Welcome, Guest. Please login or register.
Amiga Kit Amiga Store Iridium Banner AMIStore App Store A600 Memory

AuthorTopic: A1200 ppc 603E + bvision Warpos trouble please help  (Read 1309 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

  • Guest
A1200 ppc 603E + bvision Warpos trouble please help
« on: November 03, 2002, 06:32:40 PM »
Hello To All

After long search i found this great amiga forum .
Thank you to continue to help the community to grow :).
I have a litle problem i have just buy back amiga hardware A1200 + PPC 603E and the Bvision card .
I have correctly installed the OS 3.9 and the cybergraphx V4 drivers and the bvision is working in 256 colors only :( .
First problem is that every time i boot the amiga i need to select in the normal display mode the option of the bvision .
I have a new window that open at boot time with legend Blizzard Vision PPC driver request .
Please select deffault video mode .
I can chose
VGA31khz -NTSC-PAL-Cancel .
Any choice i take doe not change anything the amiga boot normaly on 256 color and bvision work .

The second biggest problem is i can't start the warp os i have installed from cd os 3.9 .
any time some second after the system is up i get a
WARNING MESSAGE
"the ppc.library has been detected while you attempt to launch warp os .
Warp os can not work in parallel to the ppc library
etc etc etc .

Is any one that can help me :(( to let me see first time of my live after so long and difficult build od this amiga how to have the warp is working and 16 bit colors working in the os 3.9 .

Any help will be realy welcome .

Later
Oliver
amiga 1200 PPC 603e-64mo+bvision
 

Offline lempkee

Re: A1200 ppc 603E + bvision Warpos trouble please help
« Reply #1 on: November 03, 2002, 06:37:59 PM »
ok 1 hint for now (as i dont use bvision) but this wos prob u have ...normal..
so just REMOVE PUP (warp up power up etc) support (reinstall MOS from 3.9 cd.

hope this gets u started!.

tony
Whats up with all the hate!
 

Offline KennyR

Re: A1200 ppc 603E + bvision Warpos trouble please help
« Reply #2 on: November 03, 2002, 06:43:17 PM »
Your cards only showing 256 colour modes because you only have those defined. Use CGXMode (it should have been copied to prefs by the cgx installer) to define nice 15/16/24/32 bit ones.

As for the terminator problem, either use bppcfix to get rid of ppc.lib completely, or set ENV:PowerUp/Terminator to 2 and ENV:PowerUp/Hidewarning to 1. Using bppcfix is cleaner, but does require an extra reboot on startup.
 

  • Guest
Re: A1200 ppc 603E + bvision Warpos trouble please help
« Reply #3 on: November 03, 2002, 06:59:28 PM »
Hello

Thank you for the fast reply :) .

OK first then lets go in the first problem .
I have effectively a gfxmode button in the prefs .
The problem is when i click it like i want to open it i get a litle pop up window that say Can't read configuration!
using default.
 
The bvison card is avaible in the monitor settings but in 256 colors only .

What you think i need to doe ??

Again thank you for the help or i realy dont know how i can find any solution :)

Later
Oliver
 

  • Guest
Re: A1200 ppc 603E + bvision Warpos trouble please help
« Reply #4 on: November 03, 2002, 07:01:46 PM »
Hello lempkee

OK but i am newbies under amiga its a come back for me i can look like litle be stupid :))
sorry for this but how can i remove warpup power up etc ???
Doe i have uninstall file or scripts ??

What doe you mean with MOS ??

Thanx for your great help :)

Later
Oliver
 

  • Guest
Re: A1200 ppc 603E + bvision Warpos trouble please help
« Reply #5 on: November 03, 2002, 07:11:52 PM »
Hello Kenny

the first problem is totaly fixed :)) now it work also in 24bit mode :)

Thank you very much :)

For the second problem i have downloaded the bppc fix but i have some files i dont know what to doe with .

Can you explain me what to doe with file i get from the lha file ?

Later
Oliver
 :-)
 

Offline lempkee

Re: A1200 ppc 603E + bvision Warpos trouble please help
« Reply #6 on: November 03, 2002, 07:15:40 PM »
i meant WOS , lol....this damn wos/mos/os #### :)
install wos again from the os3.9 cd .

for uninstall...u can delete the libs manually
well u should infact.

