Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Iridium Banner AMIStore App Store A1200/A600 4xIDE Interface

AuthorTopic: Wipeout 2097 at 800x600 - slow loading time  (Read 1095 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bamiga2002

Wipeout 2097 at 800x600 - slow loading time
« on: July 10, 2007, 03:20:05 PM »
When i load Wipeout 2097 in 640x480 there's fast loading time, but if i change the resolution to 800x600 it loads nearly 2 mins. The game itself plays properly though.

I'm using A1200/PPC/128MB/Mediator+Voodoo3.
CD32
A500
 

Offline Amigaz

Re: Wipeout 2097 at 800x600 - slow loading time
« Reply #1 on: July 10, 2007, 03:48:02 PM »
You using IDE or SCSI?

IDE is slow as hell on the A1200 :P
 

Offline Bamiga2002

Re: Wipeout 2097 at 800x600 - slow loading time
« Reply #2 on: July 10, 2007, 04:54:12 PM »
I have SCSI, it's not the drive's fault :). Dunno what's causing the slowdown. Maybe some P96-variable, but i have tried many cfg's of those. Could it be a Mediator specific setting?
CD32
A500
 

Offline Amigaz

Re: Wipeout 2097 at 800x600 - slow loading time
« Reply #3 on: July 10, 2007, 05:13:00 PM »
Quote

Bamiga2002 wrote:
I have SCSI, it's not the drive's fault :). Dunno what's causing the slowdown. Maybe some P96-variable, but i have tried many cfg's of those. Could it be a Mediator specific setting?


Maybe

You running the latest drivers and have configged everything according to the medconfig prog from Elbox?
 

Offline Bamiga2002

Re: Wipeout 2097 at 800x600 - slow loading time
« Reply #4 on: July 10, 2007, 06:34:00 PM »
I have the newest 'pci.library' (6.5) and 'voodoo.card' (4.23) is from MM_CD_UP1.26 (everyone says the newest <4.26> causes graphical corruption).

Is there any chance the newest 'pci.library' causes incompatibility with the 'voodoo.card' 4.23?
CD32
A500
 

Offline Amigaz

Re: Wipeout 2097 at 800x600 - slow loading time
« Reply #5 on: July 10, 2007, 06:55:31 PM »
Give us your medconfig report output and let me analyze it and see if it matches my working BPPC/Mediator setup
 

Offline Bamiga2002

Re: Wipeout 2097 at 800x600 - slow loading time
« Reply #6 on: July 11, 2007, 08:53:10 AM »
Here you go:

MedReport.txt

I might add that i partially solved the problem: when the loading images are ehmm...loading :-), just press space and it will load on. Now i have a tiny scratching sound problem, but i think that's the monitors stereo output.
CD32
A500
 

Offline Amigaz

Re: Wipeout 2097 at 800x600 - slow loading time
« Reply #7 on: July 11, 2007, 10:10:36 AM »
Quote

Bamiga2002 wrote:
Here you go:

MedReport.txt

I might add that i partially solved the problem: when the loading images are ehmm...loading :-), just press space and it will load on. Now i have a tiny scratching sound problem, but i think that's the monitors stereo output.


Your memsize isn't set, it should be set to 8 I think..the medconfig prog will recommend it
 

Offline Bamiga2002

Re: Wipeout 2097 at 800x600 - slow loading time
« Reply #8 on: July 11, 2007, 10:30:10 AM »
Medconfig (1.4) doesn't set MemSize-variable at all even if it says so. So i set it by hand to Envarc:Mediator/MemSize=15. Is this right?

EDIT:
Found out the MemSize-variable should go to Envarc:Warp3D/Mediator/MemSize right?
CD32
A500
 

Offline Amigaz

Re: Wipeout 2097 at 800x600 - slow loading time
« Reply #9 on: July 11, 2007, 11:27:08 AM »
Quote

Bamiga2002 wrote:
Medconfig (1.4) doesn't set MemSize-variable at all even if it says so. So i set it by hand to Envarc:Mediator/MemSize=15. Is this right?

