on Aminet. It is discussed in more detail here.
Amiga 4000D Cyberstorm PPC 060@50 604@200 SCSI 130Mb Ram G-Rex Voodoo3 PicassoIV Paloma Ariadne Delfina Lite

Online Flash version of BoulderDash: Offline...
 

Offline _ThEcRoW

Re: Amiga 1200 and pc networked by crossover cable
« Reply #26 on: December 23, 2007, 03:30:39 PM »
I'm using the 3c589.device from aminet, and that it's the driver that also was in the floppy bundled with the card.
I have cardreset and cardpatch on my startup-sequence, and of course on /c.
What is the first to execute, cardpatch or cardreset?
I have first cardpatch, then cardreset.
Amiga 1200 desktop. Apollo 030/50 Mhz 8mb ram + ClassicWB + Wb 3.1
Amiga 500 + ACA500Plus + 16gb CF | ECS Power!!!
C64 DTV + Keyboard mod. Waiting for a 1541 disk ve...
Mac Mini G4 1.42Ghz 1gb OSX(tiger)/Morphos 3.7 Registered
C64mini + usb drive with loads of games...
 

Offline Flashlab

Re: Amiga 1200 and pc networked by crossover cable
« Reply #27 on: December 23, 2007, 03:57:10 PM »
Not all cards need Cardpatch and/or Cardreset AFAIK. Maybe you could experiment with and without the patches? Or plug the card in after booting?
Amiga 4000D Cyberstorm PPC 060@50 604@200 SCSI 130Mb Ram G-Rex Voodoo3 PicassoIV Paloma Ariadne Delfina Lite

Online Flash version of BoulderDash: Offline...
 

Offline Zac67

Re: Amiga 1200 and pc networked by crossover cable
« Reply #28 on: December 23, 2007, 04:10:49 PM »
Haven't read everything, so this may have been said already:

1) If you configure two/more devices inside one single segment (same network address), you don't need any default gateway. The default gateway is the way all packets to 'elsewhere' go. (The network address is the local IP binary ANDed with the network mask, e.g. 255.255.255.0 says: "First three octets/bytes are the network part, the last one is the host (specific) part".)

2) Make sure your layer 1 connects: the connect LED has to light (and go off when removing the cable) and the traffic light has to flash while transmitting to and fro (ping).

3) If you use a simple crossover cable, the n-way negotiation may not work. Manually set speed and full/half duplex to matching values on both sides. You might better get a small hub/switch to take care of that.

4) If ping works, try it with larger packet sizes; when smaller packets work but larger ones don't, it's usually a duplex mismatch.
 

Offline _ThEcRoW

Re: Amiga 1200 and pc networked by crossover cable
« Reply #29 on: December 23, 2007, 04:46:30 PM »
Thanks to all for the replies. Will try what you said flash.
Also i teste the card on an old laptop i have to discard a defective card, but the card works flawlessy in this laptop and i managed to get into my lan at first attempt so the card is working, phew!.
I'm thinking that the problem could be on the amiga software(miami), that is doing anything that f*** the whole thing.
Are there some default settings that miami leave active and should be disabled?. Also i tried with the gateway option of miami on and off without luck.
Still seeking a solution, thanks guys, i hope with your help it gets connected once for all.
Amiga 1200 desktop. Apollo 030/50 Mhz 8mb ram + ClassicWB + Wb 3.1
Amiga 500 + ACA500Plus + 16gb CF | ECS Power!!!
C64 DTV + Keyboard mod. Waiting for a 1541 disk ve...
Mac Mini G4 1.42Ghz 1gb OSX(tiger)/Morphos 3.7 Registered
C64mini + usb drive with loads of games...