(only a few libs (the whole wos concept)

Whats up with all the hate!
 

Offline lempkee

Re: A1200 ppc 603E + bvision Warpos trouble please help
« Reply #7 on: November 03, 2002, 07:18:44 PM »
ok blizzkick is a good option to include the bppc fix with (dont know if there is anyother ways)
but heh, i didnt understand what u meant with "thoose other files"

a newbie is always nice, aslong as they actually show they are interested :)))


pps: what lha file?
Whats up with all the hate!
 

  • Guest
Re: A1200 ppc 603E + bvision Warpos trouble please help
« Reply #8 on: November 03, 2002, 07:29:48 PM »
Hello Lempkee

for uninstall...u can delete the libs manually
well u should infact.

Ok where are them located and what file exactly doe i need to delete ?

what is blizzkick ??

Other files i mean i have downloaded the bppcfix on aminet its a lhz file that is like a zip but for amiga possible i am wrong .
when i have unzip all files i dont see any install script that are only some files but i dont know what to doe with these files likes
for BPPCFIX
i get 1 files named bppcfixfix and one directory srv
inside i see bppcfixfix.e

what doe i need to doe with these files to fix the problem with the ppc lib and let me be able then to start the warp os ?

later
Oliver
 ;-)
 

Offline KennyR

Re: A1200 ppc 603E + bvision Warpos trouble please help
« Reply #9 on: November 03, 2002, 07:51:05 PM »
hi again leolePPC

Quote
Thank you very much :)


I'm glad I could help. :-)

Quote
For the second problem i have downloaded the bppc fix but i have some files i dont know what to doe with .

Can you explain me what to doe with file i get from the lha file ?


There are a few "bppcfixes" out there, and some are for blizkick. Unless you want to learn to use blizkick as well, I advise just to use Frank Wille's bppcfix. It's a lot simpler to install.

If you don't already have this one, you can find it here: http://devnull.owl.de/~frank/BPPCFix.lha

Once you extract the LhA file, copy the file BPPCFix into C: and edit your Startup-Sequence, placing the line "bpccfix install reboot" (without quotes) at the very top of your Startup-Sequence, before SetPatch.

Now you can reboot, and you'll notice that your amiga boots twice. Don't worry: it will only do this once every power-up or after a very bad crash. You should find that ppc.lib is gone and no more termination requesters will appear. If you have any problems, read the readme file or send me a message.

And the best part is, if you want to still use powerup apps, just install the emulated ppc.library from here: ftp://ftp.uni-paderborn.de/ftp/aminet/pub/util/libs/ppclibemu.lha

Good luck, and enjoy your PPC Amiga. :-)
 

  • Guest
Re: A1200 ppc 603E + bvision Warpos trouble please help
« Reply #10 on: November 03, 2002, 07:58:32 PM »
Hello

yes look good for all only i dont know how to doe this .
edit your Startup-Sequence, placing the line "bpccfix install reboot" (without quotes) at the very top of your Startup-Sequence, before SetPatch.

Where can i edit the startup sequence ??

Thx i think after that all will be done for a while :)

Later
Oliver


 

Offline KennyR

Re: A1200 ppc 603E + bvision Warpos trouble please help
« Reply #11 on: November 03, 2002, 09:14:30 PM »
Quote
Where can i edit the startup sequence ??


Use any text editor, such as CED, BED, EditPad, MeMacs or ED. Don't use a word processor.

I recommend Ed. Use execute command from the workbench menu, in the text box that appears type "C:Ed S:Startup-Sequence" (without quotes).

A window should appear with your startup-sequence. Press down until you find the line where it says Setpatch, put the cursor a line above, hit return to make a new line, and add the bppcfix line there. Then select save from the menu, then quit.

It's done. :-) If you're new to editing startups I recommend you take care and make a copy of the startup-sequence before you edit it.
 

  • Guest
Re: A1200 ppc 603E + bvision Warpos trouble please help
« Reply #12 on: November 03, 2002, 09:24:48 PM »
Hello

yes it work

i am realy happy what a pro forum i think realy that now amiga will again with the new amiga one and the valuable support to take a good place back :))

Now i am happy and can start to work and install more and more think on this system :)))

You will see me frequently here :)

Later
Oliver