Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Iridium Banner AMIStore App Store A600 Memory

AuthorTopic: Best possible output for Amiga screen shots?  (Read 1128 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline 4ppleseed

Best possible output for Amiga screen shots?
« on: July 16, 2007, 02:53:30 PM »
I'm hoping to take some quality screen shots of Amiga games and Demos. Could someone advise on the configuration to get the best possible output?

Any tips or tricks to get them as good as possible would be great. Many thanks!
 

Offline Piru

  • \' union select name,pwd--
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Aug 2002
  • Posts: 6946
  • Total likes: 0
    • http://www.iki.fi/sintonen/
Re: Best possible output for Amiga screen shots?
« Reply #1 on: July 16, 2007, 03:08:13 PM »
UAE
 

Offline 4ppleseed

Re: Best possible output for Amiga screen shots?
« Reply #2 on: July 17, 2007, 11:42:07 AM »
:lol:

Resoultion?
Filters?
etc ...

 

Offline zombi

Re: Best possible output for Amiga screen shots?
« Reply #3 on: July 17, 2007, 12:23:09 PM »
TV card with video capture ability
Only Amiga Makes It Possible!
 

Offline Piru

  • \' union select name,pwd--
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Aug 2002
  • Posts: 6946
  • Total likes: 0
    • http://www.iki.fi/sintonen/
Re: Best possible output for Amiga screen shots?
« Reply #4 on: July 17, 2007, 01:07:50 PM »
Quote
Resoultion?

800 x 600 x 24. This can cover full overlay and hires laced. You can obviously crop the actual graphics after the snapshot.

Quote
Filters?

What filters?
 

Offline leirbag28

Re: Best possible output for Amiga screen shots?
« Reply #5 on: July 17, 2007, 01:26:03 PM »
ONE OF THE BEST WAYS:

If you have a Digital8 or MiniDV cam with S-Video Input........take the S-VideoJacK (get a genlock with S-Video) and then input it into the camera and press record.or press Snapshot.

This is the best possible FrameGrabber except maybe WinUAE wich I believe grabs the actual frame.

Do Not use TV capture cards on a PC...........thee is nothing in existence crappier than those to capture true representations. Well except maybe DigiView hehehe.

The way I explained is also great for capturing Better than DVD video OUTPUT from the Amiga. YOu can export it through the FireWire on the camera to make an excellent DVD.
CD32 is actually the best Amiga ever made by Commodore!...
 

Offline Jose

Re: Best possible output for Amiga screen shots?
« Reply #6 on: July 17, 2007, 01:46:22 PM »
If you got a good DVD recorder in the living rom with RGB input it can accept the Amiga's RGB output directly.

Even better than SVideo ;)
\\"We made Amiga, they {bleep}ed it up\\"
 

Offline Piru

  • \' union select name,pwd--
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Aug 2002
  • Posts: 6946
  • Total likes: 0
    • http://www.iki.fi/sintonen/
Re: Best possible output for Amiga screen shots?
« Reply #7 on: July 17, 2007, 02:00:02 PM »
Going thru any sort of D/A -> A/D conversion will reduce the quality.

Just use UAE.
 

Offline jj

  • Lifetime Member
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Feb 2002
  • Posts: 4033
  • Country: wales
  • Total likes: 3
  • Gender: Male
Re: Best possible output for Amiga screen shots?
« Reply #8 on: July 17, 2007, 02:01:50 PM »
Which in most cases will make the picture quality better as it will not look so chunky :)
“We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing.” - George Bernard Shaw

Xbox Live: S0ulA55a551n2
 
Registered MorphsOS 3.10 user on Powerbook G4 15"
 

Offline orange

Re: Best possible output for Amiga screen shots?
« Reply #9 on: July 17, 2007, 02:48:09 PM »
I have used UAE for getting screenshots long long time ago, DOS version on 486. I remember that if you want 100% exact same colour palette as Amigas, you need to use 24-bit color.
16-bit won't do..
Later you can use 32 indexed colors and save as .png (sometimes 64 IIRC, Photoshop or similar knows how many exactly)
I made 100s of games screenshots that way but it took a lot of time on 486  :roll:
Better sorry than worry.
 

Offline 4ppleseed

Re: Best possible output for Amiga screen shots?
« Reply #10 on: July 24, 2007, 03:35:10 PM »
Thanks for your help. I'm gonna take some screenshots this weekend and see how they come out. Ta.
 

Offline TjLaZer

Re: Best possible output for Amiga screen shots?
« Reply #11 on: July 24, 2007, 05:17:27 PM »
Quote
If you got a good DVD recorder in the living rom with RGB input it can accept the Amiga's RGB output directly.


What kind of RGB inputs would that be?
Going Bananas over AMIGAs since 1987...

Looking for Fusion Fourty PNG ROMs V3.4?

:flame: :banana: :banana: :banana:
 

  • Guest
Re: Best possible output for Amiga screen shots?
« Reply #12 on: July 24, 2007, 05:23:26 PM »
I am absolutely certain that there were software for the Amiga computer itself that allowed you to save the displayed screen to a file.

(in case using UAE is a problem...)

I think it was called grabbit.

They used it in the magazine Amigotimes to make perfect screen grabs for reviewing various softwares, including games.
 

Offline adolescent

Re: Best possible output for Amiga screen shots?
« Reply #13 on: July 24, 2007, 05:34:07 PM »
Grabit will work with OS friendly applications, but for games and demos UAE is the best bet.  You can also grab on real hardware with system monitors/freezers like AR, HrtMon, etc. on
Time to move on.  Bye Amiga.org.  :(
 

Offline lionstorm

Re: Best possible output for Amiga screen shots?
« Reply #14 on: July 24, 2007, 05:39:40 PM »
- you could use whdload and the snoop option

- if you have an A500, you could grab an action replay MKIII and freeze and save the display