EDIT:
Found out the MemSize-variable should go to Envarc:Warp3D/Mediator/MemSize right?


really? it does so here...weird

It should be set to 8 if you plan to run PPC warp3d stuff

I think your memsize path is correct..not 100% sure though since I'm at work  :-D
 

Offline Bamiga2002

Re: Wipeout 2097 at 800x600 - slow loading time
« Reply #10 on: July 11, 2007, 12:18:02 PM »
You seem to be right. Warp3d/Mediator/Memsize should be set to 8 and Mediator/VoodooMem to 15. That's with Voodoo3.

MemSize path is correct :-).
CD32
A500
 

Offline Amigaz

Re: Wipeout 2097 at 800x600 - slow loading time
« Reply #11 on: July 11, 2007, 02:50:59 PM »
Here my medconfig, if you set it like mine you'll be fine  ;-)

*** Envarc: variable settings: ***

MMU = No, previous setting: No

NoCache = Not Set, previous setting: Not Set

Emulation = No, previous setting: No

PatchInt = No, previous setting: No

VoodooMem = 8, previous setting: 8

VoodooInt = Yes, previous setting: Yes

Warp3D = Yes, previous setting: Yes

VirgeMem = Not Set, previous setting: Not Set

VirgeInt = Not Set, previous setting: Not Set

Gfxaddr = $200000, previous setting: $200000

Memsize = Not Set, previous setting: Not Set

FastEthernet = 0, previous setting: 0

tv.prefs file name = Hauppauge new (Bt878), previous setting: Hauppauge new (Bt878)

Tuner = 0, previous setting: 0

Background = RED 170 GREEN=170 BLUE=170, previous setting: RED 170 GREEN=170 BLUE=170


*** Mediator System Files versions: ***

pci.library - ver.6.5 (8328 bytes)
PciInfo - ver.1.2 (8088 bytes)
MediatorNET.device - ver.2.8 (6076 bytes)
Voodoo.card - ver.4.23 (14684 bytes)
Virge.card - ver.1.8 (11972 bytes)
Vendors.txt - ver. info N/A (162901 bytes)
MedConfig - ver.1.4 (115575 bytes)

*** Mediator Multimedia CD Files versions: ***

FastEthernet.device - ver.1.13 (7048 bytes)
mixer.library - ver.1.9 (3976 bytes)
fm801.audio - ver.4.5 (4244 bytes)
FM801 - ver. info N/A (1180 bytes)
sb128.audio - ver.4.11 (6456 bytes)
SB128 - ver. info N/A (2032 bytes)
SBMixer - ver.1.4 (2004 bytes)
tv.library - ver.4.0 (10072 bytes)
TV - ver.1.4 (1956 bytes)
tv.vhi - file N/A

*** Spider Files versions: ***

poseidon.library - file N/A
spider.device - file N/A
DriveSpeed - ver.1.2 (1960 bytes)

*** Warp 3D files versions: ***

Warp3D.library - ver.4.2 (67648 bytes)
Warp3DPPC.library - ver.4.2 (101020 bytes)

*** Warp 3D for A3/4000 files versions: ***

W3D_Picasso96.library - ver.4.2 (38664 bytes)
W3D_Picasso96_PPC.library - file N/A
W3D_AvengerBE.library - ver.4.2 (295716 bytes)
W3D_AvengerBE_PPC.library - file N/A
W3D_AvengerLE.library - ver.4.2 (282312 bytes)
W3D_AvengerLE_PPC.library - file N/A

*** MMU Warp 3D for A1200 files versions: ***

W3D_Picasso96MU.library - ver.4.2 (7936 bytes)
W3D_AvengerBEMU.library - ver.4.2 (279268 bytes)
W3D_AvengerLEMU.library - ver.4.2 (279296 bytes)

*** NO_MMU Warp 3D for A1200 files versions: ***

W3D_Picasso96M.library - ver.4.2 (12780 bytes)
W3D_Picasso96M_PPC.library - ver.1.0 (35292 bytes)
W3D_AvengerBEM.library - ver.4.2 (535304 bytes)
W3D_AvengerBEM_PPC.library - ver.4.2 (443516 bytes)
W3D_AvengerLEM.library - ver.4.2 (535388 bytes)
W3D_AvengerLEM_PPC.library - ver.4.2 (411612 bytes)

