Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Iridium Banner AMIStore App Store A600 Memory

AuthorTopic: UAE&Amiga Drives again  (Read 939 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline a3000

UAE&Amiga Drives again
« on: April 25, 2006, 05:17:49 PM »
WinUAE-Amiga HDrives. I'm running XP with A/Forever.Can we start with the basics. Who sees who with a amiga hdrive. The PC side or winuae? In other posts advice is "disable harddrives safetycheck" where? On the PC or UAE?

I have Maxtor drives taken off a 1200, that I,m trying to connect to the PC. The connection is via the USB port the drives in a xternal case. When add harddrive is clicked there is a long pause then "no amiga hard drive connected or blank drive"
Help
 

Offline andy82i

Re: UAE&Amiga Drives again
« Reply #1 on: April 25, 2006, 05:46:12 PM »
Hi
I had this problem but got plenty of help on here  :-)

UAE sees the hard drive, but you need to start UAE using the command prompt as follows:

C:\insert directory of UAE here\WinUAE.exe
-disableharddrivesafetycheck

all as one command

Then you can select the hard drive in UAE.

you could also make a .bat file to start UAE if you use it with Amiga hard drives a lot.
A1200T 060/66 - my new baby
A1200 030/40 OS3.9
Athlon X64 3400 UAE 1.2 OS3.9
 

Offline a3000

Re: UAE&Amiga Drives again
« Reply #2 on: May 04, 2006, 04:10:06 AM »
Hi I have finally put that disableharddrivesafetycheck. It works but on & off. Its a bit frustrating. Any other sugestions?
 

Offline a3000

Re: UAE&Amiga Drives again
« Reply #3 on: May 17, 2006, 11:09:29 PM »
Hi Ive have added the disable the harddrivesafety check command. It works intermitently. It keeps commng up with "no amiga drive or famated drive connected" this is after I  take a bootable hard drive off a 1200 & plug it in via the USB connection. One time it saw the drive but couldn't acess the data. Any suggestions. :-?
 

Offline amigagr

Re: UAE&Amiga Drives again
« Reply #4 on: May 18, 2006, 12:29:46 AM »
i read in a post that after you plug the disk in ide port and run windows, the trick is NOT to install the disk in windows using the disk managment. just select it from uae, or even better from hdtoolbox using the uaescsi.device. never have try it but i believe that someone here in amiga.org could help more on this point.
A3040/25 AmigaOS 3.9
A1260BPPC AmigaOS 3.9/4.0
Sam440ep AmigaOS 4.1.2
PegasosII/G3 AmigaOS 4.1.2/MorphOS 2.7/Debian 5.0.7/SUSE 11.1
MacMini/G4 1.5 MorphOS 2.7/OSX 10.5.8
Long Live Amiga

If i am going to have bugs on my system,
at least let me keep the latest versions.
Neil Bothwick
 

Offline Jabaruk1

Re: UAE&Amiga Drives again
« Reply #5 on: May 18, 2006, 07:54:07 AM »
Right i know its not a 3.5" HD but my Compact flash HD is setup on a real Amiga taken out put in a 7 in 1 card reader on a Windows PC  with this UAE picks it up as a Amiga HD lets me copy,delete format the CF card. I even copyed my UAE setup over to a CF card once and after deleting some piccaso libs  it booted fine on real amiga and in fact still is working fine.
Note once the CF card is formatted on the Amiga the PC (Windows) will not locate the CF card correctly ,i assume its the same for 3.5" HD. :-)
 

Offline a3000

Re: UAE&Amiga Drives again
« Reply #6 on: May 18, 2006, 06:45:12 PM »
Thanks for tha advice the c f hard drive card is this the same as the PCMIA card that plugs into the 1200 side? or is it a 2.5"hard drive?
 

Offline a3000

Re: UAE&Amiga Drives again
« Reply #7 on: May 18, 2006, 06:49:44 PM »
I have tried to look for the HDrive via the emulated amiga but its not visible. When ou say use uaescsi.device I presume u are meaning from the drop down screen in the configuration & harddrive screen seen on the Menu Box.
 

Offline Jabaruk1

Re: UAE&Amiga Drives again
« Reply #8 on: May 19, 2006, 08:25:51 AM »
The CF Card HD  is a 2.5" to 3.5"  ide cable which has a IDE to CF  converter and 256meg CF card,

http://alan2.rateliff.org/a1200flash/

^may give you an idea
 :-)
 

Offline a3000

Re: UAE&Amiga Drives again
« Reply #9 on: May 19, 2006, 01:47:50 PM »
Thanks. I have had a look at the page selling CF cards. We have already pulled the 2.5" drives out of the 1200 & fitted a adpter to a long external ribbon cable where we fit 2 3.5" Hdrives. These are powered with PC power supplies. Do you think we could just get a IDE to CF card adapter & plug it in? Removing one Hard drive? Sounds to simple or is it?