*** Other files versions: ***

AmigaOS ROM Update - file N/A
rtg.library - ver.40.3992 (217988 bytes)
emulation.library - ver.40.389 (39652 bytes)
Picasso96API.library - ver.2.300 (24520 bytes)
ahi.device - ver.5.6 (58416 bytes)
68040.library - ver.46.5 (748 bytes)
68060.library - ver.46.4 (161988 bytes)
warp.library - ver.5.1 (21288 bytes)
ppc.library - file N/A


model - , gfx - , zorro - , pcmcia - ,
serial - , ppc - , mmu030 - , mmulib - ,
nocache - , emulation - , warp3d - , pci - .


startup-sequence:

; $VER: Startup-Sequence_HardDrive 45.2 (19.1.2001)
; Startup-Sequence for AmigaOS 3.9
C:Blizkick Workbench:Devs/kick3.9.rom QUIET
C:morelibspace
If EXISTS C:SquirrelSCSI
C:SquirrelSCSI
EndIf

Set SCSIUpdate 1
If EXISTS C:IDEFix
C:IDEFix
Set SCSIUpdate 0
EndIf
If EXISTS SYS:Expansion/XSurfIDE
Set SCSIUpdate 0
EndIf
If EXISTS SYS:Prefs/Env-Archive/NOSCSIUPDATE
Set SCSIUpdate 0
EndIf
If $SCSIUpdate EQ 1
SetPatch NOROMUPDATE QUIET
Else
SetPatch NOROMUPDATE QUIET
EndIf
Unset SCSIUpdate
StackAttack

C:Version >NIL:
C:AddBuffers >NIL: DF0: 15
FailAt 21

C:MakeDir RAM:T RAM:Clipboards RAM:ENV RAM:ENV/Sys
C:Copy >NIL: ENVARC: RAM:ENV ALL NOREQ

Resident >NIL: C:Assign PURE
Resident >NIL: C:Execute PURE

Assign >NIL: ENV: RAM:ENV
Assign >NIL: T: RAM:T
Assign >NIL: CLIPS: RAM:Clipboards
Assign >NIL: REXX: S:
Assign >NIL: PRINTERS: DEVS:Printers
Assign >NIL: KEYMAPS: DEVS:Keymaps
Assign >NIL: LOCALE: SYS:Locale
Assign >NIL: LIBS: SYS:Classes ADD
Assign >NIL: HELP: LOCALE:Help DEFER

BindDrivers
C:Mount >NIL: DEVS:DOSDrivers/~(#?.info)

C:LoadMonDrvs

SetEnv Language "english"
SetEnv Workbench $Workbench
SetEnv Kickstart $Kickstart
UnSet Workbench
UnSet Kickstart

C:AddDataTypes REFRESH QUIET

Assign >NIL: AfA_OS_Libs: SYS:Utilities/EXPANSION/AfA_OS/AfA_OS_Libs
C:AfA_OS_Loader

Run >NIL: SYS:Utilities/Expansion/TitleShadow/TitleShadow ;enables effects for window titlebar texts
Run >NIL: SYS:Utilities/Expansion/VisualPrefs/VisualPrefs ;enables the customization of Amiga GUI

;WBAllocFast >NIL:

C:IPrefs

SYS:Utilities/Expansion/FullPalette/FPPrefs ;applies FullPalette settings

C:ConClip

Path >NIL: RAM: C: SYS:Utilities SYS:Rexxc SYS:System S: SYS:Prefs SYS:WBStartup SYS:Tools SYS:Tools/Commodities

Run >NIL: SYS:Utilities/Expansion/Birdie/Birdie ?
SYS:System/REXXMast >NIL:

IF EXISTS S:User-Startup
Execute S:User-Startup
EndIF

Resident Execute REMOVE
Resident Assign REMOVE
;Run >NIL: PowerIcons SCROLLSPEEDUP BETTEROUTLINE NOGHOSTSELECT GHOST=50 SELR=80 SELG=80 SELB=80 TEXTMODE=1
StackAttack AUTO
C:LoadWB SIMPLEGELS
EndCLI >NIL:


PciInfo report:


Pci Device 1:
VendorID: $121a
VendorName: 3dfx Interactive Inc
DeviceID: $5
DeviceName: Voodoo3 All Voodoo3 chips, 3000
ClassCode: $30000
RevisionID: $1
InterruptPin: 1
SubsystemVendorID: $121a
SubsystemID: $57
MemSpace0: $80000000 - $81ffffff
MemSpace1: $82000000 - $83ffffff
IOSpace2: $eb6000 - $eb60ff
RomSpace: $84000000 - $8400ffff

Pci Device 2:
VendorID: $10ec
VendorName: Realtek Semiconductor
DeviceID: $8139
DeviceName: RT8139A/B/C Fast Ethernet Adapter
ClassCode: $20000
RevisionID: $10
InterruptPin: 2
SubsystemVendorID: $10ec
SubsystemID: $8139
IOSpace0: $eb6400 - $eb64ff
MemSpace1: $84010000 - $840100ff
RomSpace: $84020000 - $8402ffff

Pci Device 3:
VendorID: $1274
VendorName: Ensoniq
DeviceID: $5880
DeviceName: 5880 AudioPCI
ClassCode: $40100
RevisionID: $2
InterruptPin: 3
SubsystemVendorID: $1274
SubsystemID: $2000
IOSpace0: $eb6800 - $eb683f


ShowConfig report:

PROCESSOR: CPU 68060/68060fpu/68060mmu
CUSTOM CHIPS: AA PAL Alice (id=$0023), AA Lisa (id=$00F8)
VERS: Kickstart version 45.1, Exec version 45.0, Disk version 45.3
RAM: Node type $A, Attributes $405 (FAST), at $70000000-$79EFFFFF (159.0 meg)
Node type $A, Attributes $703 (CHIP), at $4000-$1FFFFF (~2.0 meg)
BOARDS:
Board (Index Information Ltd): Prod=2206/32($89E/$20) (@$EA0000 128K)
Board (Index Information Ltd): Prod=2206/160($89E/$A0) (@$200000 8meg)
Board + ROM (HD?) (phase 5): Prod=8512/110($2140/$6E) (@$F00C38 128K)
 

Offline Bamiga2002

Re: Wipeout 2097 at 800x600 - slow loading time
« Reply #12 on: July 11, 2007, 04:02:56 PM »
You don't have MemSize set my friend ;-). I think VoodooMem can be 8MB as you and i have, and MemSize can be 15. I read it somewhere (graphics card memory -1MB).

If VoodooInt=Yes you can't play WHDLoad games. What does Warp3D=Yes -variable do?

I also read that MMU-Warp3D -libraries could interfere even if you set the NOMMU-variable. :-?
CD32
A500
 

Offline Amigaz

Re: Wipeout 2097 at 800x600 - slow loading time
« Reply #13 on: July 11, 2007, 04:11:22 PM »
Quote

Bamiga2002 wrote:
You don't have MemSize set my friend ;-). I think VoodooMem can be 8MB as you and i have, and MemSize can be 15. I read it somewhere (graphics card memory -1MB).

If VoodooInt=Yes you can't play WHDLoad games. What does Warp3D=Yes -variable do?

I also read that MMU-Warp3D -libraries could interfere even if you set the NOMMU-variable. :-?


hehe, just realized that  :lol:

When I answered your post I mixed up the memsize variables  :crazy:

I think you should send an email to Elbox and ask them about the env settings...they have always answered quickly with detailed answers

My mediator system works flawlessly with my settings which are just the default settings created by the medconfig program but I have to use no backdrop picture on my desktop if I want to use Warpd3D ppc stuff or I won't have enough gfx mem for warp3d
My screen res. is 1024x768 24bit
 

Offline Seiya

Re: Wipeout 2097 at 800x600 - slow loading time
« Reply #14 on: July 15, 2007, 09:01:59 AM »
Quote

Bamiga2002 wrote:
When i load Wipeout 2097 in 640x480 there's fast loading time, but if i change the resolution to 800x600 it loads nearly 2 mins. The game itself plays properly though.

I'm using A1200/PPC/128MB/Mediator+Voodoo3.


because the game has to load 800x600 settings and it requires more ram.